Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Medulinko, aha..tak mě to prostě nenapadlo, že z toho už může být takový stav..
Ale přesto - diagnozu by si člověk měl nechat udělat u odborníka..zvlášt když samoléčbu nezvládá.. ![]()
Lizbeth píše:
Medulinko, aha..tak mě to prostě nenapadlo, že z toho už může být takový stav..
Ale přesto - diagnozu by si člověk měl nechat udělat u odborníka..zvlášt když samoléčbu nezvládá..
Absolutně s tebou souhlasím
, bez diagnozy se tohle nevyřeší.
Jen jsem si teda ještě jednou přečetla úvodní příspěvěk a prostě mě to spíš příjde jako, že má obsese, protože já jsem teda neměla takovýhle požadavky a netrvala na pravidelnosti, což člověk s obsesemi dělá
. Viz Lepší už to nebude, tam je to krásně ukázaný ![]()
Holky, strašně moc děkuji za odpovědi ![]()
Ať už je to co je, tak nám to všem otravuje život
Holt je asi na čase, abych byla opravdu neústupná a on s tím začal něco dělat - nejdřív asi stanovit diagnozu a pak se uvidí ![]()
On nechce být doma sám, má strach, že se mu někdo stane a že mu děti nepomůžou a navíc, že kdyby se něco stalo dětem, tak jemu se z toho udělá špatně (a všichni společně zemřou
- už si z toho musím dělat srandu, nebo se zblázním)
Včera jsem byla večer s kamarádkou na skleničce, s manželem jsme se domluvili, že dorazím ve třičtvrtě na deset. Dorazila jsem o 12 minut později a zhádali jsme se jako koně
že nedržím slovo, jsem nezodpovědná… Ve 46 mě už prozváněl a psal mi sms. Přitom jsem mu napsala, že už jdu, ať se nebojí ![]()
Inko zakl.
Zakladatelko, ano, bohužel budeš muset být tvrdá a neústupná,ale je to v zájmu zdraví manžela a vás všech. Nevyčítej si, že si přišla pozdě, místo hádky ho příště pochval jak to hezky v klidu zvládnul (
), že se nic nestalo, bla bla..prostě pozitvně posílit jeho chování. Předpokládám, že i v rámci terapie se bude muset vystavovat postupně podobným situacím, akorát si začala už včera ![]()
medulinkax píše:
Lizbeth no já když už jsem byla z toho všeho tak vyčerpaná, tak jsem na svojí rodinu taky milá nebyla, naopak, byla jsem podrážděná, unavená, vyčerpaná, ale tím nechci říct nic. Prostě nikdo z nás není schopen určit co je příčina, to může doktor..![]()
Burgundy souhlasím. Já jsem předala co se s tím dá dělat, aby zjistili zda to tak je nebo není, a koho lze i kontaktovat, teď už je jen na zakladatelce jak s tím naloží
Nikino promiň, ale vůbec nevíš o čem mluvíš. Obavy má každý člověk, ale při této nemoci je ti FYZICKY ŠPATNĚ, prostě chce se ti zvracet, chce se ti omdlít, přijde ti že máš infarkt, je ti zle. To co popisuješ ty, je normální obava, ale pochybuju že při tom prožíváš něco že ti je špatně a pokud ano, tak už je to problém… Takže tvoje soudy mi přijdou trošku zvláštní…
I v těchto situacích ti může být fyzicky špatně, úzkost apod…
proto píšu, že k těmto stavům MŮŽE MÍT NAŠLÁPNUTO.
Nikoliv že je má…
NiKi
Anonymní píše:..zase si asi rejpnu, ale bojí se být doma sám, ale vynucuje si „svoji hodinku klidu“ a posílá tě ven s dětmi, aby měl klid..Tak to je nějaký renonc ne??
Holky, strašně moc děkuji za odpovědi![]()
Ať už je to co je, tak nám to všem otravuje život
On nechce být doma sám, má strach, že se mu někdo stane a že mu děti nepomůžou a navíc, že kdyby se něco stalo dětem, tak jemu se z toho udělá špatně (a všichni společně zemřouHolt je asi na čase, abych byla opravdu neústupná a on s tím začal něco dělat - nejdřív asi stanovit diagnozu a pak se uvidí
- už si z toho musím dělat srandu, nebo se zblázním)
Včera jsem byla večer s kamarádkou na skleničce, s manželem jsme se domluvili, že dorazím ve třičtvrtě na deset. Dorazila jsem o 12 minut později a zhádali jsme se jako koněže nedržím slovo, jsem nezodpovědná… Ve 46 mě už prozváněl a psal mi sms. Přitom jsem mu napsala, že už jdu, ať se nebojí
Inko zakl.
medulinkax píše:Lizbeth píše:
Ano člověk by měl bojovat sám a vystavovat se stresovým situacím..také jsem bojovník a už nikam nezalézám, ale jdu čelem..Ale nějak si nedokážu představit agorafogika, co je na nervy u sebe doma
Mě jen připadá, že on měl nějakou arytmii, něbo příhodu, ta ho hrozně vyděsila a protože je spíše hypochondr a všude si vše čte, tak si naordinoval Agorafobii a ted s tím neodborně manipuluje..![]()
![]()
..a k tomu úspěšně konat svou práci, aniž by něco někdo poznal- to je divný..Takže v práci OK a doma peklo???
Já bych se na něj vyprdla, dokud by mi nepřinesl papír od odborníka, čím vlastně doopravdy trpí..
Možná má nějaké psychické problémy, které mu způsobují jisté stavy - kdo z nás tyto psychosomatikcé problémy nemá, že??..ale neměl by to řešit sám a blbě..Já chodila na 2 hodinová jednání s klienty, vystudovala školu a nikdo nepoznal čím procházím. A dovolím si říct, že ve svém zaměstnání jsem byla velmi dobrá! A to jsem takto fungovala i v těch nejhorších stavech, takže na tom bych to fakt nestavěla.
Ale ona ta agorafobie je o tom, že si člověk ty fyzické projevy vyvolá! Je mu fyzicky špatně, ačkoliv všechny testy jsou v pořádku. Takto prostě funguje mozek, ale to se dá všechno dočíst v té knížce co jsem dávala odkaz.
No nic, snažila jsem se předat svoje zkušenosti a to jak se člověk může cítit. Pro zdravého člověka toto nikdy nebude pochopitelné a moje rodina si se mnou asi taky užila. Nebudu hodnotit, jestli zakladatelčin manžel je hypochondr nebo ne, protože ho neznám, ale to, že se takto chová neznamená ani to ani to.
Medulinko a můžu se zeptat,co jsi dělala,když jsi měla ataka a vědělas,že teď odejít nemůžes?
Já čekám na léky,mám mít za týden první sezení u psychiatra,ale ty stavy jsou hrozné
Luczka píše:medulinkax píše:Medulinko a můžu se zeptat,co jsi dělala,když jsi měla ataka a vědělas,že teď odejít nemůžes?Lizbeth píše:
Ano člověk by měl bojovat sám a vystavovat se stresovým situacím..také jsem bojovník a už nikam nezalézám, ale jdu čelem..Ale nějak si nedokážu představit agorafogika, co je na nervy u sebe doma
Mě jen připadá, že on měl nějakou arytmii, něbo příhodu, ta ho hrozně vyděsila a protože je spíše hypochondr a všude si vše čte, tak si naordinoval Agorafobii a ted s tím neodborně manipuluje..![]()
![]()
..a k tomu úspěšně konat svou práci, aniž by něco někdo poznal- to je divný..Takže v práci OK a doma peklo???
Já bych se na něj vyprdla, dokud by mi nepřinesl papír od odborníka, čím vlastně doopravdy trpí..
Možná má nějaké psychické problémy, které mu způsobují jisté stavy - kdo z nás tyto psychosomatikcé problémy nemá, že??..ale neměl by to řešit sám a blbě..Já chodila na 2 hodinová jednání s klienty, vystudovala školu a nikdo nepoznal čím procházím. A dovolím si říct, že ve svém zaměstnání jsem byla velmi dobrá! A to jsem takto fungovala i v těch nejhorších stavech, takže na tom bych to fakt nestavěla.
Ale ona ta agorafobie je o tom, že si člověk ty fyzické projevy vyvolá! Je mu fyzicky špatně, ačkoliv všechny testy jsou v pořádku. Takto prostě funguje mozek, ale to se dá všechno dočíst v té knížce co jsem dávala odkaz.
No nic, snažila jsem se předat svoje zkušenosti a to jak se člověk může cítit. Pro zdravého člověka toto nikdy nebude pochopitelné a moje rodina si se mnou asi taky užila. Nebudu hodnotit, jestli zakladatelčin manžel je hypochondr nebo ne, protože ho neznám, ale to, že se takto chová neznamená ani to ani to.
Já čekám na léky,mám mít za týden první sezení u psychiatra,ale ty stavy jsou hrozné
Napíšu ti soukromou zprávu ![]()
Ahoj holky, ještě jednou díky moc za odpovědi.
Na manžela jsem diplomaticky udeřila a kupodivu se nechal zlomit, takže dneska je to druhý den co si vzal Citaolpram a dneska jsem ho objednala na příští čtvrtek na psychiatrii. Tak jsem zvedavá, co mu ve skutečnosti potvrdí za diagnózu ![]()
Díky za podporu ![]()
Bezva, snad se u vás schyluje k lepším zítřkům, pak dej vědet co a jak ![]()
Ahoj holky, tak nakonec je to panická porucha s úzkostnými stavy. Citaolpram už snad začíná fungovat, tak to doufám bude jen lepší ![]()
ahoj, tak to jsem ráda, že nakonec opravdu zašel k dr. a nechá se léčit. Určitě se celé rodince ulevilo, tak ať je léčba úspěšná ![]()
Asi musel být dost vyjukaný když se tak sekl ve svoji sebediagnoze ![]()
Také jsem čekala na výsledek..
A doufám, že se nezměnila jen diagnoza , ale že jste si i vyjasnili vaši domácí situaci.. ![]()