Alexandra nebo Alex

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15278
26.2.24 10:51

Mě se víc líbí jméno Alex. Alexandra taky vnímám jako ruské jmeno a nechtěla bych aby mému dítěti někdo říkal Sašo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
26.2.24 12:35

Alexandra není ruské jméno a každý, kdo to říká, je hlupák. Je to jméno řecké a jen kvůli domácí podobě Saša, která už ruská je, se bere jako ruské. To už mám ale raději domácí verzi z italštiny, což je Sandra, ale to nikoho nenapadne.

Já se představuju rovnou jako Alex a asi jen dva ignoranti za celou dobu mně dokázali říct Sašo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
26.2.24 13:23

Alexandra :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2035
26.2.24 13:55

Co třeba Sandra 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16112
26.2.24 14:05
@K92 píše:
Co třeba Sandra 😁

Na tom jméně je právě nejhezčí ta první část ALEX.
A o to tady právě jde. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
26.2.24 17:02

Ač vím, že jméno Alex je unisex, tak mi víc pasuje ke klukovi. Za mě radši taky ta Alexandra. Ta Sandra je ale taky pěkná. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
812
26.2.24 17:10

Sestřenice je Alexandra, celý život ji říkáme Sašo, přijde mi to pěkné.
Jedna spolužačka, je taky Alexandra, první polovinu života žila v zahraničí, takže zpočátku nechápala, pro v ČR ji někdo říká Sašo, nesnášela to a trvala na oslovení Alex.
A loni jsem se seznámila s jednou náctiletou slečnou Alex (ne Alexandra) a prý je zvyklá na oslovení Lexi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15278
26.2.24 20:15
@Flyingfrog píše:
Alexandra není ruské jméno a každý, kdo to říká, je hlupák. Je to jméno řecké a jen kvůli domácí podobě Saša, která už ruská je, se bere jako ruské. To už mám ale raději domácí verzi z italštiny, což je Sandra, ale to nikoho nenapadne.Já se představuju rovnou jako Alex a asi jen dva ignoranti za celou dobu mně dokázali říct Sašo.

Možná původ jména je řecký, ale v Rusku je hodně používané, proto si to každý spoji s Ruskem. To je třeba jako například jmeno Jessica má hebrejsky původ, ale každý řekne, ze to je jmeno americké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
26.2.24 22:39

Mne se ze jmen tohoto typu nejvic libi Alexa. Ale je to ta virtualni asistentka, tak nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
27.2.24 09:07

Nebo Alexia jako ta princezna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
27.2.24 21:30

Mně se líbí víc varianta jména Alexia.