Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To slysim poprve, ze jednorazova reakce na jidlo se resi branim leku delsi dobu…?
Jinak reakce mohou byt i na ruzna dochucovadla, ecka, oboje mohlo byt i v omacce, i v hranolkach.
@Lucie_Sx bohužel mi řekli že jo dokud nezjistí z čeho to bylo tak zatím brát, omáčka byla domácí jen sůl, pepř. Masox a maggi a různá jiná dochucovadla nedávám ty mi zase spouští migrénu a v jiných potravinách si je taky hlídám
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx bohužel mi řekli že jo dokud nezjistí z čeho to bylo tak zatím brát, omáčka byla domácí jen sůl, pepř. Masox a maggi a různá jiná dochucovadla nedávám ty mi zase spouští migrénu a v jiných potravinách si je taky hlídám
To je fakt divny.
A hranolky? Kupovane?
@Lucie_Sx ty byly kupované, ale na obalu podle sanitářů nebylo nic co by to mohlo způsobit. Napadlo mě u těch žampionů, jestli nebyly nějak divně ošetřený, když teď všechno stahujou, že to je plný všeho možnýho
reakce na mléčný výrobky mi přijde taky jako blbost
@Anonymní píše:
Ahoj holky chci se zeptat měl někdo z vás alergickou reakci v těhotenství? Jsem 27tt a před týdnem jsem měla reakci nejspíš na žampióny jedla jsem panenku se slaninou, žampionovou omáčku se smetanou a hranolky celou dobu i na začátku těhu jsem houby(žampiony) jedla skoro furt měl to někdo taky tak? Napsali mi Xadoz a Cezeru že můžu brát malýmu by to prý ublížit nemělo ale chci to brát co nejmíň na alergologii jdu příští týden a do tý doby se mám vyhnout všemu co jsem jedla hub se nedotknu to vímpochybuji že hranolky by to spustili ale nevím teda jak ta Smetana a mléčný výrobky den před tím jsem pila mléko a nic se nedělo díky za odpovědi
To jsou léky proti alergické, takže žádná šílenost. Přidej se na fc do nějaké skupinky alergiku, tam budou holky vědět více.
Jinak aler. reakce se může objevit v kterémkoliv věku a dost často se objevuje buď úplně nová nebo nějaká další, právě v těhotenství
A jak zavazna reakce to byla? Jsem po druhy tehotna a koprivku od cca poloviny tehotenstvi mam skoro kazdou noc. Mam vysledovany akorat to, ze cim tehotnejsi, tim pravdepodobnejsi, ze mi vyskoci v noci koprivka. Jak mimo tehotenstvi je to reakce na potraviny, tak v tehotenstvi je to snad uplne nahodny, i kdybych jedla nekolik dni po sobe to samy, nekdy je a nekdy neni.
„@bobulka88“ já kopřivku vůbec neměla, kdyby byla tak je to fajn. Rovnou oteklé rty, brnění rtů a trochu oteklý jazyk. Bylo to prý zachycený včas.
@bobulka88 Já po třetí a ani u jednoho to nebylo, až teď oteklý rty, krk a jazyk.
@jajuj tak to chapu, ze to resi, jak to resi. Tak snad se ti to opakovat uz nebude. Ja mam ty koprivky v obou tehotenstvich jak pres kopirak a cekam, ze po porodu to zase prave prejde.
Ahoj holky chci se zeptat měl někdo z vás alergickou reakci v těhotenství? Jsem 27tt a před týdnem jsem měla reakci nejspíš na žampióny jedla jsem panenku se slaninou, žampionovou omáčku se smetanou a hranolky celou dobu i na začátku těhu jsem houby(žampiony) jedla skoro furt měl to někdo taky tak? Napsali mi Xadoz a Cezeru že můžu brát malýmu by to prý ublížit nemělo ale chci to brát co nejmíň na alergologii jdu příští týden a do tý doby se mám vyhnout všemu co jsem jedla hub se nedotknu to vím
pochybuji že hranolky by to spustili ale nevím teda jak ta Smetana a mléčný výrobky den před tím jsem pila mléko a nic se nedělo díky za odpovědi