Adopce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lucie R.
6.3.10 09:30

Nechat dítě v porodnici,aby se dostalo do koj. ústavu kde by se mu nikdo nevěnoval tak jak si zaslouží!!??Našla jsem rodiče kteří jsou úžasní.Malá dostane co potřebuje a já rozhodně nemám v plánu je kontaktovat a ničit jejich štěstí.
Každý na to asi má jiný názor!!!!

• Citovat
  • Upravit
3307
6.3.10 11:29

Nemusíte se zlobit.Já jsem taky pro urychlení adopcí-sami jsme si tím prošly.Máme známé a ti si holčičku odvezli z nemocnice za 14 dní.Nám jen říkali že tento postup je u nás protiprávní a nejde to.Asi jiný kraj,jiný mrav.Možná je to taky tím,že jsme tímto prošly tak máme názor jiný.V roli matky bych to brala tak jak vy.Ale v roli adopt.rodičů je to jinak a člověk i jinak uvažuje-popr.jim se možná trochu divím.Ale oběma přeji štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.10 22:02

Ahoj,sice jsem chlap ale to snad neva.Já jsem si adoptoval malou holčičku,co potřebuješ vědět? Můžeš mi psát na email: Hero8@seznam.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucie R.
29.3.10 07:24

Ahoj,Ty jsi si ji adoptoval sám bez manželky???Já bych ještě potřebovala vědět kde a jak mám sepsat,že malou dávám do přímé adopce jedné své známé???Díky za odpověď

• Citovat
  • Upravit
12
12.2.13 02:39

Včera u nás zvonil telefon… :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.8.13 16:23

Mám obavy, že v čr moc šancí nemáš, protože jsi sama a je Ti, kolik Ti je. Adopce obecně trvá tak 2-4 roky, než Ti vůbec dítko nabídnou - tedy dle požadavků :think: známá zkoušela, řekli, že má přijít, až bude mít chlapa :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
15.8.13 16:30

Myslím, že máš hodně reálnou šanci stát se pěstounkou. Navštiv místní OSPOD a tam ti poradí co a jak. Myslím, že máš šanci mít do roka dítě doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7201
15.8.13 16:36

Adoptovat si nemůžeš, to může jenom pár. Adopce se jinak jmenuje osvojení, to je to stejné.
Pěstounství je teď dvojí – buď se u tebe budou často střídat děti jenom na chvilinku nebo budeš mít jedno dlouhodobě. Ale kdykoliv se můžou ozvat rodiče a vzít si ho zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
15.8.13 17:14
@Anonymní píše:
Ahoj, mám dotaz ke všem zkušenějším. jsem vdova, je mi 40.Miminko jsme nestihli a já se nějak násilně s mužem, se kterým bych nežila, jen účelově o těhotenství pokoušet nebudu. I z důvodu věku bych volila adopci, pěstounství atd. Mám šanci? Žiji sama, jsem materiálně zajistěna, jsem psycholožka, vyrovnaná, zdravá, vystudovala jsem i dětskou pedagogiku, včetně péče o problémové děti. mám šanci? Jak nejlépe postupovat? Jsem z Prahy. Nevadí mi dítě s handicapem atd. Děkuji za radu, omlouvám se za anonym, chodí sem i mí známí

Znama pozadala o pestounskou peci, byla sama, 45let. Do pestounske pece ji dali 12 letou holcicku, coz znamena, ze muzes mit sanci, ale dostanes vicemene hnusne receno dite, ktere nikdo nechce - takze vetsinou pubertaka. Na osvojeni ditete musite byt dva. Ta pestounska pece je takova „jednodussi“ forma. Kazdopadne vim, ze i samotna zena muze decko dostat. Ale uz neznam presne podminky, detaily atd. Obratila bych se na prislusny urad :)
Drzim palce, aby se vse vydarilo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16944
15.8.13 18:34

@Barčí1411

Samotná žena může adoptovat, ale musí velmi těžce dokazovat, že dokáže dítě finančně zabezpečit, že má jistou práci, ale zároveň že v ní netráví nadbytek času. A taky tam jsou nějaké jiné psycho testy.. Jsou docela hezké brožurky na ofiko stránkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
15.8.13 18:43

@chs.jasmin Mne to nepis :lol: to spis zakl. Ja jsem jen prispela tim, co vim i stim, ze neznam podrobnosti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
15.8.13 20:00

Nevím, proč by měla dostávat dítě, které nikdo nechce. Ta známá tu holku asi taky chtěla, protože pokud by ji nechtěla, tak není nikdo, kdo by ji donutil si ji vzít. Do žádosti píšeš jaké dítě požaduješ, takže, když napíšeš věk do 3 let, tak ti nebudou nabízet 15-ti leté :roll: Evidentně o tom nic moc nevíš, jen tak plácá :nevim: Pokud chce zakladatelka více informací, může mi klidně napsat SZ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9577
15.8.13 21:57
@Anonymní píše:
Ahoj, mám dotaz ke všem zkušenějším. jsem vdova, je mi 40.Miminko jsme nestihli a já se nějak násilně s mužem, se kterým bych nežila, jen účelově o těhotenství pokoušet nebudu. I z důvodu věku bych volila adopci, pěstounství atd. Mám šanci? Žiji sama, jsem materiálně zajistěna, jsem psycholožka, vyrovnaná, zdravá, vystudovala jsem i dětskou pedagogiku, včetně péče o problémové děti. mám šanci? Jak nejlépe postupovat? Jsem z Prahy. Nevadí mi dítě s handicapem atd. Děkuji za radu, omlouvám se za anonym, chodí sem i mí známí

Ahoj anonymní, mám velkou prosbu. Jestli jsi přihlášená na emiminu, mohla bys mi, prosím, poslat SZ (soukromou zprávu)? Potřebovala bych s něčím poradit. Budeš moc hodná, jestli se mi ozveš :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
scudo
26.9.13 19:30

Adopce z ciziny

Chtěla bych se zeptat jestli lze legálně získat dítě z ciziny?

• Citovat
  • Upravit
16944
26.9.13 19:35
@scudo píše:
Chtěla bych se zeptat jestli lze legálně získat dítě z ciziny?

Určitě jde. Loni byla odsouzená češka za utýrání chlapečka z USA a jeho sestru jí soud sebral… Takže nějak to lze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová