Alergie na komáří štípnutí

Anonymní
2.9.16 20:31

alergie na komari stipnuti

Chtela jsem se zeptat. máte někdo zkušenost s alergii na komáří štípnutí?
Moje malá to asi má, měla to i minulý rok, proste štipne ji komar, alespon doufame ze komar a ma kolem hned červene, a je takhle osypana na ruce na nohou proste kdekoliv ji stipne, doktorka tvrdi ze je to normalni ze to deti na komary maj casto. Ale malou to dost svedi a trva to dlouho nez to zmizi takze si to zatim samozrejme skrabe.
Ma cenu s tim jit na kozni nebo rovnou alergo, moc se mi nechce ji tahat po doktorech. Ale kdyz ani prakticka moc nevi o co presne jde a neresi to…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101754
2.9.16 20:36

Upřímně a co myslíš že s tím na alergo udělají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
2.9.16 20:39

Malá to letos měla poprvé..osypala se jak kdyby měla neštovice..dávala jsem fenistil, nemělo cenu to ani ničím mazat, protože to bych musela mazat celé tělo..

• Citovat
  • Upravit
44198
2.9.16 20:48

Dceři natekla ruka, noha i půlka obličeje, oko, proste misto vpichu.Ma 20 měsíců. Dávala jsem Fenistil nebo Zodac kapky, na doporučení dr, i přesto se první tri dny škrábala, ma jizvy. Osobne se spíš bojím, co by se stalo, kdyby ji pichla vosa, včela nebo sršeň. Pry kazdy hmyz ma jiný druh jedu, dopredu to odhadnout nejde, léky mame mit pořád u sebe a v případě pichnuti podat preventivně.
Na alergo chodíme, je astmatik, na postipani hmyzem se nás ptali na kazde kontrole, ale naposledy jsme byli v květnu, to ještě postipana nebyla, ted jdeme v listopadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.9.16 20:50
@Anonymní píše:
Moje malá to asi má, měla to i minulý rok, proste štipne ji komar, alespon doufame ze komar a ma kolem hned červene, a je takhle osypana na ruce na nohou proste kdekoliv ji stipne, doktorka tvrdi ze je to normalni ze to deti na komary maj casto. Ale malou to dost svedi a trva to dlouho nez to zmizi takze si to zatim samozrejme skrabe.
Ma cenu s tim jit na kozni nebo rovnou alergo, moc se mi nechce ji tahat po doktorech. Ale kdyz ani prakticka moc nevi o co presne jde a neresi to…

oni to ani nijak řešit nebudou. Kup fenistil kapky, lokálně fenistil gel. Starší to má, když je moc poštípaný, dávám mu kapky. Víc dělat nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
2.9.16 21:38
@Anonymní píše:
Ma cenu s tim jit na kozni nebo rovnou alergo, moc se mi nechce ji tahat po doktorech. Ale kdyz ani prakticka moc nevi o co presne jde a neresi to…

Mám „oficiálně“ alergii na hymzí šťípnutí. Někdy to nateče jak blázen, někdy nic. Komáři málo kdy, včely dost podle místa (šlapka nateče vždycky), sršeň mě bodl jednou a naštěstí jen málo, tak tam nic. Ale mám z nich fakt strach. Vosa mi nedělá nic.

Doktor ordinuje fenistil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
2.9.16 21:53

No ani na alergologii ti žádnou zázračnou radu nedají. Zrovna po komářím štíputí tohle má dost lidí, na zmírnějí pomůže fenistil. Snaž se předcházet štíputí, venku repelent a doma sítě do oken, komárům se úplně nevyhneš, ale aspoň je omezíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.9.16 23:10

@Ornwen máš alergii na vosy a tak? anafylaktický šok nic? já jsem na toto alergik a taky sázka do loterie.. zajímavé je, že minulý rok jsem chytla pigáro do krku, akorát slabý otok, předtim do palce na noze a skončila jsem na kapačkách :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
2.9.16 23:24
@Anonymní píše:

starší je alergický na komára - místo vpichu má o velikosti dlaně dospělého člověka horké a naběhlé, pomáhá octový zábal a fenistil kapky..
na včelu a vosu alergický není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
2.9.16 23:26
@martina.se píše:
@Ornwen máš alergii na vosy a tak? anafylaktický šok nic? já jsem na toto alergik a taky sázka do loterie.. zajímavé je, že minulý rok jsem chytla pigáro do krku, akorát slabý otok, předtim do palce na noze a skončila jsem na kapačkách :think: :mrgreen:

mám to podobně… alergie na vosu a včelu.. u včely mi to hodně oteče - píchla mě do malíčku a měla jsem ruku oteklou až po rameno a horečku k tomu, u vosy jak kdy.. jednou vůbec nic a podruhé - kapačka… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.9.16 23:31

@jdukolem zvláštní, jak to působí.. jinak můj starší má na komára to samé, co Tvoje dítko.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8097
2.9.16 23:35

Tak moje malá taky reaguje přehnaně na komáří štípnutí, má jelita přes celý nohy, ruce, obličej, po štípnutí. A nám mudra napsala nějakou mast která se míchá v lékárně a pomáhá nám to nejvíc. Zrovna teď s tím bojujeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
2.9.16 23:37
@martina.se píše:
@jdukolem zvláštní, jak to působí.. jinak můj starší má na komára to samé, co Tvoje dítko.. :zed:

jo je to hodně o náhodě - asi podle toho jak moc píchne a kolik toho jedu vstříkne?.. fakt nevím..
dítě je vyloženě chudák, to jsou lívance to je hrozný :zed: a svědí ho to, ale když se chce podrbat tak to prý hrozně bolí… no ted je mu už 18 tak to zvládá sám i ošetřit, ale když byl malý tak plakal často, že to bolí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.9.16 00:12
@jdukolem píše:
jo je to hodně o náhodě - asi podle toho jak moc píchne a kolik toho jedu vstříkne?.. fakt nevím..
dítě je vyloženě chudák, to jsou lívance to je hrozný :zed: a svědí ho to, ale když se chce podrbat tak to prý hrozně bolí… no ted je mu už 18 tak to zvládá sám i ošetřit, ale když byl malý tak plakal často, že to bolí :nevim:

u nás to samé, člověk by nevěřil, co dokáže obyč komár.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
3.9.16 07:51

@martina.se no to právě nemám. Ta včela my spíš oteče, když je to namáhané místo-třeba ta šlapka, ale když by mě bodla do ruky, tak nic. Jinak většinou ne.
A od toho komára jsou to právě veliké rudé fleky. Jsou teplé a celé svědí. Ale oteče to jak kdy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek