Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mě se víc líbí jméno Alex. Alexandra taky vnímám jako ruské jmeno a nechtěla bych aby mému dítěti někdo říkal Sašo.
Alexandra není ruské jméno a každý, kdo to říká, je hlupák. Je to jméno řecké a jen kvůli domácí podobě Saša, která už ruská je, se bere jako ruské. To už mám ale raději domácí verzi z italštiny, což je Sandra, ale to nikoho nenapadne.
Já se představuju rovnou jako Alex a asi jen dva ignoranti za celou dobu mně dokázali říct Sašo.
@K92 píše:
Co třeba Sandra 😁
Na tom jméně je právě nejhezčí ta první část ALEX.
A o to tady právě jde. ![]()
Ač vím, že jméno Alex je unisex, tak mi víc pasuje ke klukovi. Za mě radši taky ta Alexandra. Ta Sandra je ale taky pěkná. ![]()
Sestřenice je Alexandra, celý život ji říkáme Sašo, přijde mi to pěkné.
Jedna spolužačka, je taky Alexandra, první polovinu života žila v zahraničí, takže zpočátku nechápala, pro v ČR ji někdo říká Sašo, nesnášela to a trvala na oslovení Alex.
A loni jsem se seznámila s jednou náctiletou slečnou Alex (ne Alexandra) a prý je zvyklá na oslovení Lexi.
@Flyingfrog píše:
Alexandra není ruské jméno a každý, kdo to říká, je hlupák. Je to jméno řecké a jen kvůli domácí podobě Saša, která už ruská je, se bere jako ruské. To už mám ale raději domácí verzi z italštiny, což je Sandra, ale to nikoho nenapadne.Já se představuju rovnou jako Alex a asi jen dva ignoranti za celou dobu mně dokázali říct Sašo.
Možná původ jména je řecký, ale v Rusku je hodně používané, proto si to každý spoji s Ruskem. To je třeba jako například jmeno Jessica má hebrejsky původ, ale každý řekne, ze to je jmeno americké.
Mne se ze jmen tohoto typu nejvic libi Alexa. Ale je to ta virtualni asistentka, tak nevim.