Airbag v autě a autosedačka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Raďulle
5.9.12 17:51

No tak to je kámoška pěkně blbá… když jsme v těhu začli řešit autosedačku první co jsme zjišťovali bylo zda lze ve předu vypnout airbag (jen pro případ že bych s malou jela sama) a když jsme zjistili že né (přímo na sedadle spolujezdce je nálepka že se tam nesmí dávat protisměrná sedačka)tak jsme ani neuvažovali jinak než že dáme malou dozadu… a i když s ní jezdím sama tak to auto není tak velké že jí nejde aspoň po očku zkontrolovat, třebas když stojím na červený…
a to že její auto je nejbezpečnější to je sice krásné, ale airbag když vystřelí tak má sílu a její nejbezpečnější autíčko jí zabije miminko…

• Citovat
  • Upravit
2292
5.9.12 17:53

@j.a.n.i1 no já nevím já o těch zadních nic nevím tak jsem myslela že fungují stejně jako ty přední a navíc když je jich tam tolik navíc jeden je i ze stropu tak nevim, no ale každopádně kámoška vzadu dítě vozit nehodlá pokud pojede sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
5.9.12 17:53

@katule9
Ty zadní (-a boční) airbagy nejsou takové jako ty přední. Přední jsou fakt obrovské, ale boční, zadní jsou takové polštářky, které se, víc než do prostoru rozprostřou do stran :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
5.9.12 17:55

@Raďulle no přesně to jsem jí říkala že je sice hezký že je nejbezpečnější ale možná tak pro dospělé a ne pro mimi ve vajíčku..no a argument že ta deaktivace bude drahá když maj auto za tolik peněz mi teda přijde směšný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
5.9.12 17:55
@katule9 píše:
@j.a.n.i1 no já nevím já o těch zadních nic nevím tak jsem myslela že fungují stejně jako ty přední a navíc když je jich tam tolik navíc jeden je i ze stropu tak nevim, no ale každopádně kámoška vzadu dítě vozit nehodlá pokud pojede sama…

A řekneš mi, pokud to půjde, co mají za auto? (Zajímalo by mě jaké auto je nejbezpečnější :mrgreen::lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
5.9.12 17:56

@Hotaru aha,takže by tedy neměly to miminko ve vajíčku ohrozit??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
5.9.12 17:56

@katule9 zadní, boční i hlavové airbagy fungují jinak než čelní airbag, a navíc všechny nové sedačky, které plní normu ECE R 44/04 tak mají již vylepšenou boční ochranu SIP a používají se s bočními i hlavovými airbagy, je tam s nimi počítáno, ono se ani nedá v autě ty zadní, boční či hlavové vypnout,
dá se vypnout pouze čelní u spolujezdce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
5.9.12 17:57
@steeve píše:
@katule9 zadní, boční i hlavové airbagy fungují jinak než čelní airbag, a navíc všechny nové sedačky, které plní normu ECE R 44/04 tak mají již vylepšenou boční ochranu SIP a používají se s bočními i hlavovými airbagy, je tam s nimi počítáno, ono se ani nedá v autě ty zadní, boční či hlavové vypnout,
dá se vypnout pouze čelní u spolujezdce
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
5.9.12 18:01

@steeve Ah tak to jsem zase o něco chytřejší :D já myslela že ty zadní jsou taky nebezpečné, no tak to je dobře že to je takhle vymyšlené :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
5.9.12 18:10

Teda já osobně bych dítě dopředu nedala airbag- neairbag. Sedadlo spolujezdce je obecně to nejnebezpečnější v případě nehody. Při čelním střetu vede deformační zóna přímo tam, takže za mě jedině vzadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
5.9.12 20:00

Pokud opravdu mají takové moderní a super auto, tak nejspíš vypínat airbagy jdou, jen to dosud neřešili. A nebo jsou deaktivované automaticky do určitého zatížení sedadla, jak tu někdo psal (těch 20kg).
Pokud si přečtou manuál, tak to tam najdou.
U některých starších aut airbag deaktivovat běžně nešel, řešila bych to tak, že bych tam prostě vejce nevozila. Nechápu, proč bych si ho kvůli tomu měla nechávat deaktivovat v servisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
5.9.12 20:02
@cheekymonkey píše:
Teda já osobně bych dítě dopředu nedala airbag- neairbag. Sedadlo spolujezdce je obecně to nejnebezpečnější v případě nehody. Při čelním střetu vede deformační zóna přímo tam, takže za mě jedině vzadu.

Tak ono tohle je přesně podle hesla, nikdy neříkej nikdy… já taky dítko vpředu nevozím, nevidím pro to důvod když může jet vzadu, ale i tak už tam několikrát jel - prostě nastala taková situace, kdy to byla buď jediná možnost, případně možnost nejbezpečnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
5.9.12 20:47

@katule9 my jsme si to taky nenechali deaktivovat, ani nás to nenapadlo, ale prostě ji nedáváme dopředu… mě to příjde že kámoška to má trošku vypatlané, když si myslí že má nejbezpečnější auto, že ji ten airbag dítě nezabije :zed: no každého věc, ale to je hazard… :zed:

• Citovat
  • Upravit
nepřihl. karin
5.9.12 22:49

Tak kdysi jsem četla v Auto Moto, že nejbezpečnější auta na světě jsou Volva, tak třeba mají toto auto. Jinak, když jsem jela sama, tak se přiznám, že jsem měla vajíčko vepředu, samozřejmě, že jsme si nechali vypnout airbag. Malá byla strašný ukňouránek a může tady někdo namítat, že by raději nechali mimi v autě ječet, než by ho dali na sedadlo spolujezdce, tak já to občas zkusila, a nemohla jsem se na řízení soustředit a byla jsem akorát nervozní. Malá taky občas blinkala, tak jsem ji raději měla vepředu pod kontrolou, kdyby se nedejbože začala dusit. Zpětné zrcátko nepomohlo. U mě byla v klidu a já se na řízení mohla soustředit.

• Citovat
  • Upravit
19494
6.9.12 07:58
@nepřihl. karin píše:
Tak kdysi jsem četla v Auto Moto, že nejbezpečnější auta na světě jsou Volva, tak třeba mají toto auto. Jinak, když jsem jela sama, tak se přiznám, že jsem měla vajíčko vepředu, samozřejmě, že jsme si nechali vypnout airbag. Malá byla strašný ukňouránek a může tady někdo namítat, že by raději nechali mimi v autě ječet, než by ho dali na sedadlo spolujezdce, tak já to občas zkusila, a nemohla jsem se na řízení soustředit a byla jsem akorát nervozní. Malá taky občas blinkala, tak jsem ji raději měla vepředu pod kontrolou, kdyby se nedejbože začala dusit. Zpětné zrcátko nepomohlo. U mě byla v klidu a já se na řízení mohla soustředit.

ja mam taky volvo, ale ze bych vozila automaticky dite vpredu s airbagem me nenapadne. Navic to, ze maji bezpecny auto neznamena, ze do nich nikdo nenaboura nebo nedostanou smyk a nenabouraj oni a pak jim airbag - urceny pro zachranu - to dite zabije

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí