Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, uvažuji o koupi těchto dvou kočárků - ABC Salsa 4 Air nebo Tutis Viva Life III (odkazy níže). S kočárkem budu jezdit tak 75% ve měste (kočičí hlavy, obrubníky, mhd), ale ráda bych, aby zvládnul i mírný terén na zpevněných cestách v lese/parku.
Na Tutis jsem našla prozatím rozporuplné recenze, na druhou stranu ABC by měla být ověřenější značka.
Podělili byste se prosím o Vaše zkušenosti?
Díky!
https://www.malvik.cz/…I-2v1-Caviar
https://www.malvik.cz/…idnight-2022
Ahoj, my jsme taky váhali mezi těmito dvěma značkami, akorát model byl Tutis Uno+ a nakonec jsme se rozhodli pro ABC a jsem ráda. Ten Tutis se mi líbil víc vzhledově, ale jízdní vlastnosti se nám víc líbily u ABC. Máme teda dvojkombinaci s nafukovacími koly a zatím maximální spokojenost. Zvládá dobře i větší terén a má docela variabilní sportovní verzi, takže za nás dobrý. 😊Jediné minus je, že se nám odřela ta koženková rukojeť.
Ahoj, máme Tutis viva life 2. Používaný listopad - duben.
Ideální kočárek do města, v terénu si s ním moc neskrtnes. Není příliš odpružený, takže miminko v něm litá jak hadr na holi… Do města to bude bezva kočárek, kočičí hlavy v pohodě zvládne, lehčí terén prašné cesty úplně v pohodě. Ovšem např lesní cesta s kořeny už je dost na pytel. Korba kočárku je prostorná, dobře drží teplotu, oceňuji i kryt kočárku, je velmi praktický, snadno se připíná. Celkově kočárek působí příjemně a vozí se v něm ve městě dobře. Co se týče sportovní korby je velmi výhodné, že se dá položit do úplného lehu, takže když už to bude prcek hezky past, tak v něm může jezdit na bříšku. Korba se dá zacvaknout na obě strany - dopředu i k sobě. Nevýhoda je, že kdyz ho máš dopředu a plnou tašku na madle tak má špatně těžiště a převažuje se, když jedeš třeba do kopce nebo najedes na hrbol. Ale není to nějak tragicky. Upřímně není na sport. Beru ho na inline ale cvaká mi celou dobu brzda… Má kolečka mírně doleva (mají všechny ty Tutis) takže ujíždí ve větší rychlosti, člověk se s tím dost pere. Ještě bych ráda ocenila stříšku sportovní korby, která jde zatáhnout až úplně dolů, to je super a sítka v ní. Jen je nepraktické, že i při stažení dolů potřebujete zmáčknout pojistku. Což je v případě, že miminko brečí a potřebujete se kouknout jednou rukou dovnitř a druhou houpat, nic moc.
Co se týče kvality kočárku, za těch půl roku hodně vysisoval a docela vrže. Tím že jsou pružiny schované člověk ani nepromaže.
Já moc spokojená nejsem, takže jsem si koupila Thule Urban Glide 2, který začnu používat hned jak prcek začne sedět.