Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kottattko
jsi v pořádku? netrpíš nějakou poruchou??
Tvoje odpovědi se totiž míjí stím, proč tohle zakladatelka založila…a to je jak zaopatřit děti, psa a sebe, když manžel práskl do bot…Dle toho co jsem pochopila, tak snecek potřebuje poradit co vše zařídit, a né poradit jak se zamyslet nad tím co udělala špatně…Místo používání výrazů, kde neznáš význam, by ses měla zamyslet nad sebou a svýma radama mimo mísu
![]()
Zakladatelko drž se, chce to pevné nervy a vše oběhat a zařídit, v těchto situacích jsou na úřadech dost chápaví a poradí a pomohou, alespoň z větší části…
Kottattko, raději si běž honit ego jinde a zkus si v první řadě zopakovat raději pravopis než rady do života ![]()
Ale prd.. moje hodnoty, tvoje hodnoty, to jsem zmínila na závěr.. hodnoty, morálka..
Každý otec a matka musí plnit povinnosti vůči svým dětem ze zákona. U soudu nikoho nebude zajímat důvod, proč se rodiče rozešli. I kdyby se ukázalo, že je jeho žena mimozemšťanka s chapadlama, děti jsou i jeho, živit je MUSÍ.
@Kottattko píše:
Magdaleeena Děti nejsou svatý, možná se kvůli nim lidé berou, ale jako jedinné pojítko to nestačí. Tvoje hodnoty jsou jedna věc, jak to chápe spousta jiných je věc druhá.
Jak jsem pochopila, tak se pisatelka v podstatě nediví, že ji nechal, protože jeden byl nervozní a druhý také, prakticky spolu nekomunikovali a podle počtu partnerů pisatelky je zřejmé, že asi neumí s chlapy jednat a hroutí se kvůli rozchodu. Smůlu má, že neřeší příčinu (vztahové problémy) ale marginální důsledky (pokles příjmu).
Já tedy ne. Koťátko se v hlavě podle mého pletou dvě rozdílny věci - vztah mezi partnery a vztah rodič - dítě.
Jinak je v zájmu náš všech, aby takových otců bylo co nejméně. Čím bude více přispívat na své dětí, tím budou nižší sociální dávky.
@napresdrzku@napresdrzku píše:
Já kotě svým způsobem chápu, ale sem se to nehodí no
@Kottattko:drz hubu a spi. Nevim na cem jedes, tve mysleni je mimo misu ![]()
@hvězdička25 píše:
Kottatko a co když má zakladatelka za dva dny termín na zaplacení nájmu? Díváš se na to i z téhle strany? Ty jsi nikdy v životě neřešila nedostatek peněz? Dokážeš si představit, že by jsi měla ze 7000 utáhnout ze dne na den vše sama?
Když mi bylo 24 narodilo se mi druhé dítě - syn, měli jsme už 3letou dceru a krásný vztah, nemuseli jsme moc šetřit, peněz bylo hodně, byla jsem hloupá a naivní a nepotřebovala jsem nikdy šetřit, manžel byl milionovej…jen do té doby, než syna odvezli do nemocnice a po měsíci mi žřekli že je těžce nemocný a nikdy nebude chodit, pravděpodobně bude mentálně postižený, že prodělal něo podobného mrtvici ještě před narozením, bohužel se to pozná až zhruba ve č měsících. Manžel za měsíc zabouchl dveře a nechal mě doma brečící a bez peněz…nikdy bych to do něj neřekla a do té doby byl vztah normální. On si totiž chudinka našel v nemocnici setřičku co o našeho syna pečovala…za měsíc!! A netušila jsem nic…takže vím jak zakladatelce je. Mezi dveřmi mi řekl že mě nechá vyhladovět natolik, až budu po kolenou prosit o peníze. To mi dalo sílu, než se doprošovat, hajzl jeden. Takže radím také, každé spokojené manželce, dávejte si holky peníze bokem, já byla tak hloupá, že všechny peníze šly jen na jeho účet a on si to chlapec připravil tak dobře, že si hned mohl koupit byt a zařídit si ho, milence autíčko…takže když se může připravovat chlap na potencionální rozvod, tak proč ne my.
