Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ZAKLADAELTELKA- syn bral v jejím věku právě tento maltofer a vím, že nebyl s užíváním žádný problém
@Anonymní píše:
Dcera rok a půl dostala kvůli nedostatku železa tento sirup… dceři se z něj strašně zvedá žaludek.. ale to by až tak nevadilo.. jde mi spíše o to, že co ho bere cca týden nespí vůbec dobře pobrekava celou noc…že by jí z toho bolelo bříško? Prvně sem si myslela, že to bude že zoubků… Dala sem ji na noc nurofen po kterém spí vždy dobře… Ale i přes to pláče… Vím, že je sirup i maltofer… Myslíte že by ho mohla snášet lépe? Děkuji
Preparáty s železem můžou způsobovat nepříjemnou zácpu, takže ji břicho bolet může. Maltofer mi kdysi někdo doporučoval, že to prý tolik nedělá. A dobrý by bylo přizpůsobit tomu stravu (vyhnout se mrkvi a podobným potravinám, které to můžou zhoršovat, přidat švestkovej kompot apod.).
@Anonymní píše:
Preparáty s železem můžou způsobovat nepříjemnou zácpu, takže ji břicho bolet může. Maltofer mi kdysi někdo doporučoval, že to prý tolik nedělá. A dobrý by bylo přizpůsobit tomu stravu (vyhnout se mrkvi a podobným potravinám, které to můžou zhoršovat, přidat švestkovej kompot apod.).
Naštěstí malá kaká každý den… Jen prostě, že od té doby co ho Berem večer nespí převalují se a pobrekava… A také si neumím představit jí to dávat další měsíc a půl když při každé dávce se bojím aby se nepoblila ![]()
Já brala maltofer a mě bylo hrozně zle…blinkala jsem. Po akteferinu naprosto v pohodě. Lépe je dávat po jidle
Domluvte se na zmenu a zkuste Maltofer. syn spatne snasel aktifferin a
ostatni deti v okoli to mely zase naopak.
Synovi bylo strasne zle jak po aktiferinu tak i po maltoferu,dokonce mi kvuli bolestem prestal jist (jsou mu 4 mesice).po porade s doktorkou ksme ho vysadili vse se upravilo a vzala mu krev ze uz je asi opravdu potreba ho nasadit.a hle zelezo se doplnilo samo (z um) a to mel malo 93 a ted 145 a to jsme ho brali sotva mesic
@Kaci89 zdravím my bereme železo měsíc a něco a malý se nemůže vykadit nic pořad nám křičí neustále tlaci ikdyz prdet prdi. máme aktiferin. Zkoušeli jsme maltofer a to byly histeraky od rána do večera. Jenže doktor nám stále tvrdí ze to musí brát minimálně půl roku a my už nevíme co dělat kapky a různé čaje, masáže vůbec nezabiraji. Uvazovala jsem ze to vysadim sama podle posledních výsledku železo krásně stoupá. Podle slov doktora krvetvorba se rozjíždí sama. Jsme na UM kde je také obsah železa. Jenže když to vysadim mám strach co se muže stát.
Dcera rok a půl dostala kvůli nedostatku železa tento sirup… dceři se z něj strašně zvedá žaludek.. ale to by až tak nevadilo.. jde mi spíše o to, že co ho bere cca týden nespí vůbec dobře pobrekava celou noc…že by jí z toho bolelo bříško? Prvně sem si myslela, že to bude že zoubků… Dala sem ji na noc nurofen po kterém spí vždy dobře… Ale i přes to pláče… Vím, že je sirup i maltofer… Myslíte že by ho mohla snášet lépe? Děkuji