Alimenty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.9.23 19:14

@Pavlas1234 tak já makám jako čert a budu mu ještě platit protože jeho reálné příjmy neprokážu? Chápu to dobře?

• Citovat
  • Upravit
228
13.9.23 19:25
@Anonymní píše:
@Pavlas1234 tak já makám jako čert a budu mu ještě platit protože jeho reálné příjmy neprokážu? Chápu to dobře?

Tak to prostě je. Možná soudkyně trošku na jeho,,nedělání,, přihlédne a jemu dají horní hranici a tobě spodní. Jo a neboj já při střídavé péči alimenty platím také větší než ex mě. Dá se s tím žít :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.23 19:32

@Pavlas1234 to je hustý mě přijde výplata a zase odejde na měsíc mi teď zbývá vč alimentů 6000 na jídlo, oblečení a pomůcky tak to nevím z čeho bych mu to dala. On má nižší náklady na bydlení nebo zdědil barák kde se topí dřevem které si nadělá. Náš původní byt pronajímá :think: a já jsem s dětmi v pronájmu.

• Citovat
  • Upravit
3792
13.9.23 19:35
@Anonymní píše:
@Pavlas1234 to je hustý mě přijde výplata a zase odejde na měsíc mi teď zbývá vč alimentů 6000 na jídlo, oblečení a pomůcky tak to nevím z čeho bych mu to dala. On má nižší náklady na bydlení nebo zdědil barák kde se topí dřevem které si nadělá. Náš původní byt pronajímá :think: a já jsem s dětmi v pronájmu.

A jakože tě ještě nevyplatil? Soudíš se s ním, nebo co?

Příspěvek upraven 13.09.23 v 19:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
13.9.23 19:35
@Anonymní píše:

Ano ale pokud budete mít střídavou péči tak ti přeci odpadnou náklady na děti o polovinu. :nevim: já při střídavé péči platím o 1500 víc než ex. Finančně mě to neničí ale hlava to nebere doteď :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.23 19:38
@Sisika9 píše:
A jakože tě ještě nevyplatil? Soudíš se s ním, nebo co?Příspěvek upraven 13.09.23 v 19:35

Nechce mi nic dát, že byt se koupil před svatbou, ale hypotéku jsem s ním splacela celou dobu. Z bytu jsem odešla jen s osobními věci nic mi nechtěl dát ani postele pro děti. Zůstaly mu i obě auta všechno. Byt chce údajně pro děti ale nikdy to nesepíše takže co až mu poteče do bot tak ho prodá a dětem nedá nic a mě taky ne.

• Citovat
  • Upravit
228
13.9.23 19:41
@Anonymní píše:
Nechce mi nic dát, že byt se koupil před svatbou, ale hypotéku jsem s ním splacela celou dobu. Z bytu jsem odešla jen s osobními věci nic mi nechtěl dát ani postele pro děti. Zůstaly mu i obě auta všechno. Byt chce údajně pro děti ale nikdy to nesepíše takže co až mu poteče do bot tak ho prodá a dětem nedá nic a mě taky ne.

Nevím kolik a jak dlouho jste platili, ale na půlku,,splátek,, máš nárok. Ale to musí proletět soudem. Ale na polovinu bytu nárok nemáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
13.9.23 19:43
@Anonymní píše:
Nechce mi nic dát, že byt se koupil před svatbou, ale hypotéku jsem s ním splacela celou dobu. Z bytu jsem odešla jen s osobními věci nic mi nechtěl dát ani postele pro děti. Zůstaly mu i obě auta všechno. Byt chce údajně pro děti ale nikdy to nesepíše takže co až mu poteče do bot tak ho prodá a dětem nedá nic a mě taky ne.

Takže se nesoudíš? Byt není tvůj, auta nejsou tvoje, a pracovat na černo začal až po rozchodu, že? Hele možná, že bys té střídavé péči měla dát šanci. Děti alespoň pochytilí základy finanční gramotnosti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.23 19:45

@Pavlas1234 no mě se z účtu strhávaji obědy, pojistky na děti, paušály, kupuju jim veškerou kosmetiku i oblečení a k němu si to jen vozí takže náklady vidím stejné.

• Citovat
  • Upravit
228
13.9.23 19:47
@Anonymní píše:
@Pavlas1234 no mě se z účtu strhávaji obědy, pojistky na děti, paušály, kupuju jim veškerou kosmetiku i oblečení a k němu si to jen vozí takže náklady vidím stejné.

Při střídavé péči ale bude právě nakupovat i ex. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.23 19:47

@Pavlas1234 jj to vím že na byt nárok nemám, ale hypotéku jsem s ním zaplatila až na 100tis celou a auta a vybavení bytu jsme kupovali spolu

• Citovat
  • Upravit
32605
13.9.23 21:04
@Anonymní píše:

Proč nemáte vypořádaný majetek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.23 18:03

Zohledňuje se do výpočtu výživného při střídavé péči že otec bydlí ve vlastním vlastni vlastni nemovitosti a pozemky a matka je v podnájmu a nevlastní nic?

• Citovat
  • Upravit
102800
14.9.23 18:04

Okrajově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
19.5.24 21:50

přídavky na děti

Ahoj, nevíte někdo jak je to s přídavky na děti po rozvodu - s vazbou na alimenty? Chceme s manželkou dohodu, kde uvedeme výši výživného pro dvě děti, tak se ptám zdali bude mít nárok i na přídavky. S jejím platem a s výživným, na kterém jsme se dohodli, by měla příjem cca 35000 Kč. Díky.
Pokud dobře čtu tak by ten nárok mít měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna