Admini, nepoznáte trolla?

14809
24.7.21 21:59

Admini, nepoznáte trolla?

Chci se vás, admini, zeptat ohledně vašich příspěvků pod evidentně úchylnou diskuzí…
Píšete, že nemůžete vědět, zda se jedná o trolla, protože účet je založen pod věrohodným emailem atd. Cituji, vkládám: "Dobrý den.

Bohužel nedokážu posoudit, zda se skutečně jedná o trolla :nevim: Jde o nově založeného uživatele s věrohodnou e-mailovou adresou a profil nenasvědčuje tomu, že by se jednalo o trolla… :nevim:

Profil dávám ke sledování, aby se v případě, ze o trolla skutečně jde, zabránilo většímu trollení…

Hezký den!

Petra"
Moje dotazy:
Proč si nově založený uživatel zakládá hned první diskuzi anonymně??
A nezlobte se, ale tohle je natolik úchylné téma, kde si nějaký pedofilní sadista leští víte co.. Jestli mám jistotu? Skoro jo.
Píšete, že vy jistotu nemáte. Ale proč tedy nový uživatel a hned anonymně? Už to samo o sobě o něčem vypovídá.
V poslední době se to tady podobnými anonymními diskuzemi jenom hemží.
Děkuji za pozornost. Ráda sem chodím, ale tohle tu dost snižuje úroveň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
942
24.7.21 22:05

Podle myho nazoru se anonymita dost hroti. Stejne nikdo nevi kdo za jmenem je a muze si psat nesmysly jaky chce. At anonym nebo se jmenem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
24.7.21 22:07

Tato diskuze byla uzavřena. Do dotazu jsem napsala, pokud někdo dá normální e-mail, tak se může jednat o trolla nebo úchyla. Potom byla diskuze uzavřena.
Ten dotaz o bití byl opravdu nechutný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
24.7.21 22:08
@Len123l píše:
Podle myho nazoru se anonymita dost hroti. Stejne nikdo nevi kdo za jmenem je a muze si psat nesmysly jaky chce. At anonym nebo se jmenem

Ten dotaz byl nechutný, admini ho měli smazat hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
24.7.21 22:12

@Len123l To bych netvrdila. Já sice neznám uživatelky osobně, ale chodím sem roky. Přibližně si spojím určité stálé nicky třeba s profesí, názory atd. Jiste, za nickem se může skrývat tlustej, chlupatej chlap. Ale to bych spíš řekla, že by tak odpovídalo diskuzi, kterou tu zmiňuji.
Já třeba u mnohých vím, co čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
24.7.21 22:15

Ne, admini nepoznaji trolla. Viz diskuse o ctyrcatech. Akorat udelali binec v diskusich, nastvali par diskutujici a troll si to radsi rozmyslel sam. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
24.7.21 22:17

Sebepošahanější téma diskuze může být pravdivý a admin musí být objektivní. Kdyby dávali jen na svoje pocity, tak by tu taky mohli mazat polovinu diskuzí. Že se nejdřív snaží zakladatele prověřit a diskuzi uzavřít až při pochybnostech, to spíš kvituju…

• Citovat
  • Upravit
35331
24.7.21 22:20
@Janli píše:
Sebepošahanější téma diskuze může být pravdivý a admin musí být objektivní. Kdyby dávali jen na svoje pocity, tak by tu taky mohli mazat polovinu diskuzí. Že se nejdřív snaží zakladatele prověřit a diskuzi uzavřít až při pochybnostech, to spíš kvituju…

Jo, ale museli by to delat lidi s nejakym prehledem a zkusenostmi. Pokud jim nekolik lidi z oboru napise, ze je to blbost, tak to opravdu je blbost… Ale narozdil od starych adminu oni diskutujici neznaji, nemaji prehled, zjevne sem nechodi moc casto. Driv byly reklamy a jasne trolli diskuse smazane skoro hned, ted se klidne pul dne nic nedeje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
24.7.21 22:23
@eva valoi píše:
@Len123l To bych netvrdila. Já sice neznám uživatelky osobně, ale chodím sem roky. Přibližně si spojím určité stálé nicky třeba s profesí, názory atd. Jiste, za nickem se může skrývat tlustej, chlupatej chlap. Ale to bych spíš řekla, že by tak odpovídalo diskuzi, kterou tu zmiňuji.
Já třeba u mnohých vím, co čekat.

Pokrok v technologiích paradoxně neumožňuje snadno rozpoznat vážně myšlenou diskuzi a trolling. Data v mobilu, dají se sdílet, i já umím ze svého mobilu pomocí „blů tů“ udělat veřejnou síť, veřejná WiFi, společné připojení v bytovém domě.. Opravdu nejsme v roce 2010,kdy to bylo daleko jednodušší.

Třeba já mám doma internet dvou různých poskytovatelů a přístroje, kterými jsem nikdy na emiminu nebyla. Plus ještě schované zabalené simkarry s 200 kreditem a daty. Když budu chtít trollit, kdo mi dokáže, že jsem to já?

Admini nemají křišťálovou kouli, věštecké schopnosti ani prostředky, jak zjistit a ověřit pravost diskuzí.

Daleko víc mi vadí nejednotná pravidla mazání a zamykaní diskuzí, trestání útoků a invektiv než pravděpodobně smyšlené diskuze. Však kdo chce, nemusí reagovat :nevim:

Myslím si, že kdo chce v dnešní době fungovat na sociálních sítích, musí to přijmout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
24.7.21 22:25
@Pears206 píše:
Pokrok v technologiích paradoxně neumožňuje snadno rozpoznat vážně myšlenou diskuzi a trolling. Data v mobilu, dají se sdílet, i já umím ze svého mobilu pomocí „blů tů“ udělat veřejnou síť, veřejná WiFi, společné připojení v bytovém domě.. Opravdu nejsme v roce 2010,kdy to bylo daleko jednodušší.

Třeba já mám doma internet dvou různých poskytovatelů a přístroje, kterými jsem nikdy na emiminu nebyla. Plus ještě schované zabalené simkarry s 200 kreditem a daty. Když budu chtít trollit, kdo mi dokáže, že jsem to já?

Admini nemají křišťálovou kouli, věštecké schopnosti ani prostředky, jak zjistit a ověřit pravost diskuzí.

Daleko víc mi vadí nejednotná pravidla mazání a zamykaní diskuzí, trestání útoků a invektiv než pravděpodobně smyšlené diskuze. Však kdo chce, nemusí reagovat :nevim:

Myslím si, že kdo chce v dnešní době fungovat na sociálních sítích, musí to přijmout.

Ale ta nejednotna pravidla a podivne zamykani diskusi a trestani, aniz by vedeli, o co jde, to s tim uzce souvisi. Bohuzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
24.7.21 22:25

Právě, že troll může použít VPN. A admin potom trolla nepozná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
24.7.21 22:27
@mroe píše:
Jo, ale museli by to delat lidi s nejakym prehledem a zkusenostmi. Pokud jim nekolik lidi z oboru napise, ze je to blbost, tak to opravdu je blbost… Ale narozdil od starych adminu oni diskutujici neznaji, nemaji prehled, zjevne sem nechodi moc casto. Driv byly reklamy a jasne trolli diskuse smazane skoro hned, ted se klidne pul dne nic nedeje…

Dnešní emimino nejde adminovat tak jako to kdysi dělala Lesina. Jako sorry, tenkrát to byl malý web a uzavřená komunita uživatelů. A i tak kolikrát nestihla jít s dětmi ven, když tu řešila nějaký spor.

Podle mě by to měli dělat lidi s vystudovaným vzdělání na média, masmedia a komunikaci. Víc lidí a každý svoji sekci diskuzí. Se vším, co k tomu patří. Na plný úvazek. Podle mě to mají ale jako nějaký vedlejšák ke své jiné práci. A podle toho to tady tak vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
24.7.21 22:31

A ještě musíte vzít v úvahu, že určitý trolling, hádky v diskuzích zvyšují adrenalin a čtivost celého webu, tím i klikání na reklamy. A to je to, co emimino živí.
Admini plní zakázku vlastníka. Mají určitý manuál, jak to tu vést. I kdyby s tím bytostně nesouhlasili, musí plnit to, co mají ve smlouvě. A tím vlastníkem je mocné masmedium.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
24.7.21 22:37
@Pears206 píše:
Dnešní emimino nejde adminovat tak jako to kdysi dělala Lesina. Jako sorry, tenkrát to byl malý web a uzavřená komunita uživatelů. A i tak kolikrát nestihla jít s dětmi ven, když tu řešila nějaký spor.Podle mě by to měli dělat lidi s vystudovaným vzdělání na média, masmedia a komunikaci. Víc lidí a každý svoji sekci diskuzí. Se vším, co k tomu patří. Na plný úvazek. Podle mě to mají ale jako nějaký vedlejšák ke své jiné práci. A podle toho to tady tak vypadá.

Ano, taky myslim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
24.7.21 22:41
@mroe píše:
Ano, taky myslim.

Teď je otázka kdo by takové odborníky vystudované na komunikaci adekvátně zaplatil :mrgreen: Podle mě se na tom šetří, jako všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová