Aerolinky nechtějí vrátit peníze za zrušený let

Napsat příspěvek
Velikost písma:
247
21.3.20 18:28
@Pajik 76 píše:
@mavroidis
No jestli chcete dobrovolně v době této pandemie zůstat na Rhodosu tak tedy hodně štěstí…

Tak ja uz tady dost let ziju a za svuj domov povazuji Rhodos, takze me zatim ani nenapadlo se vracet do CR. A zatim tady nemame jediny pripad (je mi jasne, ze je to docasne), ale stale jsme cisti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.3.20 18:28
@Pajik 76 píše:
@mavroidis
No jestli chcete dobrovolně v době této pandemie zůstat na Rhodosu tak tedy hodně štěstí…

Patrně tam žije…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
21.3.20 18:30
@divine woman píše:
Tak se nauč řádně anglicky. Non refundable je to podstatné.
:mrgreen: to snad ne. To v žádném případě neznamená, že nemá nárok na peníze v případě zrušení ze strany aerolinky. To dost jasně definuje zákon EU, lze dohledat během dvou minut.
  • Citovat
  • Upravit
247
21.3.20 18:35
@Lalelale píše: :mrgreen: to snad ne. To v žádném případě neznamená, že nemá nárok na peníze v případě zrušení ze strany aerolinky. To dost jasně definuje zákon EU, lze dohledat během dvou minut.

Presne tak to tady pisou: https://onemileatatime.com/…coronavirus/?…, samozrejme jsem aerolinku kontaktovala mailem i na FB a vyckavam. Jen se mi nelibi jak najednou nabizeji jen vouchery a prebookovani a myslim, ze mam pravo na vraceni penez (ale prd tomu rozumim - myslim pravu atd. tak se nechci dohadovat o blbostech).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
21.3.20 18:36

@mavroidis
No tak opravdu hodně štěstí…
Já nevím jestli sledujete tu situaci, ale Řecko nemá od Itálie a Španělska daleko co se opatření týká a tím pádem i následků.
To není rýpání, jen bych se prostě bála. Bude to všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
21.3.20 18:48
@Pajik 76 píše:
@mavroidis
No tak opravdu hodně štěstí…
Já nevím jestli sledujete tu situaci, ale Řecko nemá od Itálie a Španělska daleko co se opatření týká a tím pádem i následků.
To není rýpání, jen bych se prostě bála. Bude to všude.

Ano, ja to sleduji…zatim 495 nakazenych+ 7 mrtvych, ale na pevnine. Tady na ostrove zatim nic a dokud neotevrou hranice, tak si muzem prozatim piskat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4596
21.3.20 19:06

Nam ted aerolinky (TAP) zrusenej let bez nejakyho upozorneni prebookovaly bez naseho vedomi na jinej let, asi 2 dny jim nefungovala ani aplikace v mobilu a i pres pocitac po prihlaseni letenky neexistovaly. Nespolihala bych na to, ze se sami ozvou, jsou extremne pretizeny. Mame s manzelem cerstvou zkusenost z tohoto tydne.

Gol je, ze jsme se opravdu chteli vratit do Ceska, takze jsme obetovali prachy a koupili si novy letenky, protoze telefonni linky jsou neuveritelne pretizeny - pokouseli jsme se dovolat opravdu hodnekrat (zkusili jsme i ceskou linku tyhle spolecnosti a ti ani nevideli, ze let byl zrusen, anglicka nefungovala vubec, ani necinklo) a jen k tomu, aby me to dalo na takovy to vyzvaneni “nezavesujte, jste v poradi”, tak jsme to zkusili behem dne asi 30×. Jednou se to pak asi po 50 minutach samo zavesilo, jednou jsme se dovolali po vic jak hodine cekani na drate na to, aby nam rekli, ze let je opravdu zrusen a ze nam to muzou jen zrusit, ale jestli chceme prebookovat, tak nas prepoji jinam - po prepojeni to asi 10-15 minut vyzvanelo a pak se to samo zavesilo. Mail, skype a messenger doted bez odpovedi a to uz jsme zpatky v Cesku.

Maji tam zmatek, operatori toho moc nevi a zda se, ze sami nemaji moc informaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
21.3.20 20:33
@mavroidis píše:
Ano, ja to sleduji…zatim 495 nakazenych+ 7 mrtvych, ale na pevnine. Tady na ostrove zatim nic a dokud neotevrou hranice, tak si muzem prozatim piskat.

V klidu :kytka: když neotevřou hranice, tak je šance že vás to obejde a závidím.
Co se týče aerolinek..
To je dost společností co to tak řeší.
Pokud vám peníze nebudou chtít vrátit, chce to právníka. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
21.3.20 20:38
@mavroidis píše:
Presne tak to tady pisou: https://onemileatatime.com/…coronavirus/?…, samozrejme jsem aerolinku kontaktovala mailem i na FB a vyckavam. Jen se mi nelibi jak najednou nabizeji jen vouchery a prebookovani a myslim, ze mam pravo na vraceni penez (ale prd tomu rozumim - myslim pravu atd. tak se nechci dohadovat o blbostech).

No oni ti mohou nabídnout náhradní let nebo refund. Ale teď ti podle mě náhradní let budou nabízet velmi těžce. Vyčkala bych. Oni jsou teď všichni totálně přetížení a všechno dost trvá. Nebo on nějaký náhradní let fakt existuje? To bych byla docela překvapená. Ty jsi to koupila jako celou cestu, ne? Tj nemůžou ti nabízet jenom let z ostrova do Athén a pak nic.

• Citovat
  • Upravit
45747
21.3.20 20:39

Určitě máš nárok na vrácení peněz. Akorát tam toho mají moc. Moje kamarádka pracuje na info lince jedné letecké společnosti, a jsou totálně přetížení, prostě tam ty telefony nestačí vyřizovat, vše se ruší atd. Napiš jim to písemně mailem, že žádáš vrácení peněz. Snad to budou řešit. Nebo vyhlásí bankrot a nedostaneš nic, to je taky bohužel možný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí