Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@vokishka Chtěla jsem říct to samé, ale jistá jsem si nebyla.
@Havlova ono je těch alergii pravděpodobně víc. na mléko je skoro jistota, další se budou zjištovat, ale na vypisování všech problému nemám čas. Mě šlo spíš o zkušenosti od ostatních co mají alergii na mléko, další budu řešit pak
@Anonymní píše:
@Havlova ono je těch alergii pravděpodobně víc. na mléko je skoro jistota, další se budou zjištovat, ale na vypisování všech problému nemám čas. Mě šlo spíš o zkušenosti od ostatních co mají alergii na mléko, další budu řešit pak
Sestra ma alergii na mleko a bilek. Ji dietne, vetsinou na obed maso pecene, dusene s ryzi/brambor/testoviny. K tomu zelenina. Snida kasi z kokosoveho/ mandloveho/ryzoveho mleka. Pecivo si kupuje kvaskove ( nesmi) kvasnice, jak sladke tak slane. Veceri vetsinou pecivo s perlou ( vitaminova) tu muze se zloutkem, sunka, tunak. Syry postupne zacala zkouset, tak si obcas da platek nejakeho syra.
Anonym - nepisu o sobe
@Anonymní píše:
Také mám alergii na mléko - kravské, kozí, ovčí, bezlaktózové..špatně je mi po všech (tak nějak snesu akorát máslo a sem tam trochu sýru, třeba na pizze). Prostě mi nezbylo než si zvyknout to nejíst a po pár letech už mi to ani nechybí.
Mléko dělám doma makové, mandlové nebo kokosové. Když někam potřebuji dát smetanu, koupím sójovou. Všemožné sušenky a sladkosti s obsahem mléka jsem úplně přestala jíst, aspoň se tolik neláduju sladkým ![]()
Ahoj lidičky. Slyšela jsem o lactalinu. Brali, nebo berete ho někdo?