Aféra tramvaj

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Alpacass
4.3.25 09:41
@jege píše: Více

Tak dítě mi na klíně stálo. Skákat ho po klíně bych nenechala, stejně tak bych ho nepostavila na sedačku v MHD.

• Citovat
  • Upravit
40918
4.3.25 09:43
@Alpacass píše: Více

Nenechala? Takže Ty koule nemáš, tudíž nevíš, jaká je to bolest, když Ti takové dítě na ně náhodou šlápne. ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
4.3.25 09:44

A protože dítě skáče na sedačce, je logickým krokem vést náckovské řeči a verbálně je insultovat. Dobré vědět, až bude příště můj zahraniční zákazník požadovat něco, na co nemá nárok, řeknu mu, že v téhle zemi nemá co dělat, chytím ho za flígr a vyhodím ho oknem. Těší mě, že se vůbec nebude řešit moje absolutně neakceptovatelné chování, ale budou se rýpat v jeho provinění a původu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2113
4.3.25 09:49

To bývala první fáze, když už jsem je vyndala z kočáru. Občas se proboxovaly až na samostatné sedadlo. Ale jak píšu - mojím cílem bylo klidné dítě, které svým řevem nepoleze ostatním cestujícím na nervy a společně tak všichni ve zdraví přežijeme cestu MHD. Bohužel, do určitého věku člověk zas až tak moc hlasové projevy dítěte ovlivnit nemůže. Ale přísahám, že navzdory tomu se řádně naučily využívat dopravní prostředky - před odchodem z bytu dodržují řádnou hygienu, řádně platí jízdné, pouští sednout potřebnější, nestojí ve dveřích, nedělají hluk a (vyjma dálkových spojů) nemají potřebu ve vozidle jíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11745
4.3.25 09:57

Takže když budeš mít např. dva tramvajáky a jednoho zemřelého a nikdo jiný se v okolí nebude nacházet, budeš to automaticky brát jakože jeden z nich je vrah, druhý ho kryje, bo se domluvili, nebo jsou oba vrazi a jako svědky je brát nebudeš? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41972
4.3.25 10:01

ono je celkem jedno, co tomu předcházelo ( pokud na něho fyzicky nezaútočili první, což se nestalo), dospělý člověk nemůže jen tak vystartovat a fyzicky ohrozit jiného s dítětem v náručí a urážet jeho původ…Jeho zaměstnavatel celé video viděl a na základě toho se rozhodl tak, jak se rozhodl. To taky o něčem vypovídá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3156
4.3.25 10:05

A kolikrát si na něco upozornila bezdomovce/feťáka? Ty hrdino :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41972
4.3.25 10:11

nic ve zlém, ale kolik těch nestranných svědků podle tebe bývá? :think: např. u rvaček, kde je to vždy kamarád jednoho nebo druhého, nebo členové rodiny, spolupracovníci…nezaujatý svědek nebývá až tak častý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1978
4.3.25 10:29

Nikdo neví co a jak bylo a je úplně zbytečný se tady o tom dohadovat… pravda bude někde uprostřed… rozhodně ne na jedné straně… samozřejmě pokud by bylo vyditelne napadení, což na videu není vidět, když je dítě vedle v ruce, je to pro mě přehnané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14188
4.3.25 10:30
@Wilík píše: Více

No, pravda dost často uprostřed nebývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152119
4.3.25 10:31
@Wilík píše: Více

Na videu není vidět napadení? Opravdu? Co už by musel řidič udělat aby to pro tebe bylo viditelné napadení? Šlápnout mu na hlavu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40918
4.3.25 10:33
@Keyllah píše: Více

Tak samozřejmě jsem to zjednodušil, abych nepsal romány. Každý je určitým způsobem zaujatý, ale kdyby těch svědků bylo víc, tak by se spíše dalo dobrat k objektivnímu popisu celé situace. Ukrajinec bude vždy nadržovat Ukrajinci, i když zase právě on může spolehlivě říct, jestli tam nějaké urážky a nadávky z jejích strany byly anebo ne, pracovník MHD zase bude nadržovat řidiči, protože třeba má sám špatné zkušenosti s různými problematickými pasažéry. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41972
4.3.25 10:38

chápu, jen pokud máš těch svědků víc, velice často se ti stane, že najednou nemáš dvě verze příběhu, ale tři, čtyři, nebo pět :mrgreen: nejvíc objektivní tady budou ty kamery, doplněné v části nahrávkou z mobilu a pak budeš jen „dolepovat“ tvrzením účastníků…ale je celkem časté, že máš plnou tramvaj a nikdo nic neviděl…a je to čím dál častější…a že by se někdo někoho zastal? já měla situaci, kdy dítko na autobusové zastávce obral jeden náš spoluobčan, normálně k němu přistoupil, řekl naval prachy a začal ho šacovat…zastávka byla plná dospěláků a neozval se nikdo…chápu, že můžou mít strach, ale doprčic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
4.3.25 11:01

Tyhle pravdy uprostřed bývají strašně nebezpečný. Jsou důvodem, proč si v rozsudku přečtete, že poškozená si za své znásilnění může sama a bude to pro ní poučením do dalšího života a poškozený dostane podmínku. Jsou důvodem, proč se neřeší šikany na školách, protože ono je to dítě stejně trochu divný a tlustý, takže co čeká. Jsou důvodem, proč se policajti ptají zmlácených ženských, jestli svým násilníkům vařily. A vždycky u každého činu je na začátku něco, co to spustí, třeba i zdání bezbrannosti. Viktimologie se tím zabývá. Nicméně pokud je odpověď na danou situaci zcela neadekvátní, je to vždycky vína útočníka. Házení viny na oběť, byť ona to spustila nějakou kravinou, jen posiluje beztrestnost útočníků a ti pak svoje útoky stupňují. Vzpomeňte si na to někdy, až se vás policajt jako oběti bude ptát na to, proč jste si tu situaci sami způsobili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katchulina
4.3.25 11:02
@Keyllah píše: Více

V Praze to jezdí pořád. Nenechala bych na sebe řvát a šla ven z tramvaje. Už se mi to stalo, ne, že by někdo křičel na mě, ale pár se dohadoval mezi sebou vulgárně, řidič nereagoval, tak jsem na další zastávce vystoupila, jelikož moje děti z toho byly vyplašené. V dopravních prostředcích jsou různá individua, nemusí to být řidič, ale i feťáci a jich se taky děti bojí. Přijde mi to zbytečně vyhrocené, nikomu se nic nestalo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová