Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chtěla jsem se zeptat zda máte někdo alergii na píchance od hnmyzu (vosy, včela, hovado…) a jak pak léčíte a čím?? já s tím mám hodně problémy, vždy mě nateče dotyčné místo a mám to několik dní tvrdé a hodně to bolí
![]()
Ahoj, já mám alergie za štípnutí také. Neléčím nijak, vždy musím k doktorovi nebo na pohotovost pro injekci. Po štípnutí se mi udělá v těle zánět a bylo mi řečeno, že to pak vede i k otravě krve. Jako Zirtek (snad to píšu správně) a takový prášky mi nezabírají… Většinou dostanu i antibiotikum právě kvůli zánětu. Štípance mám také bolestivé, hrajou všemi barvami a je to děs.
Ani mi o tom nemluv, já vidím včelu a zdrhám raketovou rychlostí. Nemám alergii (dušení a pod.) ale při posledním včelím bodnutí (asi před deseti lety) jsem dostala do pár hodin děsné horečky a musela jsem v noci na pohotovost na injekci, od té doby si dávám secsakra pozor (takže když jdu přes trávu kde ty potvůrky jsou, připomínám svou chůzí cvoka ) před dvěma roky jsem dostala pigáro od čmeláka (ano, má žihadlo, nekouše, zuby nemá
) a to jsem měla na noze něco přišerného. Dostala jsem to do holeně a tam mi vzniklo něco obrovského, hnusného, fialového, horkého, v práci se na ně chodili koukat z vedlejších kanceláří. Bylo to jako ještě jedna noha ![]()
A jinak k otázce jak to řešit…nevím, po píchnutí slupnout nějaký volně prodejný lék na alergii, namazat, ledovat a doufat v zázrak ![]()
Ahoj, já mám jakousi prapodivnou alergii na komáry. Na alergologii mi zkoušeli včelu a vusu a potom řekli, že komáry nemaj a že alergická nejsem
Jenže v pátek mě štípnul komár pod koleno a udělal se mi otok cca 4cm v průměru. Otok bolí a splaskává a otéká a po 3dnech zmizel, ale většinou se mi udělá modřina.. Mám sice nějaké prášky na alergii, ale nevím, jestli je můžu v těhotenství brát.. Jinak mám vyzkoušeno, že mastičky vůbec nezabírají.. ![]()
Běžně nemám velké reakce na štípnutí hmyzem, ráno mě ale štípla vosa (moje chyba, přimáčkla jsem jí na víčko od medu) do prstu, od té doby mám prst na ruce úplně oteklý, svědí, je horký. Odpoledne jsme se byli koupat a teď koukám, že se mi dělá flek na nártu u nohy (ani nevím, že by mě tam něco štíplo, ale klidně nějaký komár to mohl být). Zatím dávám studené obklady, na noc máznu fenistil, ale přemýšlím, jestli to během zítřka nezmizí, jestli se ukázat na alergologii nebo to nechat být. Měli jste třeba v těhotenství větší reakce na štípance?
@tehuzu antihistaminika můžeš v těhu brát, Zyrtec, Zodac, Xyzal…
Já měla na vosy jako dítě a časem mi úplně vymizela, dneska už neotékám, jenom prostě píchanec.