Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
RadkaCH nic se mi tam neukazuje co mám stáhnout, asi jsi to tam zapomněla dít, prosím co mám stáhnout? a na co je ten Rar? díky moc
Odkazovaný soubor silně nedoporučuju spouštět - kromě jednoho všechny špičkové antiviry ho detekují jako virus (na virustotal.com)!
Nahlášeno adminům ke smazání.
Příspěvek upraven 09.05.14 v 11:41
A co takhle nevolit „spustit“, ale „uložit“ a spustit ho potom, také to nejde?
(soubor má velikost asi 4.6 MB).
@Mikalu Mně to teda viry nehlásí, ale neříkám, že to není možné. Nerada bych zanesla viry do cizího počítače ![]()
Ještě mě napadlo, jestli nemáš někde nastavené automatické otevírání v Adobe Reader, ale proč by se tam spuštěl exe soubor, to by mi teda hlava nebrala ![]()
@RadkaCh píše:
@Mikalu Mně to teda viry nehlásí, ale neříkám, že to není možné. Nerada bych zanesla viry do cizího počítače
Mně Avira zařvala už při pokusu o stažení toho souboru (mám placenou verzi). Můžes si to ověřit - nahraj ten soubor Avast.rar na Virustotal.net a uvidíš - 32 z 52 ho hlásí. Kaspersky, Bitdefender, Avast, F-Secure, Panda, Comodo…
Ono už je podezřelé, že Ulozto vpravo nabízí další, stejně velké soubory, ale s názvy jako Firefox setup 2014.rar, Avira antivir personal 2014fr.rar, java.rar, Skype setup full2014.rar a mnoho dalších. Osobně bych to viděl na nějakého šmejda, který má za úkol natahat do počítače další šmejdy.
Ve W7 a dřívějších je to antispyware, ve W8 už je to plně antivirus.