Alimenty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21.12.19 18:38

Rada

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Jsem Slobodník matka na RD z 11 m dcerkou Simonou. Bývalí přítel, což bylo jenom z mi strany, bo on mně bral jenom jak dobrou karadku :zed: už dítě má 13 letého syna ve své péči. On malí nechtěl a tým že jsem si ji nechala mně dělal peklo a povedla mně v SMS že jsem si to vše naplánovala a zmystikovala :roll:… Bohužel bydlíme ve stejném městě. Chci podat na soud ohledně výživného no mam strach že mně nebude platit a zároveň dělat peklo. Prosím o radu. Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34013
21.12.19 18:42
@Simča 1401 píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Jsem Slobodník matka na RD z 11 m dcerkou Simonou. Bývalí přítel, což bylo jenom z mi strany, bo on mně bral jenom jak dobrou karadku :zed: už dítě má 13 letého syna ve své péči. On malí nechtěl a tým že jsem si ji nechala mně dělal peklo a povedla mně v SMS že jsem si to vše naplánovala a zmystikovala :roll:… Bohužel bydlíme ve stejném městě. Chci podat na soud ohledně výživného no mam strach že mně nebude platit a zároveň dělat peklo. Prosím o radu. Moc děkuji

Nějak to nechápu, nešlo by to napsat srozumitelněji? Pokud chceš alimenty, a víš že dobrovolně ti je platit nebude, tak to dej k soudu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.12.19 18:44
@arinecka píše:
Nějak to nechápu, nešlo by to napsat srozumitelněji? Pokud chceš alimenty, a víš že dobrovolně ti je platit nebude, tak to dej k soudu :nevim:

Ano chcu ale mam strach a nevím jak postupovat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34013
21.12.19 18:53
@Simča 1401 píše:
Ano chcu ale mam strach a nevím jak postupovat. :nevim:

Zajdi si na sociálku, tam ti poradí a pomůžou sepsat žádost. Otec je v rodném listě? Jestli ne, tak budeš muset první vyřešit zapsání, pokud on nechce, tak taky soudně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.12.19 18:59
@arinecka píše:
Zajdi si na sociálku, tam ti poradí a pomůžou sepsat žádost. Otec je v rodném listě? Jestli ne, tak budeš muset první vyřešit zapsání, pokud on nechce, tak taky soudně.

Nike není a nechce o ani o nás pocut a vyhřátá se že když někomu řeknu že je otcem postará se.

Děkuji a přeji hezký večer :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34013
21.12.19 19:23
@Simča 1401 píše:
Nike není a nechce o ani o nás pocut a vyhřátá se že když někomu řeknu že je otcem postará se.Děkuji a přeji hezký večer :mavam:

Tak to budeš muset vyřešit jako první. Hodně štěstí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.20 14:02

Holky.chci se zeptat, vím, ze je možné dojít dříve než po třech měsících. kdy je neplacení alimentu trestný čin, to se podává na Policii, tak zajít na soud k soudnímu zapisovateli a ten otci prý zabavi řidičský průkaz:
A to jde i když má třeba jen den dva zpoždění
Mohu tam zajít, i v případě, ze mi tedy poslal místo 2500 jen 2000 a těch 500 už mi dluží skoro tři týdny??
On se mi vysmiva, ze nemůžu nic, ale mě teda moc do smíchu není,500,– je pro mě i dost velká částka no

• Citovat
  • Upravit
24991
18.6.20 14:19
@Anonymní píše:
Holky.chci se zeptat, vím, ze je možné dojít dříve než po třech měsících. kdy je neplacení alimentu trestný čin, to se podává na Policii, tak zajít na soud k soudnímu zapisovateli a ten otci prý zabavi řidičský průkaz:
Mohu tam zajít, i v případě, ze mi tedy poslal místo 2500 jen 2000 a těch 500 už mi dluží skoro tři týdny??
On se mi vysmiva, ze nemůžu nic, ale mě teda moc do smíchu není,500,– je pro mě i dost velká částka no
:zed:
nejezdí tím autem třeba do práce?? abys neudělala víc škody než užitku!!
jinak od r. 2012 skutečně za trestný čin zanedbání povinné výživy může soud uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, ale to vážně NESEPISUJE S TEBOU ŽÁDNÝ ÚŘEDNÍK :mrgreen: a už vůbec ne kvůli 500Kč!! to není žádný trestný čin a trest musí být uložen pravomocným rozhodnutím /usnesením, rozsudkem, trestním příkazem../, vidina nějakého sepisování na koleni mne opravdu pobavila..
navíc když Není tr. čin, nemůže být ani TREST!
a stejně tak se mýlíš ohledně 3 měsíců, musí být 4! (viz. § 196 trestního zákoníku)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
18.6.20 14:26
@Anonymní píše:
On se mi vysmiva, ze nemůžu nic, ale mě teda moc do smíchu není,500,– je pro mě i dost velká částka no

Hele žádný zapisovatel mu ridicak nezaavi. To si představuješ jak hurvinek valku. Muzes to podat na policii, ale rekla bych ze nic neudelaji, musi prokazatelne neplatit aspon 4 mesice, a on zaplatil vetsinu, nevim jestli ho budou soudit kuli petistovce :think: musí to pak projit soudnim jednanim, to muze trvat i mesice nez se doberes nejakeho vysledku, pak mu to dluzne vyzivne mohou strhávat exekucne, ale je to beh na dlouhou trat, zvlast kdyz aspon občas neco posle. Kdyz mu zabavis ridicak, tak on rekne ze diky tomu treba nemuze do prace, pude na pracak a pak z nej nedostanes tuplem nic. Jak je to uplne aktualne nevim, ale treba kamarádce posilal jednou za 3 mesice 3 stovky a nemohla nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
18.6.20 14:27
@Anonymní píše:

Se po.ser z toho že to pošle o den dva později. Tobě chodí prachy každý měsíc na den přesně?

• Citovat
  • Upravit
101921
18.6.20 14:34
@Anonymní píše:

Můžeš podat návrh na strhávání alimentů přímo z platu, ale ani to ti nezajistí, že to bude na den přesně, ani zaměstnavatel to nemusí posílat vždy ke stejnému datu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.20 14:38
@j.a.n.i1 píše:
Můžeš podat návrh na strhávání alimentů přímo z platu, ale ani to ti nezajistí, že to bude na den přesně, ani zaměstnavatel to nemusí posílat vždy ke stejnému datu.

Ano, teď jsem volala na soud. I kdyby dluzil 200,– ale třeba týden, nemám řešit dny. Prijit, sepsat a oni rovnou zasílají buď exekuční příkaz na plat nebo zadrzi řidičák. Podat mám u soudního zapisovatele na soudu který je místně příslušný trvalému pobytu dítěte.

• Citovat
  • Upravit
101921
18.6.20 14:41
@Anonymní píše:
Ano, teď jsem volala na soud. I kdyby dluzil 200,– ale třeba týden, nemám řešit dny. Prijit, sepsat a oni rovnou zasílají buď exekuční příkaz na plat nebo zadrzi řidičák. Podat mám u soudního zapisovatele na soudu který je místně příslušný trvalému pobytu dítěte.
Řidičák prostě nezadrží, nevím proč se k tomu tak upínáš. Spíš mi přijde, že mu chceš co nejvíc škodit, než že bys chtěla řešit pravidelnou platbu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.20 14:57
@j.a.n.i1 píše: Řidičák prostě nezadrží, nevím proč se k tomu tak upínáš. Spíš mi přijde, že mu chceš co nejvíc škodit, než že bys chtěla řešit pravidelnou platbu.

Opravdu zadrzi, potvrdiili mi to přímo na soudu

• Citovat
  • Upravit
37144
18.6.20 15:00
@Anonymní píše:
Opravdu zadrzi, potvrdiili mi to přímo na soudu

A k čemu ti bude že ho pripravis o ridicak? Za ten si neco koupis? Jenom ho nastves a uz se to s vama poveze nadosmrti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna