ABKM a alergie na vše možné i nemožné - potřebuji povzbudit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26295
24.2.21 15:52

@Snehurkaa7trpasliku u malé se taky občas objevila řidší, ale teď to bylo fakt v návaznosti na to máslo. :nevim:

Já teda ještě neměla odvahu zkusit ani žloutek (přimo malé), ale má 9 měsíců, není kam spěchat.

Vidíš, už máš celkem „bohatý“ jídelníček. Proti tomu, co bylo dřív je to obrovský posun :D

edit: možná to ještě zkusím jednou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.4.21 11:51

@Ha-ni ahoj, jak se vám daří? Máte nějaké novinky?

U nás došlo k velkému posunu. Já už jím v podstatě vše a dcera už sní celý jogurt a trochu mléka a sýru propašovaného do jídla. Bohužel teď zase řeším, že kromě jogurtu s banánem nic mléčného jíst nechce. Zkoušela jsem Kendamil, kravské mléko s banánem, mléčnou rýži, chleba s lučinou, s máslem, tvrdý sýr. Ona to ani pořádně neochutná, aby si vůbec na tu chuť zvykla :roll: Jinak paradoxní je, že po tak dlouhé době diety a těšení se na jídlo mi skoro nic nechutná. Obzvlášť mléčná čokoláda mi přijde hnusná, ačkoli jsem na ní měla předtím závislost :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
26.4.21 14:27

@Snehurkaa7trpasliku :lol: tak to se mate. To jsou super zpravy :dance: na chuť si zase zvyknes. ;) hůř mala, ale snad to brzy ochutna…
U nas zatim posun zadny. Jako jim vse, krome BKM. Male rostou stolicky a spis z opatrnosti jsem znova nezkoušela expozici. Ale i vikendu budu péct bezlaktozovy dort a asi to zkusim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.4.21 14:56

@Ha-ni s těma zubama se to strašně špatně hodnotí. Nejdřív jsem měla 2 týdny zkoušet já. První týden vše ok, ale pak najednou několik dní po sobě zhoršení. Už jsem to chtěla vyhodnotit jako reakci, ale pak jak to přišlo, tak to odešlo. Musely to být zuby, ačkoli žádný další se ještě neproklubal.

Alergo mi říkala, že jako reakci mám vyhodnotit opravdu až hodně velké zhoršení. Ne jeden flíček nebo lekčí zřídnutí stolice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
26.4.21 15:09

@Snehurkaa7trpasliku diky. Taky si rikam, ze to. tenkrat bylo spis uz k tem zubum. Protoze pak t0 bylo casteji a casteji, az to bylo denne. A jak to prislo, tak to odeslo. A sice se ji jeste zuby nevyklubaly, ale od te doby, co davam na večeři suchy chleba, tak ma stolici spíš tuhou.
A co jsi zkousela a jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.4.21 15:19

@Ha-ni já měla povolené vše tak, abych se během 2 týdnů dostala na 2 mléčné dávky denně. Začínala jsem ale pro jistotu bezlaktózovým jogurtem. U dcery jsem měla začít jogurtem tak, aby se za 2 týdny dostala na 1 celý. Ona ale reagovala fakt dobře, takže 1 celý jogurt snědla o něco dřív a přidala jsem i kousek něčeho dalšího. 2 dávky jěště nesní. Vím, že jsou děti, které tolerují jen určité množství, zase to nechci úplně uspěchat. Laktózu už teda samozřejmě neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
26.4.21 15:30

@Snehurkaa7trpasliku ja prave u synka taky rovnou zavadela jogurt. Ale ted mi říkala alergolozka, ze mam prvne zkusit pres zapecene v buchte :nevim: coz se vlastne davkuje dost blbe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.4.21 15:52

@Ha-ni záleží na tom, jaký je jedlík :D Podle mojí dcery je vše nové fuj, takže tam se to opravdu blbě dávkuje, když kolikrát ani netuším, jestli vyplivla vše nebo kousek „omylem“ snědla :) Já myslím, že zapečené má větší smysl u těch, co nekojí :think: Takové prťavé množství kvůli případnému anafylaktickému šoku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
26.4.21 16:11

