A zůstali jsme sami

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
37
29.5.13 21:31

A zůstali jsem sami

Je to asi hodina, co za námi můj manžel zabouchnul dveře a odešel. Sbalil si věci, nechal tu klíče a nezapomněl mi oznámit, že on dnes v noci sám určitě nebude :( Neříkám, že jsme měli pohádkový vztah, vždy to u nás byla trošku itálie, ale teď vůbec nechápu co se stalo. Kdybyste jen mohli slyšet ty tytuli, které mi dával, ani to tu nemůžu napsat, musela bych se hambou propadnout a co vykládal před malou…jsou jí tři roky a ta chudinka je z toho celá popletená. Poslední dobou byl hodně v práci, vracel se dost pozdě, trávil tam dost času o víkendech a vracel se dost napruzený. Já sice měla trochu depku, že všechno nechal na mě, malou, prcka, psa, domácnost, veškeré zařizování, nákupy, no prostě vše. On jen chodil do práce. Já se snažila, ale přiznávám, že jsem měla dny, kdy jsem prostě nestíhala, kdy nebyl byt jako ze škatulky, že poslední dobou nestíhám moc žehlit, ale to přeci není důvod, aby dětem říkal, že je maminka špína…ach jooo. Jsem dost zaražená z toho, že tak najednou odešel a víc jak desetiletý vztah hodil bez vysvětlení za hlavu. Ale ještě horší mi přijde jak odešel. Ví, že nechodím do práce, protože jsem na rodičáku s dětma, ale nechal mě tu bez peněz a zaplacených režií a bytu se slovy ať se starám, že on mi své peníze dávat nebude.

Příspěvek upraven 29.05.13 v 22:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
29.5.13 21:35

@snecek : Jejda. :( Bez koruny tě nechat nemůže. Kdyby se cukal, klidně bych prodala elektroniku z bytu atd.

Jestli máte společné konto, vysosla bych si půlku, než on vezeme všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř.G12
29.5.13 21:38

Divné, takhle najednou, to už se muselo táhnout delší dobu.Jak jste měli finance do teď? Ty nemáš žádné peníze?

• Citovat
  • Upravit
K-Black

@snecek jak píše @Bábrdl pokud máš kartu ke společnému účtu tak hned vybrat. Zítra si dojdi na sociálku, možná by jsi mohla něco dostat, jíst musíte :hug:

• Citovat
  • Upravit
69235

No tak potěš koště, musíš být v šoku, totálním.
Tak prosté rady, co te´d musíš udělat, hned zítra ráno dojdeš na OSPOD, bývý na městském úřadě, řekneš jim, co se stalo, pomůžou ti sepsat návrh na svěření dětí do péče, a peníze na tebe a děti, podá se předběžné opatření, dá se předběžkem podat i výživné na tebe a děti. Platit musí, tak lehko nevyvázne, není jeho, jsou vaše, takže zítra na sociálku a podat předběžko na soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2770

Pokud jsi na materske mas narok na vyzivne, deti taky. Pak urcite mate nejaky spolecny mejetek, atd… Ono to pujde, jen to nevzdavat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
29.5.13 21:40

Jo, jak píšou holky, kartu nemáš? Přístup k ebankingu, podpisové právo k účtu? Jak máte peníze řešené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
29.5.13 21:40

To je síla, no. Okamžitě bych podávala žalobu na výměru alimentů. A vůbec bych se s ním nemazlila. Běž na sociálku, a zažádej si o všechny dávky, na které máš nárok. Držím palečky, ať je líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9970
29.5.13 21:41

@snecek je to tvůj manžel, takže pokuď jsi na mateřský tak ti kromě alimentů bude muset přispívat i na tebe…tzv. vyživovácí právo. Takže dokuď budeš na mateřský bude muset finančně přispívat, ať se mu to líbí nebo ne :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117

Ted hlavne nepropadej depresi a soustred se na praktickou stranku veci- finance, byt, deti…
mate spolecny ucet, nejake uspory, pojistky, stavebko? co mate cenneho v byte?
jdi hned vyrdit to svereni deti do pece a zadost o predbezne opatreni na vyzivne a alimenty - to byva pry docela rychle.
pokud mate nejaky majetek, tak by asi bylo fajn i hned konaktovat pravnika a vsechno probrat.
preji hodne stesti a pevne nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37

@Bábrdl Je mi jasné, že když pak dojde na soud o výživném, tak nám něco dát musí. Na děti i na mě, protože ta mladší je ještě miminko, ale kolik? Já s tím teda nemám žádné zkušenosti, tak nevím.

Příspěvek upraven 29.05.13 v 22:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mamkazprahy4
29.5.13 21:42

Co jet k rodičům? Než se vše dořeší? Náleží ti výživné na děti i na sebe, když jsi na MD. Vyplácí se i zpětně. Je to sice blbý, ale radím mamkám šetřit bokem. Toto se může stát každé. Pak se trocha úspor hodí ;-)

• Citovat
  • Upravit
69235
29.5.13 21:44

Soud se nepotáhne, od toho je předběžné opatření, to ti poradí na tom OSPOD, i výživné se dá řešit předběžným opatřením, které platí ihned do řádného soudu.
Chápu, že jsi mino, nevím, co ti na to napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
29.5.13 21:45

Je mi to moc líto, musíš se cítit strašně. Jestli ale je takový, že odejde bez toho, aby vás zaopatřil, tak buď asi ráda, že je pryč.
POkud je otcem dětí, plati musí, myslím, že i k tobě má vyživovací povinnost. Myslím, že je na to i nějaké opatření i před rozvodem, ale to by ti musel říct někdo, kdo se vyzná. Asi budeš muset podat nějakou žádost na soud a oni rozhodnou. Rozhodně bych ho ale nešetřila, pohlídej si, aby nezapřel nějaké své přijmy. To chlapi rádi dělají. Tedy ti vyčůraní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
29.5.13 21:45

8o 8o 8o Boze.Jak to mas s tema penezma? Co rodina? Muzes zavolat mamce, tatkovi, rict co se stalo???To praskl az ted dverma? To muselo gradovat uz delsi dobu ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí