Adopce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4190
8.1.10 21:06

Jura - děkuju. Vlastně jsem zatím na úplném začátku, ještě nemám doma ani žádost…pro tu chci zajít v pondělí… Ale děkuju. Určitě se na to mrknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
8.1.10 21:12

Ywett, určitě bych zkusila to dárcovství. Tuším, že vývoj embrya zpočátku závisí na spermii? Takže by byl problém tam? Ale nevím. Adopci bych volila jako poslední. Sice je to krásná věc, taky jsem si říkala, že bysme dítko adoptovali jednou třeba za 15 let a nebo i dříve pokud by se nepovedlo mít vlastní, ale ten strach z neznáma tam je docela velký. V zahraničí je taky možnost pronajmutí těla matky???či něco takového, děcko donosí jiná žena nebo přímá adopce. to pak víš od koho miminko je i kvůli nemocem dědičným a podobně.
Jinak barunka se konečně začala trochu víc hýbat, ale jinak je hodná, zatím. Můžu se zeptat, do jakého CAR chodíte?

• Citovat
  • Upravit
4190
8.1.10 21:20

Chodíme do Gennetu v Liberci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
8.1.10 21:41

Yweto-víš ono ty děti si opravdu zaslouží lásku a péči rodiny.Jen se musíš připravit na to,že se jejich geny můžou projevit a nic s tím neuděláte.Známých klučina se nyní toulá,chodí za školu,domů skoro vůbec,kouří-ač má astma-a oni jsou z toho nešťastný.Přitom jako školní dítě byl skoro bezproblémový.Ale puberta dělá své.
A ještě jsem si vzpomněla na výrok známé-ona je sama adoptovaná,její biologická maminka jí měla jako vysokoškolačka se zahraničním studentem.Dětství super,chytrá a všestranná holka.V pubertě se to zlomilo,utíkala z domova,nechodila do školy,bydlela u různých chlapů…puberta přešla,dnes je z ní vzorná matka dvou rošťáků,vystudovala také vš…A sama řekla-jsem moc vděčná rodičům za to,co pro mě udělali,jak mě vychovali,měla jsem nádherné dětství-ale sama bych si po svých zkušenostech dítě neadoptovala.Tím mě hrozně překvapila,vyrazila dech.Vysvětlovala to tím,že prostě geny tu jsou,asi zdědila temperament po tatínkovi a ví,že to s ní rodiče neměli jednoduchý,že se trápili,ona že to moc dobře věděla,sice jí to mrzelo,ale že v ní to bylo silnější.
Takže toto všechno předem zvažte,zda jste dot silný toto ustát-i když vlastní dítko se také chováním nemusí úplně vydařit v andílka-a pokud si na tuto otázku odpovíte tak,že byste i přesto do toho šli,tak se neboj,zvládnete to i s tím papírováním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bao
1050
8.1.10 21:45

myslím si, že pokud o této možnosti uvažujete, tak je dobré si zjistit co nejvíce. komunikovat s lidmi, kteří už zkušenosti mají a jsou rodiči adoptovaných dětí. souhlasím s tím, co píšete. a celý proces trvá docela dlouhou dobu (nevím,kolik vám je let), za kterou se může hodně věcí změnit. a ukončit žádost můžete vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
8.1.10 21:46

Myslím, že člověk si musí zodpovědět otázku, co by pro něj bylo větší trápení, jestli do budoucna možnost i velmi problémového dítěte nebo zůstat definitivně bez dětí. Ne pro každého to bude to první. :nevim:

Co vím, tak tady je čekací doba cca dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
8.1.10 21:48

Jenže to by člověk stejně musel odžít dva paralelní životy, aby to nakonec mohl opravdu posoudit. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
8.1.10 21:48

Uvidíme…člověk pořád doufá,že se to podaří doktorům… Je mi jasné,že podobných a možná ještě složitějších otázek se nám bude v hlavě honit spousta…doufám,že připravky nám pomůžou tohle všechno zvládnou…
Nejdřív to ale budeme muset nějak říct našim rodinám,
ty zatím ani neví,že musíme přírodě pomáhat…po potratu v 6tt (2008) se téma mimčo u nás neprobírá…
Tchýně se ptá všude okolo - jestli jako náhodou někdo neví, jak to s náma je. No a moje máma mi hlásí kolik dětí má která moje bývala spoužačka ze základky…
Takže nejdřív budeme muset zvládnout tohle. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bao
1050
8.1.10 22:01

Ywet, hodně záleží na psychice, ale to jistě víte sama. a možná, kdybyste koukla na tu diskusi (adopce.com), našla podobné příběhy tomu vašemu, popovídala si tam a začala trošku uvažovat tímto - jiným směrem, tak možná by to prospělo celé situaci. vůbec nechci radit, neznám vás, jen si myslím, že každá, která čekala nějakou dobu na mimčo to má prostě v hlavě. i když nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
8.1.10 22:13

