Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@AgatkaZ píše:
@BAZÁREK ANGIE před 19 lety 75( na 160cm) a dostala jsem ho regulérně od lékaře internisty. Teď, po 4 letech zobání hormonů mám 85 a ano, potřebuji nastartovat, zdravou stravu i pohyb mám, výsledky moc pomalé, takže jsem si řekla o pomoc a fakt se ani nebojím ani nemám žádné katastrofické vize, co všechno se mi může stát. Ano, nemám ani trochu hlad, jím pravidelně a malinko, po pár dnech se prostě cítím líp, mám ho na měsíc, na takový ten začátek…Někomu to hubnutí prostě nejde, nebo opravdu pomalu, po 40. je to ještě horší, takže, jsem hlídaná lékařem, navíc jsem rozumná a pokud bych na sobě cítila jakékoliv nežádoucí projevy, asi bych vysadila…
No tos ale neměla žádnou obr nadváhu a ani těch 85 se mi nezdá nějaká přehnaná nadváha. Každému jde hubnutí samozřejmě jinak a když ti to pomáhá a nic nedělá, proč ne. A o tom, že po 40 je hubnutí úplně na jiném levelu bych taky mohla vyprávět. Jinak mé známé zjistily cukrovku, omezila se v jídle, jí málo a pravidelně a zhubla za půl roku skoro 20kg. A dopřává si v podstatě vše /tedy kromě cukru/ jen v malých porcích. Taky budu muset začít, mám vyzkoušené, že jakmile se omezím a jím pravidelně každé 3 hodiny hlad nemám a kila jdou dolů. Sice ne nějak závratně rychle, ale jdou.
@BAZÁREK ANGIE nejsem obezní, to ne, BMI je tedy děsivý, ale nikdo nevěŕi, že vážím tolik, ale já to vím, necítím se dobře, potřebuji to sundat a jídlo? Já tedy při 5 malých porcích nehubnu, vyhovují mi spíš 3, max 4, piju vodu-citron-zázvor- chilli, studené je to lepši a to pomáhá. Já fakt nakynula po hormonech, do toho jsem ten typ, co smutek a stres zažírá a vzhledem k tomu, že se nepovedlo, smutku bylo dost ![]()
Pohybu mám dost, úměrně své mizerné fyzičce si postupně přidávám, ale prostě už to jde pomalu…
@AgatkaZ píše:
@BAZÁREK ANGIE nejsem obezní, to ne, BMI je tedy děsivý, ale nikdo nevěŕi, že vážím tolik, ale já to vím, necítím se dobře, potřebuji to sundat a jídlo? Já tedy při 5 malých porcích nehubnu, vyhovují mi spíš 3, max 4, piju vodu-citron-zázvor- chilli, studené je to lepši a to pomáhá. Já fakt nakynula po hormonech, do toho jsem ten typ, co smutek a stres zažírá a vzhledem k tomu, že se nepovedlo, smutku bylo dost
Pohybu mám dost, úměrně své mizerné fyzičce si postupně přidávám, ale prostě už to jde pomalu…
Pomalu, ale jistě
.
@BAZÁREK ANGIE ano, neočekávám zázraky, ale tím, že mi tenkrát pomohl, lékař nebyl proti, proč ne.
Já bych to pomalu chtěla trošku popostrčit, jo a pro rýpalky, zcela vědomě a dobrovolně ![]()
Ale zpět k tématu, prostě si myslím, že když se předepisuje, smrtelně nebezpečný pro zdravého jedince není…
@AgatkaZ píše:
@BAZÁREK ANGIE ano, neočekávám zázraky, ale tím, že mi tenkrát pomohl, lékař nebyl proti, proč ne.
Já bych to pomalu chtěla trošku popostrčit, jo a pro rýpalky, zcela vědomě a dobrovolněAle zpět k tématu, prostě si myslím, že když se předepisuje, smrtelně nebezpečný pro zdravého jedince není…
No já nevím, má být indikován pouze při exogenní obezitě, což je obezita z přejídání a to zjevně není tvůj případ. Tady je vyčerpávající popis co to vůbec je a jak na lidský organismus působí :
Fentermin (v ČR distribuován jako Adipex) je syntetické stimulancium, strukturně a farmakologicky podobné amfetaminu, v lékařství nejčastěji používané jako anorektikum, tj. prostředek proti chuti k jídlu. Používá se obvykle v případech kdy ostatní způsoby léčby nadváhy selhaly. Jedná se o nepřímé sympatomimetikum, které potlačuje pocit hladu a apetit zvýšeným uvolňováním noradrenalinu a dopaminu v CNS. Největší nevýhododu tohoto preparátu je riziko vzniku závislosti a vedlejší účinky totožné s těmi amfetaminovými.
Farmakologie[editovat zdroj]
Fentermin je nepřímé sympatomimetikum, které se váže k monoaminovým receptorům v mozku a zvyšuje tak hladinu noradrenalinu, dopaminu a v menší míře i serotoninu v synaptických štěrbinách. Noradrenalin a dopamin napomáhají překonat chuť k jídlu, noradrenalin navíc podporuje lipolýzu, tvorbu tepla a svalovou aktivitu. Současně však zvyšuje krevní tlak, tepovou frekvenci a způsobuje vazokonstrikci. Uvolnění těchto neurotransmiterů je rovněž spojeno s psychostimulačním působením. Častá je proto nespavost, neklid, zvýšená pozornost až hypervigilita, zrychlení toku myšlenek, euforie, podrážděnost, úzkost, ve vzácných případech paranoidní psychóza.
Při dlouhodobém nadužívání hrozí kromě psychické závislosti rozvoj plicní hypertenze, infarkt myokardu, mrtvice, arytmie a nepřiměřená ztráta na váze. Fentermin nesmí být užíván spolu se stimulancii, inhibitory monoaminooxidázy (MAOI), při užívání antidepresiv významně roste riziko serotoninového syndromu, alkohol, kofein a nikotin pak prohlubují nežádoucí účinky fenterminu, zejména stimulaci kardiovaskulárního systému.
@BAZÁREK ANGIE já vím
Ale taky vím, že na mě funguje, tedy tenkrát fungoval, takže, i kdyby měl být teď jen jako placebo (vím, že na někoho nepůsobí) chci ho brát ten měsíc, vidět výsledky a pak pokračovat i bez něj…
Za měsic jdu na kontrolu, na krev, uvidíme jaké budou výsledky.
Mj. dle mé obvoďačky je moje váha už riziková. I ona už by to řešila. Můj gynekolog mi řekl, že některé ženy přibírají i po obyč Femibionu, na jiné ani hormony nepůsobí a já si za ty 4 roky prošla vším a váha šla nahoru i díky tomuhle. Teď už vim, že žádné hormony brát nebudu, trápení je snad už také za mnou, takže je třeba váhu řešit. Půl roku se poctivě snažím sama a téměř žádné výsledky…
@AgatkaZ píše:
@BAZÁREK ANGIE já vímAle taky vím, že na mě funguje, tedy tenkrát fungoval, takže, i kdyby měl být teď jen jako placebo (vím, že na někoho nepůsobí) chci ho brát ten měsíc, vidět výsledky a pak pokračovat i bez něj…
Za měsic jdu na kontrolu, na krev, uvidíme jaké budou výsledky.Mj. dle mé obvoďačky je moje váha už riziková. I ona už by to řešila. Můj gynekolog mi řekl, že některé ženy přibírají i po obyč Femibionu, na jiné ani hormony nepůsobí a já si za ty 4 roky prošla vším a váha šla nahoru i díky tomuhle. Teď už vim, že žádné hormony brát nebudu, trápení je snad už také za mnou, takže je třeba váhu řešit. Půl roku se poctivě snažím sama a téměř žádné výsledky…
No to naštve..když se člověk žinýruje a výsledek veskrze žádný
. Tak ať ti to pomůže a neuškodí.
![]()
@BAZÁREK ANGIE děkuji, minimálně na psychiku to už zabírá
v dobrém…
Ahoj zakladatelko, a nenabídla ti lékařka třeba Xenical? Ten má vliv na metabolismus tuků - zabraňuje vstřebávání ve střevě, takže aby ses vyhla průjmu, tak tě to nutí jíst netučná jídla a dávat si pozor na jídelníček. Přijde mi šetrnější v tom smyslu, že to nejde „přes hlavu“ a víc sleduješ, co jíš.
Adipex má totiž podobné účinky jako Extáze.
Dobré je, že jsi pod dozorem dr.
Tak ať jdou kila dolů
.
Ahoj holky (tady zakladatelka)..kazdopadne dekuji za prispevky..at uz pozitivni, ci negativni. Tady jde o to, ze bych potrebovala shodit tak 20kg a i pri diete se mi to moc nedari..takze mi dr. predepsala Adipex s duvodu, ze se mi hubnuti rychleji rozjede. Ja porad vaham. Na jednu stranu si rikam, ze pokud to budu brat cca 10 dni, nemusi to byt az tak strasne..ale na druhou stranu? Ty potize mi za to nechodeji. Ja jsem od malicka nachylna k nemocem(nvm, jak to chodi u Adipexu) ale je tam urcita moznost, ze mi jiz zminene problemy budou zrovna vadit
Takze na to asi prdim!!! Jak uz tady nekdo psal..nekdo problemy mit nemusi a nekdo je muze mit hned vsechny. Moc vam vsem dekuji..a anonymni: je mi moc lito kamaradky..:( taky mam pulrocniho chlapecka
KASLU NA TO..TO MI ZA TO NESTOJI..:(
@BAZÁREK ANGIE píše:
Pokud má někdo 90 nebo 100kg může úplně krásně zhubnout pouhým omezením přísunu potravy - tím nemyslím hladovění. Tahle sr…ka co by zabila orla v letu pouze člověka utlumí, ale ne jen v chuti na jídlo, ale komplet ve všem. Jakmile to přestane brát, kila letí závratně nahoru. Nebo má někdo opačnou zkušenost? Že to na něj negativně nepůsobilo a po dobrání již znovu nenabral? To mě opravdu zajímá…zatím negativa převažují.
no to omezení přísunu je otázka… Chce to hlavně jíst správně a hejbat se…
Taky jsem začínala na váze přes 100 kilo, teď mám po 2 měsících skoro 7 kilo shozených… Bez prášků a jiných „berliček“… ![]()
@kate02 píše:
no to omezení přísunu je otázka… Chce to hlavně jíst správně a hejbat se…![]()
Taky jsem začínala na váze přes 100 kilo, teď mám po 2 měsících skoro 7 kilo shozených… Bez prášků a jiných „berliček“…
Krásný výsledek a hlavně určitě trvalejší
. A i když nebudeš jíst tabulkově, dopřeješ si na co jsi zvyklá jen pouze v porcích menších než obvyklých, zhubneš. A to i bez nějakého cíleného pohybu. Vidím to na známé, zhubla od podzimu skoro 20kg, pohyb pouze obvyklá chůze / a to ještě spíš méně než více jelikož je hapr na klouby/, jí v podstatě vše, akorát vynechala cukr. A na mě to taky takhle zabírá, člověk je prostě jen rozežraný…vidím to na sobě, když najedu na menší porce stačí mi to také.
@BAZÁREK ANGIE píše:
Krásný výsledek a hlavně určitě trvalejší. A i když nebudeš jíst tabulkově, dopřeješ si na co jsi zvyklá jen pouze v porcích menších než obvyklých, zhubneš. A to i bez nějakého cíleného pohybu. Vidím to na známé, zhubla od podzimu skoro 20kg, pohyb pouze obvyklá chůze / a to ještě spíš méně než více jelikož je hapr na klouby/, jí v podstatě vše, akorát vynechala cukr. A na mě to taky takhle zabírá, člověk je prostě jen rozežraný…vidím to na sobě, když najedu na menší porce stačí mi to také.
No ono bez toho pohybu je to takový zrádný… Tak se mi už jednou podařilo zhubnout 15 kilo, ale stačilo přestat se hlídat a zas to vylítlo, takže teď do toho i cvičím, chci se vyhnout jojo efektu… ![]()
@kate02 píše:
No ono bez toho pohybu je to takový zrádný… Tak se mi už jednou podařilo zhubnout 15 kilo, ale stačilo přestat se hlídat a zas to vylítlo, takže teď do toho i cvičím, chci se vyhnout jojo efektu…
Jasně, zrádný je to přesně v tom jak píšeš, člověk se za určitý čas zase přestane hlídat, začne jíst více a kila jdou opět nahoru. Ale pokud to jde, je samozřejmě lepší ten pohyb přidat, to nemůže nikomu uškodit. ![]()
@Anonymní píše:..adipex jsem jedla po každém porodu..odbourává chut k jídlu..a to pomalu stoprocentní..takže když nechceš aby jsi byla magor, fungovala jsi a nebolela tě hlava..tak se musíš do jídla nutit..hladovka nic nevyřeší..někdo době adipex a má radost že nemá hlad a pak se diví že omdlívá..je dobré ho jíst tak dva-tři měsíce než si tělo zvykne na malé dávky..dýl bych to nejedla..může přivodit anorexii..cvičení musí být..bez toho to nejde..ted jím normálně..no někdy spiš žeru
Ahoj holkyprosimvas co si myslite o Adipexu? Sice uz tu nejaka temata jsou, ale starsi a ja bych rada znala vase nazory, nebo spise zkusenosti? Omlouvam se ze pisi anonymne, ale mam tu spoustu znamych.