Je to už přes 20 let, ale mám někdy pocit, že dostat se mi hajzl pod ruku tak by ho kastrace neminula
@wildcherry píše: @Kottattko:drz hubu a spi. Nevim na cem jedes, tve mysleni je mimo misu
@Regina Hero píše:
Kottattko, raději si běž honit ego jinde a zkus si v první řadě zopakovat raději pravopis než rady do života
Tak pak napiš, jak to dopadlo, zakladatelko. A ty kotě znovu opakuju, že v něčem pravdu mít můžeš, ale tady s tím rozhodně neuspěješ
Nepř. G12 nejde mi o to tady uspět, kolektív Mařen vítězí. Mně jen vadí, že si pokládá špatný otázky a tím padem hledá zbytečné odpovědi. Řešit hodinu po odchodu manžela peníze je známka toho, že ten vztah nefungoval také z její strany. Takže ji nikdo neopustil, jen fyzicky odešel někdo, kdo tam dávno nebyl.
Ohledně odchodu otců od postižených děti a 20leté nenávisti : přesně vidět, že to spolu neřešili předtím, ale spoléhala se na to, že i takové manželství má smysl. Zvláštní ne, nejprve s nečím nepočítat a krestlit si to růžově a pak věřit, že to bude stejné i za jiné situace?
Zanedbání povinné výživy : to by musel neplatit pár měsíců. Navíc tohle vyřeší rychle advokát.
@Kottattko píše:
@hvězdička25 Pokud by nezaplatila nájem včas, pronajímatel musí dát výpoved a to zpravidla co do učinnosti a nutnosti vystěhování trvá tak 3 měsíce. Mezitím lze peníze nějak sehnat.Každá z těk kritiček by si měla uvědomit, že pisatelka vykreslila manžela jednostraně, když je sama chronicky nervozní, jak chce objektivne posuzovat jeho? Za další nemá smysl chtít hned řešit majetkové poměry, na to stačí průměrný advokát.
Malé děti nejsou žádná pojistka proti nevěře nebo rozchodu. Kdyby na něj musel každý nrát ohledy, nebyly by rozvody. Co myslíte, kdyby přišel a řekl, mám milenku, chci od vás odejít, budu ti platit 15T měsíčně, ok… bylo by to snad lepší? Jen proto, že by jí nechal těch 15T? Nenechte se vysmát. Dobrá nejsou peníze, tak si najdu lacinou garsonku, rodiče něco přihodí, zbytek vysoudí advokát a něco sociálka. To není problém. Problém je ten vztah.
Ježíš, co ty seš zač
Samozřejmě, že kdyby přišel, řekl, že má milenku a bude dávat rodině 15 táců měsíčně, bylo by to pro ni lepší. Po citové stránce ne - utekl jí manžel, ale aspoň by věděla, že má na nájem, jídlo a vše potřebné pro sebe a děti. Protože řešit rozpadlé manželství a do toho to, že nemá peníze, neví, jestli bude mít kde bydlet a co jíst…to je na mašli a hrozně obdivuju @
snecek, že to dokáže takhle racionálně řešit.
Kottattko, Ty máš děti a manžela? Chtěla bych Tě vidět v takové situaci ![]()
@snecek - Tobě přeji hodně síly, ať to všechno zvládneš a dobře to dopadne
![]()
Magdaleeena Děti nejsou svatý, možná se kvůli nim lidé berou, ale jako jedinné pojítko to nestačí. Tvoje hodnoty jsou jedna věc, jak to chápe spousta jiných je věc druhá.
Jak jsem pochopila, tak se pisatelka v podstatě nediví, že ji nechal, protože jeden byl nervozní a druhý také, prakticky spolu nekomunikovali a podle počtu partnerů pisatelky je zřejmé, že asi neumí s chlapy jednat a hroutí se kvůli rozchodu. Smůlu má, že neřeší příčinu (vztahové problémy) ale marginální důsledky (pokles příjmu).