Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@KarlKarlson píše: Více
Zas tak moc bych to nedramatizovala. Ono, kdyby měli zavřít každého, kdo nemá rád/nesnáší Ukrajince, Rusáky, cigány, Turky, atd., tak těch lidí moc venku nebude
.
Mě spíš překvapilo, proč celá trmavaj mlcela. Proč někdo se tě rodiny nezastal, proč někdo nezavoval PČR.
Těch lidí tam málo nebylo.
@Bytsamsebou píše: Více
Do detence by měli zavřít každého, kdo se takhle chová. Nepřijde mi normální na kohokoliv takhle řvát, tím spíš v práci. Ale já jsem poslední dobou extrémně alergická na tyhle protiukrajinský hrdiny.
Příspěvek upraven 02.03.25 v 20:08
@Buba mara píše: Více
Mně by to vadilo, kdyby takhle ječel na kohokoliv. Na Romy, na Ukrajince, na Čechy. Je to evidentně zamindrákovaný jedinec a pokud se neumí ovládat, tak si holt najde jiné zaměstnání.
@Snopy123 píše: Více
To není překvapivý, to je naopak úplně běžný. Lidi prostředí ztuhnou a mají strach. Těžko to někomu vyčítat.
@Miuska1 píše: Více
A ty přesně víš co se tam stalo? Byla jsi tam? Tohle bude jen diskuze o tom, kdo se přiklání na čí stranu. Nikdo z nás neví jak to opravdu bylo. Víme vše jen z médií. Nepřikláním se na ničí stranu, to asi ani nejde.
@KarlKarlson píše: Více
Za mě neřekl nic rasistického. Že nemají vůbec bejt v týhle zemi?
![]()
Mě by vadilo, že po nich řve a dal mu facana.
Reakce řidiče byla přes čáru, o tom žádná.
Ale víme, co tomu předcházelo? Jsem s kauzou lehce spjatá - dle přímého svědka je šel řidič nejdřív upozornit, protože dle přepravního řádu má být dítě v kočárku. Sama jsem zažila několik situací, kdy řidiči mhd upozorňovali rodiče, ať dítě dají do kočárku. Dále prý dítě bouchalo do skla, stálo na sedačce. Chápu, že při řízení tramvaje a odpovědnosti za cestující, to řidiči vadilo. Po slušném upozornění přišla neslušná reakce, nadávky a plivání. Tak řidiči ruply nervy, ano přesto, že pravidelně musí projít psychotesty, řídí tramvaj v pražském provozu klidně i 12 hodin, tak prostě bouchnul. Ano, jeho chyba.
Zaráží mě s jakou samozřejmostí spousta lidí i politiků šíří část videa z celé akce a ještě osočují spolucestující, že se nikdo dotyčných nezastal. Aniž by počkali na vyšetření celé situace a viděli kamerový záznam z tramvaje. Hned si všichni přihřáli polívčičku. O sdílení osobních údajů ani nemluvím.
@Bytsamsebou píše: Více
Ještě jednou. Kandidoval za nácky. Je to nácek a těm se věřit nedá. O rasismu mluvíš ty, já mluvím o náccích. Že v téhle zemi nemají být je přes čáru kompletně, ta facka submisivnímu dědovi, který byl údajně před vteřinou děsně agresivní, je úplně daleko za všemi čarami.
Třeba proto, že viděli, co tomu předcházelo? Nebo měli strach? Těžko soudit, když jsme u toho nebyly.
Nepíšu o téhle konkrétní tramvaji, co se týče potahů. Video s tím nechutným psychopatem jsem viděla jednou a stačilo. Patří na psychiatrii pro nebezpečné, ne-li do kriminálu. Takový materiál by se měl od běžných lidí izolovat. Smýšlením se zasekl v 90. letech, kdy jemu podobní pochodovali organizovaně ulicích.
Kdyby někdo nemlčel, tak to ten nemlčící schytá za to, že si dovoluje na chcípáčka s hubenýma ručičkama a s bachorem, ale na vymakaného by si netroufl.
To není věc těch lidí kolem a taky si mohli myslet, že kdyby se zastali Ukrajinců, tak se najde někdo, kdo se k tomu řidičovi přidá. Ono je míchání se do konfliktů o pusu někdy.
Kdyby se chovali slušně a to dítě fakt mělo čisté botky, tak bych jim poradila, aby nevystupovali a počkají na tu policii. Kdyby na mě měl řidič kecy, nastříkala bych mu pepřák do ksichtu a volala policii na něj. To už by se mě totiž týkalo a já se nenechám ohrožovat nějakým magorem. Řidič má stejný práva jako já.
jezdis MHD? tohle je tam denodenne a nevidel jsem jeste řidiče, který by takhle reagoval
@krecik.dzungarsky píše: Více
Já jsem teda v šoku, že se vůbec řeší, že co když to dítě skákalo po sedačce a jemu jen ujely nervy, chudáčkovi.