Adventní čas

• Fotoalbum (12)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10975
27.11.14 15:08

My máme také stromek všehochuť a já prostě miluju tu nostalgii, protože máme nějaké baňky i po starouškách a ty jsou fakt úžasné.

Dárky pro děti už taky máme doma nebo na cestě, protože jsem včera prostě některým věcem v Tchibu neodolala a naštěstí to prošlo i přes manžela :mrgreen: :mrgreen: My dospělí se na Vánoce moc neřešíme, ale minulé Vánoce náš nejstarší pronesl něco ve smyslu dědo tys asi neposlouchal, když jsi toho dostal tak málo, takže letos musíme zapracovat i na dárcích pro velké :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
27.11.14 15:14

@Cukřinka stromek je úžasnej (výzdoba pro mě tedy nic moc :kytka: ), ale je krásně košatej, bohatej :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
27.11.14 15:16

@MisaHanuska my taky dospělé tolik neřešíme - každý dostane kalendář s fotkami dětí (připomínají nám ho celý rok :-D ) a každému udělám pečené čaje a lahev vaječňáku. My s manželem dostaneme ten nej dárek. koupíme si dům :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
27.11.14 15:18

Ještě mě tak napadlo, jaké dodržujete tradice? U nás chlapi drží půst, krájíme jablíčka, prostíráme jeden talíř navíc a taky (k mé nelibosti) celou večeři nevstáváme od stolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
27.11.14 15:23

@atominnka z jedlé sody a škrobu, to jsem četla tu na emiminu a na mimibazaru jsem našla návod, je to fakt jednoduché a vypadá to pěkně.

Petardy taky nesnáším kdykoliv, ale na Štědrý den mě to zvlášť pudí.

• Citovat
  • Upravit
2472
27.11.14 15:24

@atominnka Stromek vlekl muz v naruci ve snehove polovanici. Mel, chudak, plan, jak odchyti nejakeho bezdomovce - vzdycky na namesti nekdo sedi - a nabidne mu penize, kdyz mu pomuze s odnosem domu. Nez dosel na namesti, zacalo snezit, nikde ani noha, tak muj muz dovlekl ten strom napul v bezvedomi sam :) Ad vyzdoba: V poho, my jsme minimalisti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
27.11.14 15:25
@MisaHanuska píše:
Ještě mě tak napadlo, jaké dodržujete tradice? U nás chlapi drží půst, krájíme jablíčka, prostíráme jeden talíř navíc a taky (k mé nelibosti) celou večeři nevstáváme od stolu.

tak já od stolu vstávám, jinak to neumím :oops: krájíme jablíčko, jíme kapustnicu :mrgreen: a rybu se salátem. U toho posloucháme koledy. Do večeře držíme půst, ne žebychom nic nejedli, ale pořádně se najíme až večer. K snídani vánočku, přes den udělám rybí pomazánku s pečivem a to jíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
27.11.14 15:28

Tak u nás to loni o adventu vypadalo takhle, takže letos si to vynahradím :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
27.11.14 15:29

Tak já Vánoce miluju. Atmosféru, svíčky, vůně, pohádky. Vždy míváme večeři na Štědrý den brzy a potom jdu na procházku se psy a dívám se, kde jde oknem vidět svítící stromeček. Navíc na ulicích není nikdo, což je pro mě jako dělaný. To je úžasný.
Od mala jsme mívali stromeček klidně od poloviny prosince a zdobila jsem ho sama. Vždy jsem si u toho krásně vyhrála. Jako dítě jsem mívala nádherný Vánoce. Jinak miluju vanilkový rohlíčky, strojkové a trubičky s krémem. Těším se na Popelku a na cokoliv s Werichem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
27.11.14 15:42

Jsem se teď zase vytočila. Snažím se dodržovat pravidlo 3 dárky pro každého, protože v tom počtu, kolik je nás u stromečku (7) je to až až. A příbuzní to prostě letos totálně přehání :zed: Ne, že bych to dětem nepřála, ale představa, že zase budeme vybalovat dárky ještě 25.12. ráno mě fakt netěší. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2734
27.11.14 15:47

@MisaHanuska Já to taky můžu říkat furt ať to nepřehání ale je to k ničemu.. syn se pak jak rozmachánek topí v hračkách. Ale zase si říkám, že je to lepší, než kdyby neměli zájem vůbec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
27.11.14 15:47

Dodržujete některá, že na Štědrý den nic nejíte? Mně se to nikdy nepodařilo :D Když jsem se snažila jako menší vydržet, tak mě stejně zlákali naši, kteří si dali něco drobného k jídlu, takže jsem si dala s nima :D
Tradičně na Štědrý den máme Vánočku na snídani a na oběd bílou fazolovou polévku (ta se připraví den předem, takže už se jen ohřeje). No a pak se snažím už opravdu nejíst.. ikdyž sem tam nějaké to cukrovíí :-D
Na večeři u nás děláme dvě polévky - rybí a hráškovou (se zeleným hráškem) - každý si dá, na kterou má chuť. No a k salátu je na výběr kapr a nebo filé či losos. Moc totiž kapra nemusím kvůli tomu, kolik má kostí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
27.11.14 15:55

@LaEllaX U nás jen mužská část, protože já poslední několikery Vánoce buď kojím nebo jsem v jiném stavu a to teda hlady fakt nevydržím :mrgreen:

U nás se snídá taky Vánočka a někdo si uzobne i nějaké to cukroví. K obědu mají děti rybí polévku, protože ji prostě milují a já obvykle rybí salát :mrgreen: No a večer. Rybí polévka, kuba, kapr s klasickým bramborovým salátem nebo losos s odlehčenou verzí bramborového salátu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2590
27.11.14 16:07
@Genovesa píše:
Ahoj, dejte sem fotky výzdoby, pokud vám to nevadí. Inspirace se hodí vždycky. My máme letos tohle:
Omlouvám se za kvalitu fotek, dcerka mi vyrazila foťák z ruky do kaluže. Má to chudák za sebou :roll:.

Paradni :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26234
27.11.14 16:17

Tak my letos slavine vanoce poprve doma, jinak jsme vsichni jezdili do prazdninoveho/vikendoveho domu, kde jsem vyrostla. Tam pojedem az 25. Letos uz mame miminko, ale hebude mit z toho rozum - mozna ho zaujmou svetylka. Takze ja objednala umely strom (doted jsem chtela zasadne zivy), musim koupit feskere ozdoby na nej, nic nemame. Jinak vyzdobu ano z predeslych let, jeste jsem jeco prikoupila. Venec, girlandu na zabradli a vyzdobu snad udelam o vikendu, pokud synek dovoli :)
K veceri letos musim udelat lehci verzi bramboroveho salatu, kaprika miluju, ale jen pro me ho shanet nebudu, tak bude losos a kureci rizek. Navic vanocni polevka je zelnacka a tu letos musim ozelit, protoze kojim, takze msim vymyslet, co si dame za polevku…klidne beru tipy :)
No a cukrovi napecu s mamkou za 14 dni v tom vikendovem domku, modvezu si ho domu. Taktez vanocku.

Okna mam umyta a na zbytek nejak neni cas a energie, ale musim. Nastesti uklizim poctive, takze potrebuji umyt topeni a dvere +futra a trochu poklidit v kuchynske lince. Vic toho asi neudelam

Jo a snidam vanocku a k obedu chci vinnou klobasu s kasi. Ale pritel ji nema rad…tu vinnou. Snad to prezije jednou za rok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová