Adopce/zkušenosti 2017

225
1.10.17 21:26

Adopce/zkušenosti 2017

Ahoj Všichni, zajímalo by mě cokoli o adopci-jak to vše probíhá od úřadu až k miminku ;)
Všechny diskuze tady jsou staré, tak budu ráda za jakej koli prispevek, názor atd
S manželem se na to chystáme, tak by jsme trošku rádi něco věděli ;) Hezký večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5708
1.10.17 23:17

Já jsem pěstounka, ale mnohé, co jsem podstoupila je společné pro pěstouny i adopční rodiče - žádost, školení, psychologické testy. Záleží, co chceš vědět. Pokud budu vědět, ráda odpovím. My teď žádáme o další děťátko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
2.10.17 14:01

@Enmamma ahaa ;) tak to je taky obdivuhodné :potlesk: ;) No zatim máme ode dneška papíry na vyplnění ;) pak nás čeká navštěva doma :) manžel má strach z psychotestů :think: :lol: ale paní na uřadě nám říkala že se toho nemusíme bát ;) tak když to máš za sebou jak to tedy probíhá? jestli se mohu zeptat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
3.10.17 00:54

Nejdřív proběhne sociální šetření z místního úřadu. Toho se bát nemusíte. Pak to předají na magistrát a ten vás pozve na školení. Něco bývá zajímavé, mnohé informace se ale opakují. Pak následují psychologické testy. Pokud projdete, pozvou si vás na magistrát a rozeberete své požadavky na dítě. Pak vás zařadí do seznamu čekatelů na děťátko a už jen čekáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
4.10.17 14:15

@Kllarcaa psychotesty jsou sranda. Odpovídala jsem pravdivě a výsledek byl lepší než jsem si o sobě myslela :mrgreen: U nás byly hodně zaměřené na agresivitu a násilí, které nesnáším.
A pokud máte i příjemnou paní na úřadě, tak tím líp. My také a i návštěva doma byla v přátelském duchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
5.10.17 09:47

@Enmamma jo jasný děkuji za informace, ve středu přijde k nám na tu návštěvu ;) Paní se zdá milá tak to bude snad v pohodě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
5.10.17 09:51

@tamata ahooj ;) díky za zprávu..
No me by ani nenapadlo tam lhát :D ale taky se na to celkem těším ;) Ve středu přijde paní z uřadu k nam domů :)
A ty máš adoptované dítě? jestli se mohu zeptat ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
5.10.17 17:48

Já mám děťátko v pěstounské péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
5.10.17 19:52

@Kllarcaa máme nejmladšího šmudlu taky v pěstounce, ale ta cesta k dítěti je stejná u adopce i u pěstounské péče. I když u vás je pak delší čekání. Ale i to už je rychlejší než bývalo. Držím vám palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
5.10.17 20:23
@tamata píše:
@Kllarcaa máme nejmladšího šmudlu taky v pěstounce, ale ta cesta k dítěti je stejná u adopce i u pěstounské péče. I když u vás je pak delší čekání. Ale i to už je rychlejší než bývalo. Držím vám palce :kytka:

Jak máte starého šmudlíka? Našemu budou čtyři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
5.10.17 20:33

@Enmamma má rok a půl a my ho máme teprve půl roku. Ale je zlatej, pohodář :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
5.10.17 20:46
@tamata píše:
@Enmamma má rok a půl a my ho máme teprve půl roku. Ale je zlatej, pohodář :palec:

Odkuď jste? My z Prahy, kamarádka pěstounka by se nám šikla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
5.10.17 20:52

@Enmamma napíšu zprávu radši :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
5.10.17 21:19

@tamata @Enmamma
To vas holky obdivuji :potlesk: ja bych Pak obrečela to že už si pak někdo to Vaše díťko adoptuje :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
5.10.17 21:21

@Kllarcaa to jsou přechodní pěstouni, kteří pak dítě vracejí zpět do rodiny anebo ho posílají dál do náhradní rodinné péče. My jsme dlouhodobí. Jestli si někdo našeho šmudlu jednou adoptuje, tak to budeme my :cert: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí