Aféra tramvaj

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
3.3.25 17:56
@Anonymní píše: Více

No jak vidíš, tak si to dovolit může :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12914
3.3.25 19:27
@arinecka píše: Více

X krát za den řidič tramvaje napadane cestujícího? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartaProchajda
3.3.25 19:47
@Liberalissima píše: Více

Řidič ho prý nenapadl. Ten pán to neříkal a řidič vysvětlil, že udělal „jen“ prudký pohyb. Něco jako hrození prstem, rukou.
Už ho vyrazili, tak není co řešit. Přehnal to, byl potrestán. To je snad v pořádku, ne? :nevim: K tomu to slíznul v médiích. Trest to je podle mě dostatečný. Kdo ví, třeba to není špatný člověk, jen toho měl moc. Sami tu lidi píšou, jak to v tramvajích vypadá. Jemu mohli dojít nervy a zrovna to bylo s Ukrajincema a někdo to nahrál. Jestli to je nějaký blbeček, tak konečně dostal, co si zaslouží. Někdo mu dá druhou šanci a bude mít možnost to napravit. Ukrajinci s dítětem si uvědomí, že i s čistýma botama by dítě nemělo skákat na sedačkách.

• Citovat
  • Upravit
152178
3.3.25 20:04

@MartaProchajda video jsem viděla několikrát a bylo to přímé slovní i fyzické napadení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartaProchajda
3.3.25 20:14
@Anna766 píše: Více

Nebylo to fyzické. Řidič to vysvětloval a pán si na napadení nestěžoval. Prudký pohyb bylo naznačování nebo hrozba prstem, pěstí. Na videu to jako napadení vypadá. Podle informací k tomu nedošlo.

• Citovat
  • Upravit
35366
3.3.25 20:23
@Liberalissima píše: Více

A kde pisu ze jen v tramvaji? Proste se neco deje kazdy den, nerikej ze jsi to nepochopila.
Tohle se strasne nafouklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katchulina
3.3.25 20:35
@Matt 02 píše: Více

Ty vidíš jen to malé dítě, vím, že takový jsi i když tě osobně neznám, odsud vím, že se dětí často zastáváš a většinou s tebou stoprocentně souhlasím, ale tady měli vnouče chránit prarodiče a odejít, nenechat to zajít až sem. Když mám u sebe dítě a nechci ho stresovat, tak ustoupím a odcházím. Řidiče cizí dítě nemusí zajímat. Tím ho nechci omlouvat, ale ohled na dítě mají brát hlavně jeho blízcí, kteří ho doprovází a mají za něj zodpovědnost. Nemůže to nikdo vyžadovat po cizích lidech.

• Citovat
  • Upravit
14191
3.3.25 20:38
@Katchulina píše: Více

Jako pardon, ale řidič do nich nehučel hodiny, než to někdo začal natáčet. Oni nejspíš nemuseli vůbec chápat, co po nich chce - a i když pochopili, tak musí být hrozně potupný opouštět veřejnou dopravu, a než odešli, tak jim to nijak dlouho nezabralo. Možná doufali, že se jich nějaký čech zastane, ale ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alpacass
3.3.25 20:42
@Lily-of-the-valley píše: Více

Proč by se měl někdo zastávat někoho, kdo se neumí chovat v dopravním prostředku? A ano, pokud se neumí člověk chovat ve veřejném dopravním prostředku, tak tam nemá co dělat a na výzvu řidiče by ho měl opustit.

• Citovat
  • Upravit
14191
3.3.25 20:49
@Alpacass píše: Více

Prosím? Jako že dvouleté děcko se postaví na sedačku je scéna, kterou jsem viděla v každé variantě hromadné dopravy už tolikrát, a NIKDY na to žádný řidič nijak nereagoval. Jen párkrát reagovali, a to většinou na náctileté, co po sobě začali házet jídlo, nebo kopali do sedaček.
Ale ano, právo na to samozřejmě má, ale nikdo mu nedal právo ohrožovat cestující (vyhrožoval s něčím v ruce, naznačoval fyzický útok) a ani je posílat do jejich země.

Tudíž za mě fakt někdo mohl vstát a říct, že to trochu přehání, zkusit se do situace vložit, i kdyby ty prarodiče klidněji přesvědčit, že s tímhle cholerikem fakt jezdit nemá cenu.

Jen si to fakt představte. Odstěhujete se před válkou do Británie za synem, a z tramvaje vás tam vyžene agilní brit, protože jste si dovolili mu nerozumět, a nechat svoje vnouče být taky trochu dítě (což dělá každý druhý místní). A nikdo neřekne ani bla, místo toho si to všichni natáčí na telefon, aby se měli nad čím odpoledne pohoršovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katchulina
3.3.25 20:56

Proč by měli spoléhat na to, jestli se jich někdo zastane. Oni měli problém s řidičem, ne nikdo další. I kdyby nevěděli co po nich chce, snad poznali, že je řidič nechválí. Kdyby na mě někdo řval a měla bych u sebe dítě, tak jdu pryč. Tomu nemusím rozumět.

• Citovat
  • Upravit
MartaProchajda
3.3.25 20:58

Jak mohli ti prarodiče vědět, že se to dostane tak daleko? Snažili se mu vysvětlit, že dítě má boty čisté a to dítě už řádit nenechali. Normální řidič by jim slušně domluvil, řekl, že tam nemá co stát i s čistýma botama a hotovo. Ukrajinci by to asi pochopili a nic by se nedělo. Nemohli tušit, že řidič začne takto řádit.

• Citovat
  • Upravit
14191
3.3.25 21:00

Miluju lidi co přesně vědí, co by udělali v jaké situaci. Já bych tedy pryč nešla, dokud bych nepochopila, o co jde. Přeci se nenechám vyhodit z tramvaje, když jsem v mých očích nic zlého neudělala? Když pochopím co se stalo, tak POŘÁD budu doufat, že ten cholerik řekne „oukej, tak už to fakt nedělejte“ a odejde. Protože to je přeci normální reakce. :roll: Já sama bych asi po tom všem řekla, že tak fajn, já na policii klidně počkám. Protože jsem neudělala nic tak hrozného, co by mě mělo z dopravy vyloučit.

Jako pravidelně tam jezdívají bezďáci, smažky, nepřizpůsobiví, ale vadit bude dvouleťák s nohama na sedačce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
3.3.25 21:05

Mě by teda hlavně překvapilo, že na mě kdokoliv cizí takhle vyjel, seděla bych, čuměla a doufala, že mi jednu nevlepí. Nic než obdiv hrdinům, co se v takové situaci klidně zvednou a opustí prostor. Akorát jsem jich v reálu moc neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12914
3.3.25 21:33
@arinecka píše: Více

No nepochopila, a nic nafouknutého nevidím. Fakt nepovažuju za běžné, aby zaměstnanci veřejných podniků napadali klienty (byť v rámci konfliktu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová