Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Kriss Tina Tak on se jí vysmívá, že jí nedá kolik má a že ona nic nezmůže a ona ho nemá naštvat? Asi s ním rozumná řeč není, tak ať je klidně naštvanej. Já bych mu to nechala rovnou strhávat z platu a je to.
Příspěvek upraven 18.06.20 v 15:09
@Kriss Tina no je to dost účinný způsob, jak ze skvělých „tatínků“ dostat peníze, které jejich dítěti náleží
@Monchichik @stinga kdyz bych tohle aplikovala na svuj pripad, tak se dockam jedině toho, ze ex rekne ze sem mu znemoznila práci, sedne se na pracak a pal z nej nedostanu vubec nic
to uz musi zakladatelka zhodnotit jeho povahu a pripadne dulezitost toho ridicaku vzhledem k jeho profesi. Ale pětistovka s 3 tydennim zpozdenim by me teda nastala ani o to behani na soud, natoz na rozvraceni uz tak vypjatých vztahů. Osobne bych cekala jak by se k tomu stavil příští měsíc a pak se zaridila.
@Kriss Tina No já bych to brala, kdyby neměl a nějak se s ní snažil domluvil…ale aby se mi vysmíval…to by měl teda smůlu…ne řidičák, srážky z platu a je to…a přijde mi, že jí to neudělal poprvé, to by to asi hned takhle neřešila…
@Monchichik ano pro srážky z platu jsem, to je rozumné řešení z toho něco mít bude. Ten ridicak mi osobně prijde proste jen jako pomsta ex ![]()
@Monchichik píše:
@Kriss Tina No já bych to brala, kdyby neměl a nějak se s ní snažil domluvil…ale aby se mi vysmíval…to by měl teda smůlu…ne řidičák, srážky z platu a je to…a přijde mi, že jí to neudělal poprvé, to by to asi hned takhle neřešila…
Ano presne tak proste platí dva a pozdě a těch 500,– už nedal třikrát no
@Anonymní píše:
Ano presne tak proste platí dva a pozdě a těch 500,– už nedal třikrát no
Tak to běž sepsat rovnou na soud, ať má srážky z platu a je to…
@Monchichik Ale srážky z platu jsme ji tu radili, to ona furt mele o řidičáku.
@Monchichik píše:
Tak to běž sepsat rovnou na soud, ať má srážky z platu a je to…
Ano srážky z platu a na soud, aie on má peníze bokem a minimální příjem, takže nesrazi skoro nic a proto mi ta paní řekla na soudu, ze v tom případě se to řeší zadrženim řidičaku než zaplatí
Pokud je v exekuci vymáháno výživné na dítě, tak je skutečně možné vydat příkaz k pozastavení řidičského oprávnění. Dělá se to právě v těch případech, kdy si rodič ulévá peníze nějak bokem a má pocit, že na něj takhle nikdo nemůže.
@Anonymní píše:
Ano srážky z platu a na soud, aie on má peníze bokem a minimální příjem, takže nesrazi skoro nic a proto mi ta paní řekla na soudu, ze v tom případě se to řeší zadrženim řidičaku než zaplatí
No tak ať to tedy řeší zadržením řidičáku…
Holky, prosím o radu, podávám exekutorovi navrh na exekuční řízení ohledně alimentu, Zadost na soud ohledně svěření dítěte do pece a výše alimentu jsem dávala cca 8 měsícu zpět, soud proběhl před dvěma měsíci a rozsudek je tedy přes měsíc v právní moci, Teď ale nevím, zda počítat dluznou částku od podání návrhu nebo až tedy od právní moci rozsudku?
@Nicol-8 píše:
Holky, prosím o radu, podávám exekutorovi navrh na exekuční řízení ohledně alimentu, Zadost na soud ohledně svěření dítěte do pece a výše alimentu jsem dávala cca 8 měsícu zpět, soud proběhl před dvěma měsíci a rozsudek je tedy přes měsíc v právní moci, Teď ale nevím, zda počítat dluznou částku od podání návrhu nebo až tedy od právní moci rozsudku?
a máš v tom rozsudku alimenty zpětně?
Dobrý den, tak už si nevím rady. Děti mám ve své péči. Chtěla jsem nechat zvýšit alimenty nebo vyměřené soudem byly když dětem byli 5 a 7let na 2500,– na obě a nyní 9 a 11let jsem chtěla aspoň 4500,– na obě. Jakmile jsem naťukla toto téma začal ex lanařit děti k sobě, že když u něj budou častěji koupi jim to a ono(chce střidavou péči, nemaká 2roky jen na černo a jediný prokazatelný jeho příjem je 10tis nájem z bytu). Dnes mi zase vyhrožoval že budu platit já jemu. Jak to tedy je? Důvod rozvodu psychické a fyzické týrání z jeho strany. Musela jsem se s dětmi odstěhovat do podnájmu. Dodnes mě nevyplatil.
@Anonymní píše:
Dobrý den, tak už si nevím rady. Děti mám ve své péči. Chtěla jsem nechat zvýšit alimenty nebo vyměřené soudem byly když dětem byli 5 a 7let na 2500,– na obě a nyní 9 a 11let jsem chtěla aspoň 4500,– na obě. Jakmile jsem naťukla toto téma začal ex lanařit děti k sobě, že když u něj budou častěji koupi jim to a ono(chce střidavou péči, nemaká 2roky jen na černo a jediný prokazatelný jeho příjem je 10tis nájem z bytu). Dnes mi zase vyhrožoval že budu platit já jemu. Jak to tedy je? Důvod rozvodu psychické a fyzické týrání z jeho strany. Musela jsem se s dětmi odstěhovat do podnájmu. Dodnes mě nevyplatil.
No co by. Stridavka je reálná…alimenty vyměří vám oboum.