Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@arinecka píše: Více
X krát za den řidič tramvaje napadane cestujícího? ![]()
@Liberalissima píše: Více
Řidič ho prý nenapadl. Ten pán to neříkal a řidič vysvětlil, že udělal „jen“ prudký pohyb. Něco jako hrození prstem, rukou.
Už ho vyrazili, tak není co řešit. Přehnal to, byl potrestán. To je snad v pořádku, ne?
K tomu to slíznul v médiích. Trest to je podle mě dostatečný. Kdo ví, třeba to není špatný člověk, jen toho měl moc. Sami tu lidi píšou, jak to v tramvajích vypadá. Jemu mohli dojít nervy a zrovna to bylo s Ukrajincema a někdo to nahrál. Jestli to je nějaký blbeček, tak konečně dostal, co si zaslouží. Někdo mu dá druhou šanci a bude mít možnost to napravit. Ukrajinci s dítětem si uvědomí, že i s čistýma botama by dítě nemělo skákat na sedačkách.
@MartaProchajda video jsem viděla několikrát a bylo to přímé slovní i fyzické napadení.
@Anna766 píše: Více
Nebylo to fyzické. Řidič to vysvětloval a pán si na napadení nestěžoval. Prudký pohyb bylo naznačování nebo hrozba prstem, pěstí. Na videu to jako napadení vypadá. Podle informací k tomu nedošlo.
@Liberalissima píše: Více
A kde pisu ze jen v tramvaji? Proste se neco deje kazdy den, nerikej ze jsi to nepochopila.
Tohle se strasne nafouklo.
@Matt 02 píše: Více
Ty vidíš jen to malé dítě, vím, že takový jsi i když tě osobně neznám, odsud vím, že se dětí často zastáváš a většinou s tebou stoprocentně souhlasím, ale tady měli vnouče chránit prarodiče a odejít, nenechat to zajít až sem. Když mám u sebe dítě a nechci ho stresovat, tak ustoupím a odcházím. Řidiče cizí dítě nemusí zajímat. Tím ho nechci omlouvat, ale ohled na dítě mají brát hlavně jeho blízcí, kteří ho doprovází a mají za něj zodpovědnost. Nemůže to nikdo vyžadovat po cizích lidech.
@Katchulina píše: Více
Jako pardon, ale řidič do nich nehučel hodiny, než to někdo začal natáčet. Oni nejspíš nemuseli vůbec chápat, co po nich chce - a i když pochopili, tak musí být hrozně potupný opouštět veřejnou dopravu, a než odešli, tak jim to nijak dlouho nezabralo. Možná doufali, že se jich nějaký čech zastane, ale ne…
@Lily-of-the-valley píše: Více
Proč by se měl někdo zastávat někoho, kdo se neumí chovat v dopravním prostředku? A ano, pokud se neumí člověk chovat ve veřejném dopravním prostředku, tak tam nemá co dělat a na výzvu řidiče by ho měl opustit.
@Alpacass píše: Více
Prosím? Jako že dvouleté děcko se postaví na sedačku je scéna, kterou jsem viděla v každé variantě hromadné dopravy už tolikrát, a NIKDY na to žádný řidič nijak nereagoval. Jen párkrát reagovali, a to většinou na náctileté, co po sobě začali házet jídlo, nebo kopali do sedaček.
Ale ano, právo na to samozřejmě má, ale nikdo mu nedal právo ohrožovat cestující (vyhrožoval s něčím v ruce, naznačoval fyzický útok) a ani je posílat do jejich země.
Tudíž za mě fakt někdo mohl vstát a říct, že to trochu přehání, zkusit se do situace vložit, i kdyby ty prarodiče klidněji přesvědčit, že s tímhle cholerikem fakt jezdit nemá cenu.
Jen si to fakt představte. Odstěhujete se před válkou do Británie za synem, a z tramvaje vás tam vyžene agilní brit, protože jste si dovolili mu nerozumět, a nechat svoje vnouče být taky trochu dítě (což dělá každý druhý místní). A nikdo neřekne ani bla, místo toho si to všichni natáčí na telefon, aby se měli nad čím odpoledne pohoršovat.
Proč by měli spoléhat na to, jestli se jich někdo zastane. Oni měli problém s řidičem, ne nikdo další. I kdyby nevěděli co po nich chce, snad poznali, že je řidič nechválí. Kdyby na mě někdo řval a měla bych u sebe dítě, tak jdu pryč. Tomu nemusím rozumět.
Jak mohli ti prarodiče vědět, že se to dostane tak daleko? Snažili se mu vysvětlit, že dítě má boty čisté a to dítě už řádit nenechali. Normální řidič by jim slušně domluvil, řekl, že tam nemá co stát i s čistýma botama a hotovo. Ukrajinci by to asi pochopili a nic by se nedělo. Nemohli tušit, že řidič začne takto řádit.
Miluju lidi co přesně vědí, co by udělali v jaké situaci. Já bych tedy pryč nešla, dokud bych nepochopila, o co jde. Přeci se nenechám vyhodit z tramvaje, když jsem v mých očích nic zlého neudělala? Když pochopím co se stalo, tak POŘÁD budu doufat, že ten cholerik řekne „oukej, tak už to fakt nedělejte“ a odejde. Protože to je přeci normální reakce.
Já sama bych asi po tom všem řekla, že tak fajn, já na policii klidně počkám. Protože jsem neudělala nic tak hrozného, co by mě mělo z dopravy vyloučit.
Jako pravidelně tam jezdívají bezďáci, smažky, nepřizpůsobiví, ale vadit bude dvouleťák s nohama na sedačce.
Mě by teda hlavně překvapilo, že na mě kdokoliv cizí takhle vyjel, seděla bych, čuměla a doufala, že mi jednu nevlepí. Nic než obdiv hrdinům, co se v takové situaci klidně zvednou a opustí prostor. Akorát jsem jich v reálu moc neviděla.
@arinecka píše: Více
No nepochopila, a nic nafouknutého nevidím. Fakt nepovažuju za běžné, aby zaměstnanci veřejných podniků napadali klienty (byť v rámci konfliktu).