Alimenty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3
2.11.19 19:58
@canaglia píše:
Stačí se podívat do statistik na průměrné výživné vyměřované matkám a otcům a konstatované průměrné příjmy povinných. Podle toho to vypadá, že diskriminace podle pohlaví při ohodnocení práce je fakt velký problém, matky povinné mají průměrný příjem poloviční proti povinným otcům, i procento z příjmu mají nižší (11,5% proti 15,2% u otců)

Ano. Ženská vydělá možná méně, ale i více než chlap. To co uvádim je matka 16t platí 2t. Kolega v práci stejně staré děti, stejný příjem jak ex tedy 16t a platí 5t.
U soudu jsme argumentovali školou, koníčky, kroužky…nic. Syn navštěvuje specku taky to nikoho nezajímá. Ospod stojí za matkou a ne za dítětem. Už jen tvrzení že 11t je životní minimum matky. A paní soudkyně poslouchala jen Ospod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
2.11.19 20:15

Otec chce děti do střídavé péče aby nemusel platit

Dobrý den po 10 letech jsem se rozhodla zažádat o zvýšení alimentů pro dceru 13 let a syna 15 let otec do tet posílá na dceru 1800 a na syna 2200.Abych děti uživila musím mít dvě práce jelikož splácím i hypotéku a mám ještě další dvě děti 18 a 2,5 bohužel s otcem nejmladší spolu nežijeme je ženatý a má další dvě děti a také s manželkou splácí hypotéku nechce od nich odejít a nechat je na vše samé :(ale to tady řešit nechci. Snažila jsem se s bývalým domluvit mezi soudně nevěděl o kolik by se zvednout měli tedy jsme to nechali na soud tam mi paní vše vypsala a řekla že mám nárok na 3 roky zpětně a ať si to nechám vrátit. Po týdnu se ozval bývalý že mu došel dopis ze soudu a že to vypadá na pěkné tahanice a ať to raději stáhnu že je ochoten posílat víc ale už dětem nikdy nic víc nekoupi a pokud nevyjde zruší veškeré jejich spoření které jsme společně zakládaly a platili dětem :(.Po víkendu kdy byl syn u otce přijel s tím že nová přítelkyně otce ho přemluvila k tomu, aby požádal o střídavou péči, aby nemuseli platit alimenty na děti :(.Máte někdo tuto zkušenost děti tedy tohle odmítají a nesouhlasí s tím, ale nevím zda se to bude posuzovat vůbec nevím co dělat přijdu si bezradná :,( :,( Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
2.11.19 21:00
@Madla123 píše:
Dobrý den po 10 letech jsem se rozhodla zažádat o zvýšení alimentů pro dceru 13 let a syna 15 let otec do tet posílá na dceru 1800 a na syna 2200.Abych děti uživila musím mít dvě práce jelikož splácím i hypotéku a mám ještě další dvě děti 18 a 2,5 bohužel s otcem nejmladší spolu nežijeme je ženatý a má další dvě děti a také s manželkou splácí hypotéku nechce od nich odejít a nechat je na vše samé :(ale to tady řešit nechci. Snažila jsem se s bývalým domluvit mezi soudně nevěděl o kolik by se zvednout měli tedy jsme to nechali na soud tam mi paní vše vypsala a řekla že mám nárok na 3 roky zpětně a ať si to nechám vrátit. Po týdnu se ozval bývalý že mu došel dopis ze soudu a že to vypadá na pěkné tahanice a ať to raději stáhnu že je ochoten posílat víc ale už dětem nikdy nic víc nekoupi a pokud nevyjde zruší veškeré jejich spoření které jsme společně zakládaly a platili dětem :(.Po víkendu kdy byl syn u otce přijel s tím že nová přítelkyně otce ho přemluvila k tomu, aby požádal o střídavou péči, aby nemuseli platit alimenty na děti :(.Máte někdo tuto zkušenost děti tedy tohle odmítají a nesouhlasí s tím, ale nevím zda se to bude posuzovat vůbec nevím co dělat přijdu si bezradná :,( :,( Děkuji

Tak mu na tu střídavku kývni a uvidíš, jak bude plakat, děti v péči nakonec vyjdou o dost dráž, než kolik platí. A i ten čas, co je jim potřeba věnovat, má svou cenu. Tak hurá, ať si to zkusí. A to spoření, pokud je na jméno dětí, pak je nemůže zrušit bez tvého souhlasu a i kdybyste to zrušili společně, měli byste to dětem zachovat, jinak se dopouštíte zpronevěry. Na výživu dětí můžete použít jen výnos z majetku, ne majetkovou podstatu, i když soudy dost často zákon v tomto nedodržují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25565
2.11.19 21:06

:mrgreen: :mrgreen: přítelkyně že chce místo navýšení alíků střídavku, jo :mrgreen: :mrgreen:
to je krásná ukázková vydíračka
hele, klidně
ta milá zlatá přítelkyně to vzdá po 3měsících…
máš to teda dost divoké, ale nenech se zahnat do kouta..
já bych schválně dala „face“ že to je super, a ať si je vemou zrovna včil na víkend, že máš novou práci a ať si přijede v pátek ve tři a dovezou v neděli v sedm
garantuji ti, že tím střídavka skončí :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.19 07:53

Ahoj mam syna a pritel je nevlastni otec ale syna se ujal uz od narozeni. nechal se zapsat do rodneho listu a syna sme vychovavali spolu, bere ho jako vlastni. Dokonce mame stanoveny soudem i vyzivne a vzdy platil. Ted se rozchazime a rekl mi ze mi na dite platit nebude. Musi platit alimenty kdyz je zapsan v rl? Bio otec se nehlasi a ja o nem taky nechcu vedet.

• Citovat
  • Upravit
8525
3.11.19 07:58
@Anonymní píše:
Ahoj mam syna a pritel je nevlastni otec ale syna se ujal uz od narozeni. nechal se zapsat do rodneho listu a syna sme vychovavali spolu, bere ho jako vlastni. Dokonce mame stanoveny soudem i vyzivne a vzdy platil. Ted se rozchazime a rekl mi ze mi na dite platit nebude. Musi platit alimenty kdyz je zapsan v rl? Bio otec se nehlasi a ja o nem taky nechcu vedet.

Tak platit musí, ale je to teda sviňárna si od něj ty peníze brát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
3.11.19 09:09
@Anonymní píše:
Ahoj mam syna a pritel je nevlastni otec ale syna se ujal uz od narozeni. nechal se zapsat do rodneho listu a syna sme vychovavali spolu, bere ho jako vlastni. Dokonce mame stanoveny soudem i vyzivne a vzdy platil. Ted se rozchazime a rekl mi ze mi na dite platit nebude. Musi platit alimenty kdyz je zapsan v rl? Bio otec se nehlasi a ja o nem taky nechcu vedet.

Pokud jsi svině, tak to po něm budeš vymáhat, stát ti vydatně pomůže. Pokud ne, a chceš jednat čestně, pak podáš návrh na určení otcovství a na prominutí lhůty pro zmeškání a budeš se domáhat, aby do RL byl zapsán biootec (pokud nebyl k otcovství doveden podvodem, např. tvrzením, že bereš AK a úmyslně jsi vysadila).
Pokud dítě je na matrikového otce fixováno, pak nejlepší řešení je právní úprava společnou péčí bez úpravy výživného a matrikového otce nech platit pouze náklady po dobu, kdy s dítětem bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
3.11.19 11:51
@canaglia píše:
Tak mu na tu střídavku kývni a uvidíš, jak bude plakat, děti v péči nakonec vyjdou o dost dráž, než kolik platí. A i ten čas, co je jim potřeba věnovat, má svou cenu. Tak hurá, ať si to zkusí. A to spoření, pokud je na jméno dětí, pak je nemůže zrušit bez tvého souhlasu a i kdybyste to zrušili společně, měli byste to dětem zachovat, jinak se dopouštíte zpronevěry. Na výživu dětí můžete použít jen výnos z majetku, ne majetkovou podstatu, i když soudy dost často zákon v tomto nedodržují.

Je to asi už i o zvyku, ale po tolika letech si nedokážu představit že bych byla doma bez dětí 😔a ony tam také nechtějí stačí jim prý víkend který tam tráví tedy nevím zda k tomuto soud přihlédne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
3.11.19 13:44
@Madla123 píše:
Je to asi už i o zvyku, ale po tolika letech si nedokážu představit že bych byla doma bez dětí 😔a ony tam také nechtějí stačí jim prý víkend který tam tráví tedy nevím zda k tomuto soud přihlédne

Soud může udělat tři věci:

1. vůbec k tomu nepřihlédne, že děti k tátovi víc nechtějí
  2. přihlédne k tomu tak, že když k němu nechtějí, tak nemusí
  3. přihlédne k tomu tak, že matka je nesprávně motivuje, tedy rodičovsky selhává a svěří děti do péče otce, protože od něj k matce půjdou radostně.

Všechny tři varianty si soud dokáže neprůstřelně odůvodnit. V tom je ošidnost opatrovnických soudů, že všechno lze použít proti jedné nebo proti druhé straně.
Měl jsem případ, kdy matka tvrdila, jak se dítě u ní v noci budí a hystericky pláče, otec dokazoval nahrávkami celých nocí, že je to účelová lež a že u něj dítě spí celou noc naprosto klidně, a soud to vysvětlil tak, že u otce dítě spí vystresované kamerovým nahráváním, že si nedovolí za celou noc ani pohnout, kdežto u matky z něj tenhle stres spadne a může volně projevovat své strádání nashromážděné během pobytu u otce.
Na to se prostě reagovat už nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
3.11.19 14:57
@canaglia píše:
Je to asi už i o zvyku, ale po tolika letech si nedokážu představit že bych byla doma bez dětí 😔a ony tam také nechtějí stačí jim prý víkend který tam tráví tedy nevím zda k tomuto soud přihlédne @canaglia
@canaglia píše:
Soud může udělat tři věci:
  1. vůbec k tomu nepřihlédne, že děti k tátovi víc nechtějí
  2. přihlédne k tomu tak, že když k němu nechtějí, tak nemusí
  3. přihlédne k tomu tak, že matka je nesprávně motivuje, tedy rodičovsky selhává a svěří děti do péče otce, protože od něj k matce půjdou radostně.

Všechny tři varianty si soud dokáže neprůstřelně odůvodnit. V tom je ošidnost opatrovnických soudů, že všechno lze použít proti jedné nebo proti druhé straně.
Měl jsem případ, kdy matka tvrdila, jak se dítě u ní v noci budí a hystericky pláče, otec dokazoval nahrávkami celých nocí, že je to účelová lež a že u něj dítě spí celou noc naprosto klidně, a soud to vysvětlil tak, že u otce dítě spí vystresované kamerovým nahráváním, že si nedovolí za celou noc ani pohnout, kdežto u matky z něj tenhle stres spadne a může volně projevovat své strádání nashromážděné během pobytu u otce.
Na to se prostě reagovat už nedá.

Otec měl doposud děti vždy když chtěl svátky vykendy prázdniny doposud to všem takhle vyhovovalo nechápu proč tet by to nemohlo nadále takhle fungovat zvlášť se divím proč toto otec chce když je celé dny v práci i víkendy takhle bude péče o děti na jeho přítelkyni nebo prarodičich ne na něm odjíždí do práce v 5 ráno a vrací se po 8 večer občas v 6 tohle vážně nedává smysl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
3.11.19 15:09
@Madla123 píše:
Otec měl doposud děti vždy když chtěl svátky vykendy prázdniny doposud to všem takhle vyhovovalo nechápu proč tet by to nemohlo nadále takhle fungovat zvlášť se divím proč toto otec chce když je celé dny v práci i víkendy takhle bude péče o děti na jeho přítelkyni nebo prarodičich ne na něm odjíždí do práce v 5 ráno a vrací se po 8 večer občas v 6 tohle vážně nedává smysl

Celý opatrovnický systém je jeden velký nesmysl.
Pokud ti něco není jasné, proč to otec chce, tak se ho zeptej. Případně se ho můžeš zeptat přímo na soudu do protokolu, jak to má vymyšlené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.12.19 07:24

