Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj Všichni, zajímalo by mě cokoli o adopci-jak to vše probíhá od úřadu až k miminku ![]()
Všechny diskuze tady jsou staré, tak budu ráda za jakej koli prispevek, názor atd
S manželem se na to chystáme, tak by jsme trošku rádi něco věděli
Hezký večer
Já jsem pěstounka, ale mnohé, co jsem podstoupila je společné pro pěstouny i adopční rodiče - žádost, školení, psychologické testy. Záleží, co chceš vědět. Pokud budu vědět, ráda odpovím. My teď žádáme o další děťátko.
@Enmamma ahaa
tak to je taky obdivuhodné
No zatim máme ode dneška papíry na vyplnění
pak nás čeká navštěva doma
manžel má strach z psychotestů
ale paní na uřadě nám říkala že se toho nemusíme bát
tak když to máš za sebou jak to tedy probíhá? jestli se mohu zeptat ![]()
Nejdřív proběhne sociální šetření z místního úřadu. Toho se bát nemusíte. Pak to předají na magistrát a ten vás pozve na školení. Něco bývá zajímavé, mnohé informace se ale opakují. Pak následují psychologické testy. Pokud projdete, pozvou si vás na magistrát a rozeberete své požadavky na dítě. Pak vás zařadí do seznamu čekatelů na děťátko a už jen čekáte.
@Kllarcaa psychotesty jsou sranda. Odpovídala jsem pravdivě a výsledek byl lepší než jsem si o sobě myslela
U nás byly hodně zaměřené na agresivitu a násilí, které nesnáším.
A pokud máte i příjemnou paní na úřadě, tak tím líp. My také a i návštěva doma byla v přátelském duchu.
@Enmamma jo jasný děkuji za informace, ve středu přijde k nám na tu návštěvu
Paní se zdá milá tak to bude snad v pohodě ![]()
@tamata ahooj
díky za zprávu..
No me by ani nenapadlo tam lhát
ale taky se na to celkem těším
Ve středu přijde paní z uřadu k nam domů ![]()
A ty máš adoptované dítě? jestli se mohu zeptat
![]()
@Kllarcaa máme nejmladšího šmudlu taky v pěstounce, ale ta cesta k dítěti je stejná u adopce i u pěstounské péče. I když u vás je pak delší čekání. Ale i to už je rychlejší než bývalo. Držím vám palce ![]()
@tamata píše:
@Kllarcaa máme nejmladšího šmudlu taky v pěstounce, ale ta cesta k dítěti je stejná u adopce i u pěstounské péče. I když u vás je pak delší čekání. Ale i to už je rychlejší než bývalo. Držím vám palce
Jak máte starého šmudlíka? Našemu budou čtyři.
@Enmamma má rok a půl a my ho máme teprve půl roku. Ale je zlatej, pohodář ![]()
@tamata píše:
@Enmamma má rok a půl a my ho máme teprve půl roku. Ale je zlatej, pohodář
Odkuď jste? My z Prahy, kamarádka pěstounka by se nám šikla ![]()
@tamata @Enmamma
To vas holky obdivuji
ja bych Pak obrečela to že už si pak někdo to Vaše díťko adoptuje ![]()
@Kllarcaa to jsou přechodní pěstouni, kteří pak dítě vracejí zpět do rodiny anebo ho posílají dál do náhradní rodinné péče. My jsme dlouhodobí. Jestli si někdo našeho šmudlu jednou adoptuje, tak to budeme my
![]()