ahoj
- Otevřená skupina
Skupina byla zrušena a přesunuta do soukromé skupiny Liberecké maminy
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
JJ s novorozeneckym jsem to mela taky tak, me neukazali ani jak cistit pupik, i dr jim rikal, ze aja je hladova at mi to chodi kontrolovat(kojeni) a za celou dobu nikdo neprisel, ikdyz jsem na ne zvonila
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Saxano, na stránky jsem mrkla, pohotově jsem u toho zrovna musela stejně kojit, tak jsem to prubla bez kloboučků a malej pije, takže jsem včerejším dnem odložila kloboučky a když se nevyskytne nějaký problém, tak mám od kloboučků klid. Takže moc děkuji za popostrčení ![]()
Ještě k těm sestřičkám, byla jsem na pokoji se 3 maminkama, 3 jsme byly prvorodičky, 4. měla už třetího mimíska a přesto i ona chtěla poradit. Všechny nakonec využily toho, že jsem se si tam jednu sestřičku dokopala a maminky si jí k sobě taky zavolaly, ať jim to zkontroluje… nakonec jsme všechny odcházely jako plně kojící maminky…
A tak mě napadá další téma na konverzaci? Jak jste vycházely s maminkama na pokoji? Jak jsem psala, já byla na 4lůžkovém a měla jsem ohromné štěstí na maminky a vlastně i miminka. Většinou nám prckové usnuli ve stejnou dobu a stejně tak se i budili, neměly jsme tam žádné řvouny, tak se člověk i vyspal. Jinak jsme to tam s maminkama proklábosily, že tam ani ta TV nechyběla (na což jsme si zpočátku stěžovaly)… ono je to lepší, ještě bychom se hádaly, na co chce která koukat
3 jsme tam rodily stejnou noc, 4. nám na pokoj dovezli druhý den, ta byla tedy po císaři a měla jediná holčičku - Verunku. Jinak se na našem pokoji vedle našeho Šimonka vyskytla jména jako Samuel a Martínek
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Irish: gratulace, je to ohromná úleva, najednou prostě vyndáš a kojíš
Nemusíš pořád hledat a umývat kloboučky
Jen vydržte, pokud pije, tak teče
A myslím, že by to měli říkat hned v porodnici, snažte se co nejdříve kojit bez… teď už jsem chytřejší ![]()
Když jsem rodila já, tak měly stop stav, takže jsem první den strávila na pokoji na gyndě bez malé a pak nás nějak roztrkali, takže si maminky ani nepamatuju ![]()
A pokoj v porodnici, no my byly taky 4 maminky, nějak moc jsme se tedy nebavily. Nerodily jsme ve stejný den. Jedna tam byla moooc hodná a pomáhala mi s kojením. Pak odešly domů a já byla jednu noc sama. No a potom ke mě dali Vietnamku, která neuměla česky, hrozně se bála, malého ani nechtěla k sobě, řekla sestrám, že až ráno. A pak jsem jí ho dávala z toho košíku do ruky já
Bylo mi ho líto. Nakonec se ukázalo, že jsme z jednoho města
No a pak tam byla taky jedna cikánka, která si stěžovala, jak moc je šitá… no nic moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky jak to tak vidim tak se budu dost rozhodovat mezi jbc a lbc, nechci bejt ve stresu, ze mi s tim nikdo nepomuze a vcera jsem mluvila ze znamou z nemocnice a rikala, ze by taky sla do jbc rodit, prej s tema sestrama je to des. Holky kde jste byli na predporodnim kurzu?
diky za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak stále úspěšně kojíme klasickou cestou, bez kloboučků
Říkat by to rozhodně měli, protože jsem žila v tom, že když s nimi kojit musím, tak po celou dobu…
Za mě byl taky stop stav - úplněk
nu…
Nu o šití mi ani nemluvte, u mě šitím strávili hodinu a půl… a prcka jsem nakonec dostala až po 6ti hodinách
Taky prvních 14 dní ho dokázal uklidnit jen tatínek, u měl byl jen na krmení atd. U mě tedy rozhodně ani nedodrželi přiložení do půl hodiny… navíc jsem byla v takovém rozpoložení, že mě v tu chvíli ani nenapadlo se zeptat sestřiček nebo doktorky jestli si ho nemůžu vzít, i když mě šijou… Možná by se alespoň dřív přišlo na to, že mám ploché bradavky a nemusela jsem se 4 dny trápit tím, kde je problém! ![]()
Já jsem na kurzy nechodila… poctivě jsem se na to připravila doma četbou. Jsem toho názoru, že tyhle přípravy akorát ještě více dokáží vynervovat… představa, že by mě na kurzu něco naučili a nakonec to všechno probíhalo úplně jinak je pro mě hrozná. Já se dýchání naučila doma - opravdu všechno okolo porodu jsem si nastudovala a když to pak přišlo, tak to bylo úplně v pohodě… hlavně mi nakonec stejně doktorka s asistentkou poradily nejvíc, řekly co chtějí abych dělala… za kurzy jsem opravdu penízky nedávala. Ale neříkám, že to pro některé maminky není lepší
Já jsem spíš takový bojovník samotář, tak pro mě bylo tohle nejlepší řešení… pěkně doma v klidu zkoušet. Chvilku jsem sice i uvažovala o dule, ale nakonec jsem opravdu rodila bez jakéhokoli kurzu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já si myslim, že ty kurzy nejsou špatný jen tak by je určitě nedělali , ale pokud jsi to zvladla bez kurzu tak je to jen dobre, no uvidime jak se rozhodnu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jasně, říkám, že pro někoho je to určitě lepší… ale jde to i bez nich
Tak uvidíš
Vím, že něco nabízela přímo Liberecká porodnice, měli nějaké letáčky v ambulanci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zkusim to vyzjistit a uvidime a mela jsem u porodu pritele nebo manzela? myslim jestli ho poslali domu nebo tam mohl byt celou dobu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když mě přijali a přítel mi šel do auta pro tašku, tak mi ho tam nepustili hned, s tím, že neví jestli mě ještě nebudou někam stěhovat. Když asi o tři hodinky déle přišla sestra a ptala se, jestli mě přijde někdo podpořit, tak jsem řekla, že přítel, ale že mi ho sem ještě nepustili.. na to se zatvářila prapodivně a pronesla „Kdo Vám tohle řekl, to si ho zavolejte!“ Takže jsem nakonec příteli volala a on dorazil a byl se mnou až do doby než mě odvezli na pokoj. Ale nepochopila jsem tu jejich domluvu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no já jsem právě slyšela, že je posílaj domu a ,že je volaj až skoro na konec porodu a prej si člověk musí stát za svym ,aby tam byl přítel od začátku s nim, to mě taky docela vyděsilo, protože v jbc to myslim není problém
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to nevím, my to měli takhle… A jedna slečna co jsem s ní byla na hekárně, tak ta tam měla přítele tedy od začátku… Mě ho tam nepustili, protože mě dali rovnou na porodní sál a nevěděli jestli mě nebudou někam přesouvat, ale stejně mi to přišlo divný… spíš ho tam měli pustit protože tím spíš kdyby mě tam někam přesouvali, tak spíš by mi pomohl než abych se tam plahočila sama… no nevím, ono ta noc co jsem rodila musela být hektická i pro personál, ale na druhou stranu mají být připravený na všecko!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky holky ![]()
jsem Kristina a jsem taky z uzavřených Liberečand,ale můžu psát i sem,pokud budu stíhat-teď holky trochu zanedbávám
![]()
Ale mám skoro 15měsíční čertici,která mě nechala dlouho odpočívat a teď mě teda prohání
Četla jsem,že přemýšlíte kde rodit,tak za mě snad radši Jablonec,Liberec mě hrozně zklamal,ale asi taky záleží na jakou směnu se narazí,páč všichni nebyly tak strašný ![]()
- Citovat
- Upravit
irish ja to taky tak mela, pres hodinu me sili, a malou mi dali po 6 hodinach a to jen proto, ze tam mamka vlitla a rekla, jim jestli by nekdo nemohl za mnou dojit s malou, protoze jsem brecela, ze mi ji dali po porodu jen na pet minut a pak jsem ji uz nevidela…ja jsem dva dny skoro omdlivala, takze mi malou nemohli nechat, abych ji neublizila, furt sem jen lezel,ani jsem nejedla, ale u nich byl problem mi ji vubec donest
,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
na kurzu jsem byla v lbc, oni ti ukazou saly a cely novorozenecky, takze vis kam jdes ty a pak i maly, manzela mi pustili hned semnou, ale ja rodila pres noc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Irish: taky si říkám, že to tam měly hned říct, já jsem to přijala, prostě kojím takto, netušila jsem, že to půjde jinak…
A kurzy: jako myslím si, že je to o ničem, šla bych možná na prohlídku porodnice, toť vše. Ale každého věc ![]()
A partner u porodu byl hned od začátku, ale rodila jsem v noci a od příjmu to trvalo hodinu a půl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- mignona , 30.7.25 17:32
- Annamarion , 2.2.24 19:55
- Boo01 , 20.11.22 06:56
- Petamay , 8.12.21 17:09
- Dunka2 , 17.4.20 11:45
- budilucka , 29.2.20 20:38
- Luciferda86 , 6.2.20 15:50
- Vainjane , 1.1.20 23:01
- Suzzinka , 22.10.19 16:28
- Aknel94 , 31.5.19 06:19
- Klikařka84 , 7.1.19 21:08
- L.U.C.A. V.A. , 28.12.18 05:23
- Pajulik 48 , 7.12.18 10:49
- Makronka80 , 4.12.18 22:30
- small.happy.wife , 13.11.18 09:42
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Opožděný vývoj u batolete 13 měsíců?
- 19.4.26 23:58
- Kipa22
- 4
Očkování proti covidu vakcínou Pfizer
- 19.4.26 22:51
- Aletheia
- 2
Mít nebo nemít 4 dítě?
- 19.4.26 23:19
- Anonymní
- 36
Darování krevní plazmy -máte s tímto...
- 19.4.26 21:26
- normalni zena
- 2
Migréna a brnění těla
- 19.4.26 21:20
- tartaletka
- 4
Poslat dítě ráno do školy?
- 20.4.26 00:00
- Kipa22
- 23
Bolest prsou 10DPO, zkušenosti?
- 19.4.26 19:47
- CatOnTheMoon
- 2
Dítě 9 let nemůže usnout, co s tím?
- 19.4.26 22:30
- Anonymní
- 15
PedF UK informatika - zkušenosti?
- 19.4.26 21:03
- chs.jasmin
- 2
Muž bez sexuální touhy a chuti
- 19.4.26 23:37
- Anonymní
- 16
Nové příspěvky
Poslat dítě ráno do školy?
- 20.4.26 00:17
- ugluk
- 24
Očkování proti covidu vakcínou Pfizer
- 20.4.26 00:15
- ugluk
- 3
Jsem vdaná a mám city ke kamarádovi – co...
- 20.4.26 00:15
- multivator
- 175
Zůstali byste v té práci?
- 20.4.26 00:12
- ugluk
- 62
Mounjaro injekce - kdo také hubne?
- 20.4.26 00:11
- Anonymní
- 4777
Anketa: Je to urážka?
- 20.4.26 00:09
- ugluk
- 47
Co nosíte v kabelce/tašce, kdyby náhodou?
- 20.4.26 00:05
- ugluk
- 146
Kočička nám čurá do postele, co s tím?
- 20.4.26 00:04
- Mrg
- 25
Sourozenci Jana a Jan
- 20.4.26 00:04
- Jana Martinková
- 111
IVF - ET/KET 2026