@Snehurkaa7trpasliku vidíš, to mě nenapadlo. :think: No já už to takhle zkoušet nebudu. A ty ještě kojíš, nebo už dáváte UM? Já jen NAC v pudinku. Malá je zatím noční násoska, takže nevím, jak s odstavováním. Ale poslední dobou už mi nepřijde, že by v noci pila, takže to budu muset zkrouhnout, asi i kvůli zubům. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.4.21 18:20

@Ha-ni já už chci taky skončit, jenže mám problém s tím, abych do ní dostala ten nezbytný 0,5 l mléka, když je ochotná sníst jen jogurt s banánem. A v noci pořád kojím o 106 :roll: Chtěla jsem právě nahradit všechna kojení přes den a pak to v noci ze dne na den utnout. Madam to ale dost bojkotuje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
26.4.21 18:33

@Snehurkaa7trpasliku mala pres den nepije, bohužel teda ani vodu/caj. Fakt minimum. Ale o kojeni nema zajem. Dělá u toho stojky. :roll: v noci se tím asi uklidňuje. No bude to ještě boj :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
25.5.21 18:11
@Snehurkaa7trpasliku píše:
@Ha-ni já měla povolené vše tak, abych se během 2 týdnů dostala na 2 mléčné dávky denně. Začínala jsem ale pro jistotu bezlaktózovým jogurtem. U dcery jsem měla začít jogurtem tak, aby se za 2 týdny dostala na 1 celý. Ona ale reagovala fakt dobře, takže 1 celý jogurt snědla o něco dřív a přidala jsem i kousek něčeho dalšího. 2 dávky jěště nesní. Vím, že jsou děti, které tolerují jen určité množství, zase to nechci úplně uspěchat. Laktózu už teda samozřejmě neřeším.

Prosím tě, ty jsi začínala u dcerky tedy jogurtem? Já dneska mluvila s alergoložkou a nechápu, proč má každý jiný postup. :roll: U synka jsem také prvně dávala jogurt. (ale to jsme byli pod vedením gastrodoktora) Teď mi říkala, ať dám třeba jen kousek másla, nebo mléko do buchty :roll:, no když to nejí, tak jsem to zatrhla, sýr, a jogurt až pak. :nevim: a prý tak jednou týdně. Že prý se to pak dětem vrací :nevim: Ale vzhledem k tomu, že přes MM už BKM dostává, tak mi to příjde jako blbost. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.5.21 18:54

@Ha-ni ahoj. Ano, začínala jsem tím jogurtem a každý další den přidala. Mléko už jí ve všech podobách, ale pořád nevím, jak na tom je. Nedokážu se dostat na plné zatížení. Teď pro změnu nechce ani jogurt s banánem, dostanu do ní maximálně deci mléka v kaši ráno a obvykle se mi povede zamaskovat trochu parmezánu do oběda. Víc ani ťuk. Jak je to bílé nebo to chutí připomíná mléko, nesní to. Odmítá dokonce i rostlinná mléka. Má teď na nožičkách pár suchých míst, tak nevím, jestli je to z toho mléka nebo z něčeho jiného :think:

Když jí BKM přes MM a nemá reakci, tak to bude určitě už dobré :palec:

S tím návratem jsem od několika lékařů slyšela pouze to, že se často stává, že dostanou v průběhu života alergii na něco jiného. Třeba pyl apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
25.5.21 19:01

@Snehurkaa7trpasliku myslis, ze by mohla dostat exem? Ale ona pres MM taky mlecne tolerovala, ne? :think: je blbe, ze jí to nechutna. No jsem zvědavá u nas, jestli to vubec bude chtit. Treba syn byl a dosud je hodně na mléčné. Mleko/kakao i nekolikrat denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.5.21 19:42

@Ha-ni právě nevím, přijde mi to zvláštní, protože ani v té nejhorší době nikdy jiný projev než špatnou stolici neměla. Ale nerada bych to podcenila. Samozřejmě byla by cesta to mléko zase vynechat, ale bojím se, že pak ho do ní nedostanu už vůbec. Já jsem právě doufala, že když ji víc zatížím, půjde poznat, jestli je to z mléka nebo ne. Ale to je zatím science fiction.

A malá teda ještě ani ten jogurt neměla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek