Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Z čeho ti to splácí, když má tolik exekucí? ![]()
A ne, nic na ni nepřepisuj, ona ti stejně nikdy nesplatí všechno.
@Kaileee píše:
Ty jsi teda povedená dcera… pokud to splatí, melo by to byt jeji
Když nebude dcera „povedená“, matce exekučně barák seberou a pod ten most půjde zcela jistě, takže se dá říct, že jí ta „povedená“ dcera zachraňuje před životem pod mostem.
A máma platí tedy celé splátky toho úvěru na dům? Upřímně, pokud ano, tak se z části jejímu pocitu nedivím. Barák zaplatí celý, ale nikdy ji nebude říkat pane ani klika od dveří…
to je fakt blbý. Na druhou stranu, pokud do domu sypete peníze i vy, a pokud ona má i jiné dluhy, takže by hrozilo exekuční zabavení, tak se nedivím ani tobě.
Kdy to má být uhrazene? Předpokládám, že úvěr na dům asi bude na hodně dlouho, takže bych si zatím vystačila třeba s tím, že na dům dáš zástavu na dožití pro ni, čímž ji dáš jasné najevo, že tam může být po zbytek života, a na dalších případných krocích se domluvíte nejdříve po uplácení úvěru a vyřešení její finanční situace. Podala bych to tak, že pokud zůstane dům napsaný na tebe, tak i kdyby se ona znovu dostala do potíží, tak se jí nemůže stát, že by přišla o střechu nad hlavou. A to by i ona mohla pochopit jako obrovskou výhodu… ![]()
Mám to podobně. Moje mamka děsně ráda využívá nabídek Home creditu a podobných společnosti. zatim dluhy vždy splatila.
Je v důchodu plus má práci. Prodávali se městské byty, kde ona už pár let žila. Já jsem se domluvila se sestrou a být jí koupily. Teď nám platí měsíčně nějaké peníze. Být je psaný na mě. Půlku těch peněz jí se sestrou ukládáme, kdyby něco. Až nebude moci nebo chtít pracovati, může bydlet za energie, jenže mooc ráda utrácí za totální nesmysly a pak brečí, že nemá na zubaře. Také je bohužel finančně negramotná, asi tedy v menší míře, ale je. Doufám, že to bere tak, že jí pomáháme. O ukládání těch peněz neví, protože by je hned utrtratila. ![]()
Podle logiky nekterych tady by najemnik mel za par let dostat pronajmuty byt, ne?
dcera koupila barak, zaplatila rekonstrukci, vrazi tam dalsi prachy, dala matce auto a je spatna. Kdyby to bylo naopak, tak nikdo matce nerekne, ze je spatna, vsichni by ji radili dceru v, stehovat, at si plati jinde
@PaníBovaryová přesně tak. Je to v podstatě nájem. A matka by měla být ráda, že to dcera pro ni udělala. Kdo ví, jak by jinak dopadla.
A proč zadlužena máma musí na starý kolena něco vlastnit? Stejně beztak než to splátí tak bude v důchodu a zachvili umře. Neber to zle, ale stát se může všechno… Nedávala bych ji barák, nech si ho na sebe. Ty tady neses rizika, nevím teda kolik je mámě.. Jinde by taky platili nájem. Může být ráda že má střechu nad hlavou kterou jí nikdo kromě tebe nemůže sebrat. Neřeš ji, úvěr je na tebe, a dům taktéž. Až maminka začne mít kecy, tak se jí optej co bude dělat až ji barák seberou
ono ji to přejde. Vím co je to mít finančně negramotny příbuzný. ![]()
@Mar__tanka1983 Přesně. Udělala bych smlouvu o tom že pokud bude ŘÁDNĚ platit, může v domě v klidu dožít. A dům zůstane celou dobu dceri..
Ale co jsi budeme povídat dům splácí asi ještě není před finální částkou respektive podle příspěvků někde na začátku vůbec bych se s ní o tom nebavila asi dům nebyl přece nejlevnější a pochybuji že je splacení na dva roky řekla bych ji že se o něčem takovém budeme bavit až přijde čas do té doby se může stát cokoliv rozvod nebo ji třeba osviti duch svatý a změní názor
vůbec bych se tím nenervovala a kdyby šlo pak jednou do tuhého tak prostě řeknu ne stejně nic nezmůže když dům je psaný na vás a tlačit může jak chce nechápu že může být tak nevdecna ![]()