Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj děvčata my máme žádost podanou od listopadu 2016, t. č. procházíme přípravkou, která se blíží již ke konci. Po dlouhé době jsem nakoukla sem a zjistila, že se tu objevila nová debata tak snad nevadí, že se k Vám vetřu. Požádala jsem i členství v té tajné skupince, snad to také nevadí. Klidně se s vámi podělím o zkušenosti
nebo poslechnu ty Vaše.
Ahoj holky, po několika nepovedenych IVF také zvažujeme adopci, ještě nejsme úplně rozhodnutí, ale ráda bych získala co nejvíc zkušeností od těch, které procesem procházejí/prošly. Taky jsem požádala o členství ve skupině.
Ahojky, předem se omlouvám za anonym. Ale jinak to bohužel nejde. Jiz několik let čekáme na kouzelný telefon Středočeský kraj a zajímalo by mě jestli když v době čekání podstoupim IVF jestli se o tom kraj nebo OSPOD může dozvědět. Samozřejmě kdyby se IVF podařilo tak by se hned žádost pozastavila, ale asi mi přijde zbytečně aby věděli tak osobní věci když je výsledek nejistý a taky bych byla nerada aby to ovlivnilo jejich rozhodování. Takže moje otázka vlastně zní zda mají právo si o mě během čekání zjišťovat zdravotní informace bez mého svolení? Děkuji za odpovědi 😊
To určitě neeee, spousta párů otěhotní během čekání na adopci dítěte, proč by to mělo vadit?
@LennyL1 Bohužel mi na kraji bylo řečeno že to neradi vidí. Já osobně v tom nevidím žádný problém. U jiných přeci taky nemají kameru v ložnici aby věděli jestli náhodou nedělají děti. A docela mě to i sebralo. Nemám přeci nikde jistotu že IVF vyjde a dost mě mrzí že se takhle zachovali. ![]()
Máš akorát povinnost informovat je o změnách v rodině. Pod tím si představuji např. rozvod, dlouhodobá nezaměstnanost, závažná nemoc, těhotenství.
Informovala bych je až v případě, kdy by těhotenství bylo potvrzené a prosperující.
@Anonymní píše:
@LennyL1 Bohužel mi na kraji bylo řečeno že to neradi vidí. Já osobně v tom nevidím žádný problém. U jiných přeci taky nemají kameru v ložnici aby věděli jestli náhodou nedělají děti. A docela mě to i sebralo. Nemám přeci nikde jistotu že IVF vyjde a dost mě mrzí že se takhle zachovali.
No prostě bych dál pracovala na vlastním dítěti, oni nemají přístup k Tvým zdravotním záznamům v žádným případě. No a kdyžtak budete mít vlastní i adoptovaný co?
@LennyL1 píše:
No prostě bych dál pracovala na vlastním dítěti, oni nemají přístup k Tvým zdravotním záznamům v žádným případě. No a kdyžtak budete mít vlastní i adoptovaný co?
Spíš by pak asi žádost o adopci stáhli, nebo tak něco. Dalo by se přednost dalším bezdětným párům. Každopádně dokud není těhotenství potvrzené a prosperující, nic nikam hlásit nemusíš. Mám pocit že to snad spadá do lekarskeho tajemství. A vůbec není jisté zda se to podari. Držím pěsti aby to vyšlo.
@Anonymní píše:
Ahojky, předem se omlouvám za anonym. Ale jinak to bohužel nejde. Jiz několik let čekáme na kouzelný telefon Středočeský kraj a zajímalo by mě jestli když v době čekání podstoupim IVF jestli se o tom kraj nebo OSPOD může dozvědět. Samozřejmě kdyby se IVF podařilo tak by se hned žádost pozastavila, ale asi mi přijde zbytečně aby věděli tak osobní věci když je výsledek nejistý a taky bych byla nerada aby to ovlivnilo jejich rozhodování. Takže moje otázka vlastně zní zda mají právo si o mě během čekání zjišťovat zdravotní informace bez mého svolení? Děkuji za odpovědi 😊
zdravotní info si nemůžou zjišťovat, ty už zjišťovali při přípravném řízení,
a ty nemáš žádnou povinnost jim hlásit IVF, a těhotenství bych také nehlásila, až po úspěšném porodu vlastního dítěte
Holky moc Vám děkuji za uklidnění 😊 očividně teda i když nerada tak IVF budu muset zatajit protože tam opravdu není žádná jistota a nechci se připravit o jakoukoliv šanci mít dítě. Samozřejmě že kdybych otěhotněla a těhotenství by bylo v pořádku tak bych určitě žádost pozastavila aby se dostalo na bezdětné páry, sama moc dobře vím jaké to je tak dlouho čekat na děťátko 😊
Oni to zjišťovat nebudou. Nevidí to rádi, protože to berou tak, že se ztrátou, že nemůžete mít děti, nejste vyrovnání. Je třeba zvážit i to, že můžete být v průběhu ivf a oni vám zavolají, že mají pro vás dítě. Druhý den můžete jet klidně do porodnice pro miminko