Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@z92 Syn to tak mel nedavno, pomohlo spat v polosede, nos prostrinkout morskou vodou, kapnout nasivin a odsavat az potom, az kdyz zapusobi nasivin. Je to takova ta zadni ryma… Na tu toho moc nezabírá. Ten stoptussin uvidíš, zda bude mit efekt… Hlavne ta zvysena poloha a pres den zkusit redit hleny, aby se spustily…
Pořádně vyvětrat a zvlčit vzduch, dát dithiaden.. Nevím jak tvé dítě kašle , ale mam zkušenosti s bronchitodou a to na pohotovost je. Je to dušný kašel, malým detem se zúží průdušnice a nemohou hleny vykašlat. Pomáhá až ventolin.
Malá to mívá taky. Trvá to tak týden než to odezní. Ten stoptusin je ok, spánek v polosedu, jitrocelový sirup. Nám ještě doktor předepisuje nějaké léky na tlumení kašle v noci. Ale ty jsou jen na předpis. Myslím, že to jinak neuspisite. Chce to trochu času, než se hlen naředí a dostane se ven.
Zkuste tusin nebo sirup Tusicon. Poradí Vám v lékárně. A jak radily maminky předemnou, zvýšená poloha a netopit v místnosti.
Nám pomáhá ditustat,dáváme jen na spaní.Přes den ambrobene.
Holky díky za rady. Pod hlavou má zvýšeno, jenže problém je, že vždycky sjede dolů a leží opět na rovném ![]()
@z92 Podložte jí to ještě malými polštáři, ať nemá takový skluz ![]()
Ať je brzo lépe
Nedávala bych stoptusin, ten je na suchý kašel, na tlumení, jeslti se nepletu? Dala bych mucosolvan, ambrobene…něco na rozpuštění hlenu. Na vánoce paráda, dcera 2,5 má od včera rýmu.
A jenom v noci, když přijde záchvat kašle. Přes den mucosolvan na odhleneni.
@Veru1987 To ano, ale v lékárně mi radí dávat pouze do půl 5. Jinak se ukašle. Přes den něco na vykašlávání a večer/noc na zklidnění.
@Coleta píše:
@Veru1987 To ano, ale v lékárně mi radí dávat pouze do půl 5. Jinak se ukašle. Přes den něco na vykašlávání a večer/noc na zklidnění.
Jooo tak to určitě, mucosolvan už se pak nemá pozdějí, to je pravda. Já už pak večer dávala jen ten fenistil.
Můj syn to teď měl. A je to tím, že rýmu měl pořád, jen byla hustá a nešla ven, tak ji polykal. Jak radily holky, chce to chlad a zvlhčit vzduch na noc. Já teda žádné léky nedávala, pomohl teplý čaj s medem a citrónem, klid v posteli - dostal můj vysoký polštář (pustila jsem oblíbené pohádky) a čas. Tenhle stav u nás trval tak 4 dny, kdy syn v noci zvracel. Teď už je to mnohem lepší. Držím pěsti. ![]()