Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@větvička1 píše:
Nekrm je z ruky, pak te budou klovat. Kdyz k nim jdes, hod jim neco stranou, at po tobe nejdou, ony si odvyknou. No a kdyby ne, tak potom proutek nebo koste, posledni stupen je sekyrka, ale to u vas asi nehrozi
I na tu variantu jsme, zatím jen psychicky, připravení ![]()
1.Akutně slepičího psychologa, ta agrese se musí řešit, může jít o následky z dětství, sexuální frustraci (není zajištěn kohout) anebo jsou slepice příznivkyně starých dobrých časů, kdy neexistovaly slepičí granule a dávaly se zbytky od oběda a pšenice z pytle.
2. Nasadit na dvorek marihuanu, ale jen silnější kvalitnější odrůdu, nálada ve slepičí partě by se mohla vylepšit… ![]()
Můžeš si i dát před krmením taky…
3. Doprostřed dvorku dát klasický dřevěný špalek na porážku slepic a zarazit do špalku demonstrativně sekyrku, pokud nepomůže, jedna slepice bude popravena a půjde do polévky, pak by se měl zbytek zklidnit. ![]()
My chováme slepice léta, občas máme i brojlery na maso. Dcera jednou šla ke slipkám v žabkách, hned si běžela pro gumáky
A ze klovou, je normální. A mám vypozorováno, že se v jejich kolektivu najde vždycky nějaká, která je hašteřivá potvora a neustále vyvolává rozbroje a bitky. Jednu takovou narušitelku všeobecného klidu miru vyléčila pouze sekyrková terapie
Myslím, že jich máte málo, prikupte ještě tři. A na granule se vyprdni, nejlepší je zrní, tráva, brambory s kopřivami, šrot a zbytky od stolu.
@Betty MacDonald píše:
My chováme slepice léta, občas máme i brojlery na maso. Dcera jednou šla ke slipkám v žabkách, hned si běžela pro gumákyA ze klovou, je normální. A mám vypozorováno, že se v jejich kolektivu najde vždycky nějaká, která je hašteřivá potvora a neustále vyvolává rozbroje a bitky. Jednu takovou narušitelku všeobecného klidu miru vyléčila pouze sekyrková terapie
Myslím, že jich máte málo, prikupte ještě tři. A na granule se vyprdni, nejlepší je zrní, tráva, brambory s kopřivami, šrot a zbytky od stolu.
Jen bych si dovolil doplnit/upřesnit, že sekyrkovou terapii nelze aplikovat u člověčích slepic/slepičáků…
![]()
@bse.pedro píše:
Jen bych si dovolil doplnit/upřesnit, že sekyrkovou terapii nelze aplikovat u člověčích slepic/slepičáků…![]()
![]()
A to je v některých případech vyloženě škoda ![]()
Slepice jsou blbý agresivní potvory. Prej jen lidi se umí šikanovat atd… Tjste neviděli slepice. Jak je mezi nima slabši kus dostává čočku a některé slepice vysloveně jdou po jiných klovou do nich až do krve. Pomůže víc výběhů. Nebo tu agresvní dát na polévku.
@bse.pedro Přiznávám se, že jsem si myslela, že celá diskuze bude o agresivních slepicích na emiminu
@Betty MacDonald píše:
A to je v některých případech vyloženě škoda
V těchto případech většinou postačí ta sekyrka demonstrativně zaseklá ve špalku nebo ve futrech…
![]()
@inkakřivák píše:
@bse.pedro A svorně se posmívaly té liché!
Ano, jsou to necitelné a krvelačné bestie…
![]()
@inkakřivák píše:
@bse.pedro Přiznávám se, že jsem si myslela, že celá diskuze bude o agresivních slepicích na emiminu
@inkakřivák píše:
Já taky…
![]()
@Romilda lepší je normální kvasny ocet
Příspěvek upraven 08.08.20 v 09:30
@inkakřivák píše:
No to i já. Otvírala jsem diskusi s tím, že zase bylo někomu strááášně ublíženo a ejhle, opravdu kur domácí ![]()
Jinak se omlouvám, o psychologii slepic nic nevím, tak neporadím
Ale stupňovaný teror -proutek - lopata - špalek mně přijde jako dobrý nápad. Jen teda při výčtu jídelníčku slepic jahody, oříšky, kaviár… se musím ptát, jestli se to vůbec vyplatí, nebo to je domácí mazlíček? ![]()
@kolibrik1 slepice sežere v podstatě všechno.. i zkažený plesnivý věci.. samozřejmě když si může vybírat ráda brouky, žížaly, ovoce, oříšky