Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Regina Hero píše:
Kottattko, raději si běž honit ego jinde a zkus si v první řadě zopakovat raději pravopis než rady do života
Tak pak napiš, jak to dopadlo, zakladatelko. A ty kotě znovu opakuju, že v něčem pravdu mít můžeš, ale tady s tím rozhodně neuspěješ
Nepř. G12 nejde mi o to tady uspět, kolektív Mařen vítězí. Mně jen vadí, že si pokládá špatný otázky a tím padem hledá zbytečné odpovědi. Řešit hodinu po odchodu manžela peníze je známka toho, že ten vztah nefungoval také z její strany. Takže ji nikdo neopustil, jen fyzicky odešel někdo, kdo tam dávno nebyl.
Ohledně odchodu otců od postižených děti a 20leté nenávisti : přesně vidět, že to spolu neřešili předtím, ale spoléhala se na to, že i takové manželství má smysl. Zvláštní ne, nejprve s nečím nepočítat a krestlit si to růžově a pak věřit, že to bude stejné i za jiné situace?
Zanedbání povinné výživy : to by musel neplatit pár měsíců. Navíc tohle vyřeší rychle advokát.
@Kottattko píše:
@hvězdička25 Pokud by nezaplatila nájem včas, pronajímatel musí dát výpoved a to zpravidla co do učinnosti a nutnosti vystěhování trvá tak 3 měsíce. Mezitím lze peníze nějak sehnat.Každá z těk kritiček by si měla uvědomit, že pisatelka vykreslila manžela jednostraně, když je sama chronicky nervozní, jak chce objektivne posuzovat jeho? Za další nemá smysl chtít hned řešit majetkové poměry, na to stačí průměrný advokát.
Malé děti nejsou žádná pojistka proti nevěře nebo rozchodu. Kdyby na něj musel každý nrát ohledy, nebyly by rozvody. Co myslíte, kdyby přišel a řekl, mám milenku, chci od vás odejít, budu ti platit 15T měsíčně, ok… bylo by to snad lepší? Jen proto, že by jí nechal těch 15T? Nenechte se vysmát. Dobrá nejsou peníze, tak si najdu lacinou garsonku, rodiče něco přihodí, zbytek vysoudí advokát a něco sociálka. To není problém. Problém je ten vztah.
Ježíš, co ty seš zač
Samozřejmě, že kdyby přišel, řekl, že má milenku a bude dávat rodině 15 táců měsíčně, bylo by to pro ni lepší. Po citové stránce ne - utekl jí manžel, ale aspoň by věděla, že má na nájem, jídlo a vše potřebné pro sebe a děti. Protože řešit rozpadlé manželství a do toho to, že nemá peníze, neví, jestli bude mít kde bydlet a co jíst…to je na mašli a hrozně obdivuju @
snecek, že to dokáže takhle racionálně řešit.
Kottattko, Ty máš děti a manžela? Chtěla bych Tě vidět v takové situaci ![]()
@snecek - Tobě přeji hodně síly, ať to všechno zvládneš a dobře to dopadne
![]()
Takže Kotatko mám z Tebe dojem, že jsi opravdu muž, který opustil šnečka a snažíš si to obhájit. Myslím, že Ti to tady nevýjde! A pokud jsi žena, tak jsi buďto zakomplexovaná nebo ve vztahu a velice naivní (to co se stalo Šnečkovi se může stát komukoliv, ale Tobě se to přeci nestane) a nebo nemáš děti, protože první myšlenka maminek, kterým se to stane je jak zajistím děti a vše finančně zvládnu (výjma maminek, které mají na účtě našetřeno - což je v dnešní době téměř nereálné)
Co se týče toho nájmu - nezlob se na mě, ale rozumný člověk ví, že zaplatit nájem se prostě musí a to za každou cenu, i kdyby si na něj měl člověk půjčit. Nevidím důvod proč by měla čekat na to až jí majitel dá výpověď a doufat, že během výpovědní lhůty peníze najde a majitel jí po předchozí zkušenosti vezme zpět. To co jsi napsal může napsat opravdu jen výše uvedený člověk.
Buď si tady děláš nemístnou srandu a svými naprosto nesmyslnými příspěvky tady nemístně provokuješ a krátíš si dlouhou chvíli, anebo to, co píšeš, myslíš opravdu vážně. V obou případech jsi to především ty, kdo by se nad sebou měl hluboce zamyslet a popřemýšlet, jestli se chováš normálně. Máš plnou pusu řečí, co a jak měla nebo neměla kdy v minulosti a v součastnosti řešit zakladatelka, ale sama do svých úst si nevidíš. Slova jako empatie apod. zrovna od tebe vyznívají poněkud směšně. Víš co, pokud zůstane ze dne na den máma na mateřský se dvěma maličkýma, absolutně závislýma dětma sama, partner od ni odejde a nechá ji bez prostředků, tak ano, samozřejmě je fajn snažit se dopátrat, v čem se stala chyba a jestli není možné to ještě nějak srovnat, ale v první chvíli musí především zajistit své děti a základní životní potřeby. A to zakladatelka přesně dělá. Ona ho nechce oškubat na dřeň, aby si mohla koupit zlaté řetězy, ale potřebuje finance na normální živobytí, protože možná tě to překvapí, ale nájem, jídlo a další účty se prostě platit musí. Tak si prosím tě nech svá moudra vyšťouraná kdoví odkud a nekopej do slabin holku, která i bez tebe toho má momentálně plný kecky. A pokud opravdu víš, co znamená slovo empatie, tak ho zkus sama použít.
@Kottattko píše:
Nepř. G12 nejde mi o to tady uspět, kolektív Mařen vítězí. Mně jen vadí, že si pokládá špatný otázky a tím padem hledá zbytečné odpovědi. Řešit hodinu po odchodu manžela peníze je známka toho, že ten vztah nefungoval také z její strany. Takže ji nikdo neopustil, jen fyzicky odešel někdo, kdo tam dávno nebyl.Ohledně odchodu otců od postižených děti a 20leté nenávisti : přesně vidět, že to spolu neřešili předtím, ale spoléhala se na to, že i takové manželství má smysl. Zvláštní ne, nejprve s nečím nepočítat a krestlit si to růžově a pak věřit, že to bude stejné i za jiné situace?
Zanedbání povinné výživy : to by musel neplatit pár měsíců. Navíc tohle vyřeší rychle advokát.
@napresdrzku píše:
Já kotě svým způsobem chápu, ale sem se to nehodí no
Ano na jednu stranu je to, co píše pochopitelné…Kotatko se vyjadřuje ve smyslu zachraň vztah a kašli teď na peníze, jsi špatná když nemyslíš na vztah, ale na peníze…ale její muž…pokud se vyjádřil tak jak se vyjádřil…Šneček asi nemá dojem, že on sám by se chtěl vrátit. Navíc na ni řval před dětmi,(alespoň v mých očích by takový to muž hodně klesl)…a než takového chlapa, který to může kdykoliv zopakovat, tak raději žádného. Evidentně to neklapalo už déle (viz milenka),vina je vždy na obou stranách, nedivím se ale Šnečkovi, že vztah už zalepovat nehodlá (proč taky ona - on jí nadával do dě..k).Je naprosto logické, že je její první myšlenkou, jak to finančně zvládne, je to máma!
Tak hele rada nad zlato.
Mysli hlavne na penize, sebe a deti. Overene, vyzkousene.
@Kottattko píše:
Nepř. G12 nejde mi o to tady uspět, kolektív Mařen vítězí.
jo, zdá se, že už zvítězil ![]()
@nepř.G12 píše:
@hvězdička25
kde se prosím píše, že měl nebo má milenku?
Nikde, jen ji pri odchodu rekl, at se neboji ze by byl v noci sam.
G12 nikde, já tak soudím z toho jak a s jakými slovy odešel…