Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@arinecka píše: Více
Co na tom chceš rozporovat? Video jsem viděla a několikrát. Třicetiletý typek tam řve na šedesátiletého dědu s dítětem v náručí a pak ho uhodí a dítě vyděšeně pláče. Co jé na tom nejasného?
Nikdo si nemůže udělat ucelený závěr z osekaného videa.
Já teda taky moc nevěřím tomu, že by řidič vyletěl na první dobrou z kabiny a hned tímto stylem začal jednat. Minimálně tomu muselo předcházet to, že neakceptovali výtku řidiče (oprávněnou) a neusměrnili si dítě, aby neskákalo po sedačkách. To, jestli mělo boty čisté, nebo ne, není předmětem, boty na sedačku prostě nepatří.
Nějak se nenastávám formy jednání toho řidiče, to bezesporu přehnal. Ale pokud se jednalo o nahromaděnou frustraci z toho, že tohle jistě není ojedinělá situace v kombinaci s jakousi laxností prarodičů…chápu, že bouchly saze. Za mě, zbytečně rozmáznuto. Řidič by se měl hodit víc do klidu. Jezdím MHD denně a takových situací jsem byla svědkem několikrát a nenapadlo by mě z toho dělat kovbojku.
prej mu nadával ukrajinsky, kdy následně přiznal, že ukrajinsky neumí, ale že mu určitě nadával
podstatné je, že ho ten cestující nijak neohrožoval, fyzicky ho neatakoval a řidič měl standartní postup, jak věc řešit…neudělal to, skrz národnost začal někoho urážet a zaútočil na chlapa držící malé dítko v náručí. Na jakýkoli vulgární výraz, přece nemůžeš reagovat fyzickým útokem, ani jeho pokusem a už vůbec ne proti malému dítěti!
@Snopy123 píše: Více
Za hranou bylo jen chování řidiče. Asertivní ridič by přišel s hadrem a tu sedačku očistil. Jenže tenhle krip… Uměl jen řvát na starý lidi s ditětem.
Nedávno jsem jela s podobným blbem zase busem patřícím pod PID. Choval se jako hovado celou cestu, ječel na všechny bez rozdílu a mezitím nadával na Ukrajince. V busu tedy žádní asi nebyli. Prostě hovado. Byl totálně vytočený. Nevím, co tam nabírají za exempláře. Pokud ho ještě jednou potkám a bude to stejné, tak už tedy telefonuju zaměstnavateli. Byla to linka mimo Prahu, kterou obsluhuje více firem. Nechci psát přesně.
Příspěvek upraven 03.03.25 v 11:59
@Anonymní píše: Více
A ty víš, že před nepřišel s tím hadrem na sedačku?
Ono normálně rodič nenechá dítě mlátit do kabiny ani skákat v botech po sedačce.
Na ty boty třeba existují pro děti návleky ![]()
Opět, netvrdím, že se ten chlap zachoval správně. Ale to chování prarodičů mi taky přijde zvláštní.
Příspěvek upraven 03.03.25 v 11:58
@Snopy123 píše: Více
jj, otázkou je další trestněprávní rovina, ale to už je na pčr…
@Keyllah píše: Více
Nikde nepíšu, že chování řidiče je v pořádku. S tou národností, kdo si začal? Víš to? Já ne. Prostě hádka. Mnohem víc se mě dotklo, co se stalo v Actionu v HK, tohle je proti tomu nic.
tak pokud někdo doprovází fyzický atak nadávkama o národnosti, což tady bylo, tak má prostě smůlu. A je to zadokumentované. Řidičova historka o tom, jak mělo být napřed nadáváno jemu, což žádný ze svědků nepotvrdil a nakonec se ukázalo, že řidič ukrajinsky nerozumí, takže kdoví co mu pán říkal, je ničím nepodložená…navíc, on jako řidič má být ve své práci profesionál. S tím, že mu nějaký ožralec něco vulgárního řekne, dítko poskáče sedačky, se musí setkávat dost běžně a proto je právě podstatný ten rozdíl, proč nyní zautočil - a jediný je ten, že dotyčný je Ukrajinec, a to je prostě špatně.
@baracudas píše: Více
Jo, chtělo by to vidět celý záznam z kamery instalované v tramvaji.
Ale co mi přijde pravděpodobné je, že ukrajinští prarodiče nerozuměli hlášení z interkomu, protože na to je potřeba fakt vysoká úroveň jazyka (například hlášení v NY metru je jak z jiné dimenze). Řidiče namíchlo, že mu nerozumí a šel je seřvat. Pritom zjistil, ze to jsou Ukrajinci, což mu potvrdilo spojeni v jeho hlave: Ukrajinci = nevychovanci co si dělají co chtějí. Tudíž se mu zatmělo před očima a jel si svoje, i když děda už pochopil o co jde a myslel, ze bude stačit se omluvit a pojede se dál.
@Keyllah píše: Více
Vždytˇjo, přece nepíšu že chování řidiče je ok.
Za mě je jednoznačně dobře že byl řidič vyhozen, někdo tak labilní by rozhodně neměl sedat za volant ![]()
Z videa mi bylo upřímně opravdu špatně pořvávat tam na někoho kdo má v náručí malé dítě které brečí a opravdu se bojí to už je na chocholouška…