YWETKA..my sme mali podanu aj schavelnu ziadost a dokonca uz aj ten vytuzeny telefonat..
no..ale v tej dobe som bola tehotna v 4.mesiaci na rizikovom..tak dietatko dali rodinke za nami v poradovniku.verim, ze su stastnii.. .momentalne mame odklad..
no..a malo to teda v nasom pripade dost rychly priebeh…

v novembri sme si podali ziadost..trebalo vypisat dost rozsiahly dotaznik o rodinnom zazemi.. praci a zalubach a aj o dietatku..do akeho veku a preco a pripadne ci tolerujeme zdravotne ci psychicke postihnuti..ozaj este aj register trestov..
ale ja som zo slovenska..cize mozno sa dost veci lisi..
potom k nam prisla navsteva zo socialky..velmi mile dve panie..posedeli sme si a porozpravali sa.. fakt bola navsteva mila..zavolali dva dni predtym..
v novom roku sme uz mali schvalenu ziadost a chodili sme na psychologicku pripravu..25 hodin.. najprv spolocne s manzelom..potom osobitne sme robili psychologicke testy a nasledne ich analyzovali..potom sme mali pripravu ako to prebieha s dietatkom doma..a tak vsetko okolo toho..ako je to ked dietatko dospieva..ako mu povedatze je adoptovane…a kopec dolezitych veci..
pani psychologicka napisala posudok a v juni sme uz boli zaradeni do poradovnika..
v oktobri nam uz zvonil telefon..cize to netrvalo cele ani rok..teda presne 11 mesiacov..
ale poznam vela parov..co cakalo dlhsie..

velmi siilno drzim palce..nech sa dietatka dockate.. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
8.1.10 22:19

Taky držím palce… Ať je výsledek podle vašich představ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
8.1.10 22:28

Ywett já chodila do gennetu v praze, myslím, že gennet je jeden z nejlepších CAR. A víte jaký máte problém? Kolik vám je jestli se můlžu zeptat?

• Citovat
  • Upravit
43031
9.1.10 13:43

ywet ja te chci povzbudit k te adopci. samozrejme se snazte dal, ale adopce je plnohodnotna - kdyz si prectes par diskusi na www.adopce.com, tak se presvedcis, ze adopce je nejprirozenejsi vec.
Krom toho cekaci doby na dite jsou dost dlouhe (kolem 5 let) a behem te doby mate cas na spoustu plodocich experimentu. Naopak kdyz si das zadost o adopcatko v 35ti, tak uz nemas sanci na kojence, protoze uz ses moc stara.
Nevahala bych a rozjela bych to po obou liniich.
nenech se otravit skeptiky.
miminka v kojenaku potrebuji maminku a ty potrebujes miminko. vzajemne si vylecite svoje bolistky.
jasneze to neni prochazka ruzovou zahradou. ale to biologicke materstvi taky neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
9.1.10 14:38

Děkuju Pudli…přesně jak píšeš, chcí to rozjet i na druhé linii…2 IVF mám ještě před sebou (teda aspoň ta co si nemusíme plně hradit)…navíc čekací doby jsou jaké jsou…takže žádostí určitě nic nezkazím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
9.1.10 15:14

adopce

Ahoj jmenovkyně, :-)
mám dvě adoptované děti. Dnes je jim 13 a 12 let. Obě jsou poloromského původu. Rozhodnout se pro adopci nebylo až tak složité, protože jsme věděli, že děti mít nemůžeme, ani já ani manžel(dnes už bývalý). Takže žádost jsme podávali,když nám oběma bylo 22let. V první řadě musíš navštívit odbor sociální péče - péče o dítě (možná se to jmenuje náhradní péče o dítě) tím si nejsem jistá. Tam se soc. pracovnici sepíšete s manželem žádost a začne kolotoč, který je sice nepříjemný, ale vidina uzlíku v náručí na konci, stojí za to. Pravdou je, že to někdy trvá několik let. Musíte absolvovat psychotesty, soc. pracovnice přijde na šetření do vašeho bytu, aby se seznámila s podmínkami pro dítě. Absolvovali jsme dvoje psychotesty v rozmezí jednoho roku a syna jsme dostali po dvou a půl letech po podání žádosti, ale to jen proto, že je romské etniky. Jinak se čeká déle. Přeji hodně trpělivosti a odhodlání. Ještě chci dodat, že jsem nakonec poznala ten dar a čekala dítě i když geneticky nebylo moje, ale díky pokroku lékařského mám dnes doma sedmiletou slečnu z darovaného embrya.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová