Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Ha-ni ahoj, zrovna jsem chtěla psát, jak pokračujete ![]()
U nás to vypadá dobře, od té pauzy ve zkoušení jsme zatím (ťuk ťuk) nic nevyřadily, a to ani jahody (dcera zatím jen tepelně upravené). Doktorka z nás měla radost, pokud testy vyjdou dobře, máme se pustit do zkoušení problematických věcí jako hovězí, rajče, bílek apod. Mléko až po roce podle toho, jak se bude malé dařit. Teď měla 10 měsíců, tak už je to za rohem. Výsledky budou až začátkem února. Jo, a jak jí zase začaly růst zuby, začala zcela odmítat Neocate v kaši
Není nám prostě souzen ![]()
@Snehurkaa7trpasliku a ze byste zkusili znova NAC?
My byli na alergu az vcera. Musela jsem to 2×odlozit. Takže vysledky taky budou v únoru. Doktorka mi taky chtela nutit neocate, ale kdyz jsem ji rekla, ze starsi mel stejne problemy a toleroval.ho, tak ustoupila a ze mame zkusit NAC prvne zapeceny v buchte. Je sranda jak maji ti doktori gastro/alergologie ruzne postupy. Takze tento tyden to zkusím a pak mam pripadne zkusit zase v buchte bezlaktozove maslo.
Jinak prikrmy ok. Od toho listopadu vsechno nastesti prochazi.
ja uz jim od Vanoc i vajicko, brambory, z alergenu se vyhybam akorat paprice ale ne striktne. Tak snad projdou i ty dalsi veci ![]()
@Ha-ni já se na NAC/NADC ani neptala, teď když už jíme o dost víc věcí (i rohlík
), tak nebudu ukončovat kojení. Počkám ty dva měsíce a podle toho to budu řešit dál. Nakonec si říkám, že je vlastně docela dobře, že kojím, aspoň ty problematické věci zkusím nejdřív přes sebe a malá nedostane takovou nálož, kdyby byl problém.
Mám z vás radost, vypadá to, že na nějakou dietu si brzy ani nevzpomeneš ![]()
@Snehurkaa7trpasliku no já si taky říkala, že kdyby neprošel NAC, tak na neocate ji učit nebudu. Vařívala jsem pudink s NAC napůl s rýžovým, tak by holt měla jen rýžové mléko, to by byla jedna mléčná dávka. Myslím, že by už neocate ani nepřijala. I kdybych měla kojit jen v noci, tak prostě bych v tom případě dále kojila. Problém by byl, kdyby se už odstavila, jako starší děti.
Tak jí ten neocate necpi. Nějaký přísun mléka od tebe má, případně kdyby měla málo vápníku, tak bych to suplovala nějakými kapkami/rozdrcenou tabletkou. ![]()
Každopádně ten posun i u vás je boží ![]()
@Ha-ni já už jí ho nedávám, nemělo to cenu. Kaše se skoro nedotkla a pak řvala, že má hlad. Nedostatek vápníku jí určitě nehrozí, přes den ji kojím ještě pořád 4× a v noci tak 5×
Mám nahrazené zatím jen 3 jídla a se zbytkem počkám do toho roku. Dcera jí hodně často ale malé porce.
@Snehurkaa7trpasliku víš, že tahle možnost mě nenapadla?
Taky máme aktuálně 3 jídla. A pak uvidím. U synka jsem, jak už jsem psala výše, nahradila jedno kojení rýžovým pudinkem s nutrilonem, třeba se u malé zadaří a bude moct od 10m jogurt ![]()
S tím kojením jsme na tom v noci dost podobně
přes den tomu už moc ale nedá
Na ten NAC ji chci zvyknout už právě pro to, že kdyby se nechtěla kojit, ať může pak něco pít. U synka byl ten přechod pak díky tomu úplně plynulý. Pak jsem ho v 11m kvůli buzení v noci odstavila úplně, protože přes den MM odmítal a bylo.
@Snehurkaa7trpasliku tak u nás testy ok
Co vy? Taky znova dobrý?
@Ha-ni ahoj, gratuluju. Jak tedy máte pokračovat?
U nás to taky dopadlo dobře
Takže dnes jsem vařila rajčátka. Snad to dopadne dobře a budeme pokračovat směle dál ![]()
@Snehurkaa7trpasliku no zkoušela jsem NAC, jestli snese, prvně zapeceny pres MM, pak jsem.ji ho dala trochu do kaše a ok. Teď mam zkoušet prepecne bezl. maslo.
Tak super, vidím, že taky zdárně pokračujete ![]()
@Snehurkaa7trpasliku ahoj, tak jak pokračujete? My stále na dietě, bohužel BKM stále netoleruje ![]()
@Ha-ni Jak to? Co jste zkoušely? Ani Nutrilon allergy neprošel?
My zatím pokračujeme ve zkoušení, prošlo vejce, hovězí, rajče. S mlékem čekáme až na 1 rok, to bude za měsíc. Tak jsem zvědavá ![]()
@Snehurkaa7trpasliku zkoušela jsem bezl. máslo, přepečené v troubě ![]()
@Ha-ni a ten NAC jí dáváš nebo ne? A to měla reakci už z kojení nebo až napřímo? A reakce hodně špatná nebo „standard“?
A vše ostatní je dobré?
@Snehurkaa7trpasliku NAC zatím nedávám, zkoušela jsem jí to dát trochu do kaše a ok. Pak chci z něj vařit pudink, ať má nějaký mléčný příkrm., ale ještě jsem nezačala
Dělala jsem jí o víkendu jen z rýžového mléka a teda nechutnal ani mi
Reakce byla přes MM. Měla takovou kašovitější stolici, vzhledem k tomu, že normálně má hodně tuhou, tak tohle beru jako reakci. JAko byla bez hlenu, ale nebudu to dál pokoušet.
Už jsem to zkoušela o týden dříve, ale mezitím jsem jí dala syrové jablíčko, tak jsem myslela, že to je z toho. Tentokrát se mi do toho zase plete ten pudink, ale tím to asi nebude.
Jinak ostatní věci ok.
Vajíčko snáší malá přes MM? To je dobře, že se to u vás uklidňuje. ![]()
@Ha-ni nechci blbě radit, ale dcera má třeba jednou za měsíc stolici řidší a třeba i s kousky jablíčka. Nejdřív jsem myslela, že to je reakce na něco, ale nedávalo to smysl, tak jsem dospěla k závěru, že je to od zubů.
Všechno, co jsem vyjmenovala, jí i dcera. Brzy bude mít rok, tak myslím, že množství bílkovin v celém vejci už nevadí, a nemá ho moc často. Už mám vyzkoušené i některé koření (bobkový list, nové koření, sladká paprika a bazalka). Manželovi to jídlo občas přijde bez chuti, ale já mám gurmánské hody ![]()