Proč a k čemu hned notářský zápis. Teď jsem byl u advokáta a řekl mi, že ho už delší dobu štve, jak advokáti vlastně fungují. Myslí tím, že když se dělá dohoda o výživné a styk s dětmi, tak se skoro nikdy nemysli dopředu ale jen teď v těch dohodach. Už při vyhotovovani dohody se má myslet na navýšení/snížení a jak řešit když se to nebude dodržovat. To samé u styku s dětmi. V podstatě se veškeré dohody vyhotovuji, tak že až vznikne problém řeší se dle směsice zákonů, je to zdlouhavé, komplikujíci a hlavně chybí efekt prozřeni. Tím je myšleno, že když rodiče ihned vidí v dohodě jak se problém bude řešit a důsledky a nesledky bez klíček, tak si to brzy rozmysli. Jde jen o minimalizovani průšvihu. S pozdravem Jemito Šumafuk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.12.19 07:58

Chybí logika

Znám případ, který pozbývá logiky a o dobrých mravech ani nemluvě. Souseda bývalá žena si zažadala o navýšení alimentů. Do té doby byly prý alimenty placené pravidelně včetně dobrovolných peněz navíc + kapesné. Bývalý manžel doložil příjem z invalidního důchodu 13tis měsíčně. Byly vymereny alimenty ve stejné výši 13000kc se slovy soudkyně proč dělal děti, když na ně nemá peníze. A bylo hotovo. Souseda bývalá manželka si ho brala uz jako invalidu, takže věděla.
Jiná souseda mi říká, že její bývalý manžel je manažer a v době rozvodu měl kolem 60tis měsíčně a platí na dítě 3500 a dává kapesné 15letemu decku 50Kč měsíčně se slovy, že drobné nemá :))).
Takže v jednu chvíli otec skoro mrzne pod mostem a ve stejnou chvíli děti jsou v kině a mlsaji čokoládu a je to lidské a v zájmu děti. A naopak v jednu chvíli otec je na dovolené u moře a dítě přemýšlí kde a jak sehnat oblečení do divadla se spolužáky, také je to v pořádku. Co je nebo není právně v pořádku to nevím. Jediné co vím, že tyto dvě situace jsou selským rozumem vizitkou kde žijeme, že se stejnými lidmi se potkáváme v ulicích jen mají nasazené masky anonymity. Koukám, že jsme pěkná zvířata :(((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25565
9.12.19 23:53

@Jemito sumafuk bohužel, jelikož znám český právní řád,
musím tento příspěvek k mé lítosti potvrdit, tak to prostě JE..
takže zbývá jen se modlit k - jaxi nepříliš existujícímu Bohu - o přidělení velmi reálně existujícího - a to více spravedlivějšího - soudce..
je mi to opravdu líto
o to více, že v tom justičním systému pracuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.12.19 01:29

@Lucy75 Kriste pane ona to může být fakt pravda? Já si furt říkám, že mi pravdu trochu ohnuli při vyprávění, úplně se mi udělalo zle. Ten soused v důchodu je navíc oběť trestného činu má to napsané v rozsudku. Do důchodu se dostal kvůli blbosti druhého člověka. Nejhorší je, že tou obětí se můžeme stát všichni bez výjimky i ta soudkyně, kdykoliv klidně dnes ráno při cestě do práce. Na invalidu se přece nestuduje není to povolání to je označení faktu skutečnosti kolegy a odbornou veřejností jako lékaři. Toto mi fakt udělalo zle, takhle mi dlouho nebylo špatně. Nestve mě, že někdo tuneluje banku nebo stát atp, ale jak někdo v dnešní vyspělé době může legálně být tak zlý a dopomahat k likvidaci člověka beztrestně. Člověka, který nic neudělal jen chtěl mít děti rodinu o kterou stejně přišel. Asi jsem mimozemšťan, já to neumím pochopit, to je tak těžké ho zprostit takové výše alimentů a dorovnat to te matce nějakými dávkami? Vždyť to jsou takové drobné které mu pomohu, ale zároveň ho zničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna