Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše:
Ahojky,potřebovala bych poradit.
Mám dceru z prvního manzelstvi, která letos nastupuje do první třídy.
Po rozvodu mi soud priklepl 3500, a po dvou letech navýšil o 500.
Nyní jsem už dva roky o navýšení nezadala
Ale letos bych chtěla.
On se znovu oženil a má dvě další děti 3 roky a 2 roky a oženil se. Jeho manželka je na rodičovské a vždycky pracovala na ŽL.
Já vdana po druhé nejsem, ale taky plánuji cca do roka svatbu.Máte zkušenosti jak se to bude zvyšovat?
Vždycky napíše, že mám alimenty nebo přítele.
Když jeho pani přiznává minimum a ještě k tomu je rodičovské a já která nejsem vdaná, ale také budu nastupovat na mateřskou ještě jako,,neprovdana,,?
On chce snížit já navýšit, malou si bere jak chce a na nic kromě alimentu nepřispívá.
Neřeší narozeniny, svátky, Vanoce, očkování návštěvy u lékaře ani skolku.
To je sazka do loterie, otec ditete ma dalsi vyzivovaci povinnost. Pokud mas dite v peci, nedela nic špatného - nema povinnost prispivat nad ramec vymereneho vyzivneho a styk může, ale nemusi realizovat..
Jaky je duvod navyseni? Ze budes nastupovat na materskou? S tim ale tvuj ex nema co do cineni (tedy v jeho zajmu doufam)..
@Anonymní píše:
Ahojky,potřebovala bych poradit.
Mám dceru z prvního manzelstvi, která letos nastupuje do první třídy.
Po rozvodu mi soud priklepl 3500, a po dvou letech navýšil o 500.
Nyní jsem už dva roky o navýšení nezadala
Ale letos bych chtěla.
On se znovu oženil a má dvě další děti 3 roky a 2 roky a oženil se. Jeho manželka je na rodičovské a vždycky pracovala na ŽL.
Já vdana po druhé nejsem, ale taky plánuji cca do roka svatbu.Máte zkušenosti jak se to bude zvyšovat?
Vždycky napíše, že mám alimenty nebo přítele.
Když jeho pani přiznává minimum a ještě k tomu je rodičovské a já která nejsem vdaná, ale také budu nastupovat na mateřskou ještě jako,,neprovdana,,?
On chce snížit já navýšit, malou si bere jak chce a na nic kromě alimentu nepřispívá.
Neřeší narozeniny, svátky, Vanoce, očkování návštěvy u lékaře ani skolku.
Alimenty chceš zvednout proč? Že jdeš na mateřskou a nejsi vdaná? To ale není přece problém tvého ex
Jeho žena přece nemá k tvému dítěti vyživovací povinnost, proč do toho motáš i jí? To že ex platí jen co musí, vynechává narozeniny, vánoce atd, to je smutné ale bohužel s tím nic neuděláš.
@arinecka píše:
Alimenty chceš zvednout proč? Že jdeš na mateřskou a nejsi vdaná? To ale není přece problém tvého exJeho žena přece nemá k tvému dítěti vyživovací povinnost, proč do toho motáš i jí? To že ex platí jen co musí, vynechává narozeniny, vánoce atd, to je smutné ale bohužel s tím nic neuděláš.
m s tím společnho to, že pokud je na rodičáku, má k ní vyživovací povinnost a tím pádem šance na zvýšení alimentů nižší.
@Lama Lama píše:
m s tím společnho to, že pokud je na rodičáku, má k ní vyživovací povinnost a tím pádem šance na zvýšení alimentů nižší.
No právě
Takže aby to nakonec nedopadlo tak že mu to snížení odklepnou a zakladatelka nebude mít ani to, co má teď.
Nechci zvýšit alimenty, kvuli tomu, že půjdu na mateřskou, ale kvuli tomu, že dcera jde do první třídy a náklady samozřejmě rostou, kdyby měl snahu občas něco poslat, člověk to neřeší a nechá to jak to je. Soc. pracovnice mi řekla, že když mel na to udělat další dvě děti, tak že bude mít i na to, aby aby se podilel na svém prvorozenem dítěti. Že snížení neprichazi v úvahu.
Některé odpovědi jsou zase tady mimo.
Manželka nemá vyživovací povinnost k mě dceři? A proč on hraje na to, že mám chlapa a ať on se stará??
Velice úsměvná logika.
@Lama Lama píše:
A já budu na mateřské, takže budu mít nižší příjmy než on, takže asi těžko snížení.
@Anonymní píše:
A já budu na mateřské, takže budu mít nižší příjmy než on, takže asi těžko snížení.
Tak to budeš ale mít z důvodu vlastního rozhodnutí, ne? Si představ, že by šel na rodicak on a počítali mu alimenty s 6ti tis… S tím bys byla v cajku?
@Lama Lama píše:
Tak to budeš ale mít z důvodu vlastního rozhodnutí, ne? Si představ, že by šel na rodicak on a počítali mu alimenty s 6ti tis… S tím bys byla v cajku?
Zatím co on na vše sral a dělal si děti já tvrdě makala.
Tohle nemůže psát ženská z neuplne rodiny.
Já byla s malou sama dva roky a vis co vše jsem ji musela zajistit, když jsem vše tahla sama a teď bych neměla nárok taky další mateřskou? Já s ní byla po nemocnicích v těžkém období on ne!! Nic ho nezajímalo. Tak proč on by se jeden čas nemohl postarat taky on? To že si udělal další dvě děti mě taky nezajímá.
@Anonymní píše:
Zatím co on na vše sral a dělal si děti já tvrdě makala.
Tohle nemůže psát ženská z neuplne rodiny.
Já byla s malou sama dva roky a vis co vše jsem ji musela zajistit, když jsem vše tahla sama a teď bych neměla nárok taky další mateřskou? Já s ní byla po nemocnicích v těžkém období on ne!! Nic ho nezajímalo. Tak proč on by se jeden čas nemohl postarat taky on? To že si udělal další dvě děti mě taky nezajímá.
N, počkej. To jsou dvě rozdílné věci. To, že se o dítě nestará, to rozhodně neschvaluju. Nic to nemění na tom, že ta tvá mateřská je tvé rozhodnutí a pokles příjmu by měl v tomto ohledu řešit otec toho dítěte, ne ex. Stejně tak bych nesouhlasila, kdyby můj ex šel na rodicak a ohanel se tím jako argumentem pro snížení alimentů…
Jinak jsem z úplné rodiny, sama jsem rozvedena.
@Anonymní píše:
Nechci zvýšit alimenty, kvuli tomu, že půjdu na mateřskou, ale kvuli tomu, že dcera jde do první třídy a náklady samozřejmě rostou, kdyby měl snahu občas něco poslat, člověk to neřeší a nechá to jak to je. Soc. pracovnice mi řekla, že když mel na to udělat další dvě děti, tak že bude mít i na to, aby aby se podilel na svém prvorozenem dítěti. Že snížení neprichazi v úvahu.Některé odpovědi jsou zase tady mimo.
Manželka nemá vyživovací povinnost k mě dceři? A proč on hraje na to, že mám chlapa a ať on se stará??
Velice úsměvná logika.
jen do toho jdi. Nenech se tady od některých těch babochlapů zvyklat. Buď to dostaneš a nebo ne, ale nenechávej to být.
![]()
Jinak souhlas, pokud se nestará, tak bych o zvýšení zazadala. Ale je blbost argumentovat tím, že jsem na mateřský s dítětem, který není jeho.
Argumentovat tím, že nepecuje, netýká se, zvýšením potřeb dítěte event zvýšením jeho životní úrovně, pokud k tomu došlo.
@Lama Lama píše:
N, počkej. To jsou dvě rozdílné věci. To, že se o dítě nestará, to rozhodně neschvaluju. Nic to nemění na tom, že ta tvá mateřská je tvé rozhodnutí a pokles příjmu by měl v tomto ohledu řešit otec toho dítěte, ne ex. Stejně tak bych nesouhlasila, kdyby můj ex šel na rodicak a ohanel se tím jako argumentem pro snížení alimentů…
Jinak jsem z úplné rodiny, sama jsem rozvedena.
Ale já to nechci zvýšit kvuli tomu, ze půjdu na mateřskou, ale kvuli tomu, že on nemá o nic zájem a ohání se tím, že mám pritele a že on ma ted vlastní rodinu, svým dětem zajistil důležité očkování, já musela makat, aby je taky měla a zaplatila je. On ne, beru to tak, že nemá ani snahu, malá půjde do skoly musí se vše nakoupit a zase napíše máš alimenty a chlapa. On jem řeší alimenty nechce platit a klidně se male vzdá. Takový má pristup ke všemu a já mám dělat vše, pokud máš dítě, víš, co vše stoji.
@Anonymní píše:
Ale já to nechci zvýšit kvuli tomu, ze půjdu na mateřskou, ale kvuli tomu, že on nemá o nic zájem a ohání se tím, že mám pritele a že on ma ted vlastní rodinu, svým dětem zajistil důležité očkování, já musela makat, aby je taky měla a zaplatila je. On ne, beru to tak, že nemá ani snahu, malá půjde do skoly musí se vše nakoupit a zase napíše máš alimenty a chlapa. On jem řeší alimenty nechce platit a klidně se male vzdá. Takový má pristup ke všemu a já mám dělat vše, pokud máš dítě, víš, co vše stoji.
Jo, tak to dává smysl. Tvůj pokles příjmu kvůli mateřské fakt ne.
@Uslava píše:
jen do toho jdi. Nenech se tady od některých těch babochlapů zvyklat. Buď to dostaneš a nebo ne, ale nenechávej to být.![]()
![]()
Přesně tak, lidi by si neměli zvikat nechat s sebou orat.
@salamio píše:
Přesně tak, lidi by si neměli zvikat nechat s sebou orat.
A kruci.
To mě fakt mrzí že jsem tě potěšila ![]()