Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@scudo píše:
Chtěla bych se zeptat jestli lze legálně získat dítě z ciziny?
ano, lze.
A nevíte kam se kvůli tomu má jít? Nikdy jsem se o adopci nějak nezajímala tak nevím, nebo alespon stránky kde by se dalo zjistit více.
Děkuji
@scudo píše:
A nevíte kam se kvůli tomu má jít? Nikdy jsem se o adopci nějak nezajímala tak nevím, nebo alespon stránky kde by se dalo zjistit více.
Děkuji
http://www.adopce.com/…a-zahranici/ kontakt dole
Ahoj všechny moc zdravím.
Prosím o radu i zkušenost. již mám doma v adopci 4leteho klucinu a teď nám byl nabídnut 5ti měsíční kluk. již proběhla i první návštěva ale pořád mám v sobě strach že nepřijde ta láska k němu, pořad mě to buď nic neříká a nebo s to nedokážu představit. Sice doma připravuji vše na příchod miminka ale je to jenže „musim připravit“. u prvního bylo vše rychle, dostali jsme ho během týdne ale tady budem čekat a čekat…
Máte někdo zkušenost přišla ta láska? Dokáže ji člověk v sobě najít? Mám že všeho hrozny strach. moc děkuji za odpovědi.
@ji.paja ahoj, píšeš, že už máš 4letého klučinu doma. I když to předtím bylo rychle, tak vztah a láska k němu asi vznikla a rostla postupně? Nebude to stejně? Spousta holek tady píše, že i láska k vlastnímu miminku u nich nepřišla hned v těhotenství ani po po porodu, ale až časem.
Osobně jsme teprve na začátku cesty, čekáme a čekáme, takže z vlastní zkušenosti zatím neporadím. Jen snad - nenech se do něčeho vmanévrovat a vtlačit třeba úředníky. Na to je to hodně zásadní rozhodnutí.
Kdyby sis chtěla popovídat, klidně napiš soukr. zprávu.
Pěkný den!
Chtěla bych se zeptat, zda je tu někdo, kdo měl vlastní děti a žádal o adopci? Ideálně dítěte kolem věku šesti let?
@scudo píše:
Děkuji
Proč nechceš v ČR? V zahraničí to bude ještě těžší. Když už zahraničí, tak náhradní matku než adopci.
@Anonymní píše:
Pěkný den!
Chtěla bych se zeptat, zda je tu někdo, kdo měl vlastní děti a žádal o adopci? Ideálně dítěte kolem věku šesti let?
Kolem 6 let věku může být celkem problém - tyto děti mají velká traumata a dávají je spíš do pěstounské péče. Jestli chceš, napiš mi soukromou zprávu.