Aký šijací stroj - poraďte
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Thimur1, kdyz ja to mam do Brna pres 200 km
, to tam asi kvuli stroji nepojedu
. Ja jsem rada za tuto diskuzi, protoze sehnat v okoli nekoho, kdo tomu aspon trochu rozumi, je problem. Tak sbiram info a snad neco koupim a nebudu litovat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ebirka píše:
Moc diky za tuto diskuzi, jsem naprosty sici laik a zatouzila jsem vlastnit sici stroj a neco jednoducheho male spichnout (btw. inspirovaly me k tomu bryndaky Bábi Zlopočasné). Ale ted k otazce, kdyz stroj umi overlockove stehy, znamena to, ze umi overlock? (to obsivani latky, aby se netrepila) Omluvte prosim muj stupidni dotaz, ale k tem bryndakum by se mi to hodilo
.
overlockový steh, který umí běžný šicí stroj je napodobenina overlocku, overlock kraj látky ořízne a obnitkuje + zapošije, vše je 4 nitěmi, kdežto u běžného stroje s overlockovým stehem musí být látka již zastřižená( i když ndes se dají koupit i patky na ořez) a pak to stroj obnitkuje, ale pouze 2 nitmi, takže klasický stroj to dělá tak napůl. Pokud to má někdo jen tak na doma, občas něco upravit tak stačí stroj s overlockovým stehem, pokud to je na více šití( profi švadlena), tak je lepší pořídit přímo overlock, je to rychlejší( overlocky šijí 1000-1500stehů/m, normální stroj max. 600stehů) a je to hezčí- lépe obšité,a oříznuté( nemusíte předem stříhat) u overlocku je nastavení diferenciálu, což normální stroj nemá, takže se dá regulovat nabírání či natahování látky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MarPet100 píše:
Zdravím, dívala jsem se na diskuze a máte rozumné názory na šicí stroje. Můžu požádat o radu objevila se nová řady Janome 920 limitovaná edice, jaký je váš názor. Jsem začátečnice ale chci mít možnost využívat stroj s vzrůstajícími zkušenostmi, uvažuju tedy o 920 nebo 2041 nebo řadě 400. Cenově by mě vyhovoval stroj kolem 4tis.
z těchto Janomek dle zkušeností opraváře, nejlépe řadu 400- je to celokovový, zesílený stroj, a vydrží i hrubé zacházení, buď model 415 415- ten má 15 stehů a poloautomat na dírky, nebo 423 423 ten má již 23stehů a automat na dírky:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
steeve - moc dekuju, krasne vysvetleno, i pro takove sici nemehlo jako jsem ja
. Vsechno chapu a jsem vicemene rozhodnuta, jelikoz se na zadnou profi drahu svadleny nechystam a na obentlovani toho mala bude ten obyc zakladni stacit. Fakt diky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
steeve - mela bych jeste jeden dotaz
. Krom tech Janome stroju me zaujal jeste tento. Tak jaky??? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ebirka píše:
steeve - mela bych jeste jeden dotaz. Krom tech Janome stroju me zaujal jeste tento. Tak jaky???
to je trošku jiná kategorie, ten je elektronický, má 3 automatické dírky, i kulaté, takže pokud chcete stroj na dírky, tak tento, pokud spíše dělníka na spravování montérek, tak tu Janome řady 400
psala jste o overlockovém stehu a třeba ten Brother má overlockovou patku již ve výbavě, u Janome se musí dokoupit,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S dovolením obnovím diksusi
Vybírám šicí stroj na domácí použití, spíš šití než opravy/úpravy, takže aby si poradil i s pružnějším materiálem, ale zas nic profi. Zatím se rozhoduju mezi Janome 920 a Janome 415. Limit jsme měla 4000 a ten 415 je o fous dražší, tak jestli se vyplatí dát o těch cca 500 víc? O tom J920 se někde píše, že overlockový steh má, jinde zase že ne, nevíte někdo, jak to je? případně další rozdíly mezi těmahle dvěma? Ještě jsem koukala na nějakej Brother v ceně kolem 3000, myslim BQ1700 to byl, ale nevim, ten Janome na mě působí nějak „trvanlivějc“
Jo, a v neposlední řadě potřebuju, aby byl stroj co nejtišší, chci šít po večerech a bydlíme v paneláku, tak aby mě sousedi nezabili ![]()
Jinak doteď jsem šila na máminý Visnje - a až teď zjišťuju, jak bezvadnej stroj to byl. Všechno, co jsem doteď považovala za standard (volitelnou dýlku a šířku stehu, tři možný pozice jehly, samostatnej vypínač na osvětlení… jenom ten overlock neměl a byl hlučnější), standard očividně není
Bohužel se rozbila nějaká plastová součástka uvnitř, něco kolem tý „špulky“ (teď mi vypadlo, jak se tomu kovovýmu pouzdru říká) a asi už se to nedá sehnat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží co bys chtěla šít. Za mě doporučuju Janome 415. Měla jsem ji a byla jsem spokojená. Pokud ale uvažuješ o nějakém větším šití tak doporučuju přišetřit a koupit nějaký lepší.
- Citovat
- Upravit
Větší šití ani ne, jako na zimní kabáty, svatební šaty a spol. se nechystám - jarní, letní oblečení pro sebe a pro dceru, troufnu si tak na halenky, sukně, letní šaty, možná nějakej úplet.
Ještě mám vlastně jednu otázku - nevíte někdo, kam v Praze (případně Praha východ) jít ty Janome omrknout? Ráda bych to nejdřív viděla naživo, teda spíš slyšela, fakt se bojim, aby nebyl moc hlučnej, to bych měla asi po šití, s dítětem v bdělým stavu to nejde a večer nechci rušit jak dítě, tak sousedy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sicistroj A jestli jsem to dobře pochopila - i k tomu 415 je asi potřeba přikoupit nějaký patky, třeba na ten overlock? Nebo to jde i bez spešl patky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každý stroj má omezenou nabídku patek ve své výbavě. Další je potřeba dokoupit.
Já janomku kupovala po internetu takže nedokážu poradit kam v Praze.
Jinak zkus se podívat na Berninu/Bernette. Ta má taky úžasný stroje. Já osobně jsem právě přešla z Janomky k Bernině(ale mnohem dražší).
S janome 415 jsem v pohodě šila i večer v paneláku, není to hlučnej stroj, ale samozřejmě čím dražší tím lepší a tižší. Subjektivně myslím, že bernina je tižší.
Co třeba tenhle stroj: Bernette 10?
- Citovat
- Upravit
Ahoj, holky už poradily, tak jenom zkušenost - janome 415 mám a jsem spokojená. když jsem vybírala, měla jsem taky jako kritérium to, aby prošil více vrstev pevnější látky a to prošije (srovnávám se starou ladou, kter prošije vše) a tohle jde. např. více vrstev džínoviny a zip… hlučný se mi nezdá, šiju i večer, za zavřenými dveřmi spí dcera. samozřejmě je to o penězích. pro mě tohle bylo maximum. patky jsem dokupovala různé při koupi stroje.
- Citovat
- Upravit
…byla jsem v Brně na Palackého 17, taky jsem z toho byla dřív jelen. Je to přímo obchod. Nechtěla jsem nic přes internet protože je pak problém s prohlídkama a opravy v pozáruční době jsou pak taky problém. Tady mi výborně poradili, byla jsem vážně nadšená, odcházela naprosto spokojená. Paní byla moc příjemná, vše mi po zakoupení dokonale vysvětlila a zaškolila. Vím že se pak můžu kdykoliv na ně obrátit i telefonicky a to bylo pro mě důležité. Vzhledem k tomu že v jiných obchodech mi řekli ke strojům pouze to co si přečtete v letáčku, tady mě Paní přesvědčila o tom že ví mnohem ví i po technické stránce strojů. Takže vřele doporučuju. Jinam bych už nešla, to už mám za sebou.