Alimenty u střídavé péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1085
12.2.16 09:56
@Anonymní píše:
To je podobny priklad jako kdyby zena se stridavkou nemohla pracovat, zilabpo rozchodu u bohatych rodicu a otec by nemel vyzivovaci povinnost protoze jicpreci zivi bohati rodice.Jednou mam pritele, jednou ne. Kazdopadnr jeho peníze jsou jeho, plati hypoteku, stara se o syna ve sve peci, plati leccos a ja jen prispivam v rámci svych moznosti.
Bezne mi z vyplaty, po zaplaceni vseho a nakupu potravin, nezbyde nic pro osobni potrebu

No vidis a nam na socialce rekli ze kdyz s nekym zije ve spolecne domacnosti, tak se to zapocitava. Jednou jsem si nasla cloveka se zavazkem, tak to proste bude soucasti naseho zivota. Ja taky vydelavam vic jak muz a byla bych rada kdyby moje penize byly moje a mych deti. No nejsou, protoze muj muz je soucasti meho zivota a k tomu patri i jeho dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
12.2.16 09:57
@Anonymní píše:
2 male deti, stridavka tyden a tyden.Ja prijmy cca 23tis, otec 55tis
A pinkame si vzajemne 4tis.
Proc? Protoze jsem si dovolila zit s muzem ktery slusne vydelava.Soud nezajima ze mame oddelene prijmy, ze ja vlastne ani nevedela kolik bere, ze platum sporeni, pojistky a dluhy kvůli EX.
Proste otec nema vyzivovaci povinnost ale ma ji muj pritel.Chci byt anonymni z jistych duvodu

Zakladatelko, napadá mě, zda neni „problém“ v tom, že třeba žiješ už pritele a nepodilis se na nákladech na bydlení, zatímco ex ty náklady ma. Sice to nedělá ten rozdíl, který je v platech, ale přišlo by mi to celkem logické, toto zohlednit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.16 09:59
@soney píše:
Z nahlednuti do pravnich poraden maji deti pravo na podobnou zivotni uroven svych rodicu, od toho se soudy odrazeji… pokud tedy zena bude brat minimalni mzdu (nebo rodicak ci proste nebude pracovat), ale jeji partner/manzel (tam si nejsem jista zda je rozdil) ve spolecne domacnosti bude brat 200 tis. mesicne, budou zit na zamku a jezdit medourem, tak zivotni uroven one zeny je tak brana, dle skutecnosti a jeji deti maji pravo na uroven obdobnou… samozrejme to plati i naopak… z toho mi vychazi, ze vydelky partneru/manzelu hraji roli v posuzovani realne celkove zivotni urovne rodice…

Takze dle zakona kdyz muj pritel povysi, bude mit 200tis mesicne, tak budu v zaveru platit ex výživné ja???
Tak to je pak kocourkov

• Citovat
  • Upravit
3931
12.2.16 10:00
@zoidberg píše:
Jistě, vzhledem k péči o děti ano. Nebo myslíš, že když máš příjem 30 tis nebo 100 tis bude mít to dítě nějak zásadně rozdílnou životní úroveň? Samozřejmě, že ne. Pokud nejsi rozmazlovač dětí.

Tak tohle co si napsal je přece blbost… ano mít 30 tis. nebo 100 tis. je zásadní rozdíl a ano dítě bude mít jinou živ. úroveň.

Záleží na tom kolik Ti z těch peněz odchází na poplatky atd ale pokuď ti z 30 odejde 15 tis na poplatky
(hypo, elektrika, plyn…) a zbyde Ti 15 tis tak za něco nakoupíš jídlo, drogérii, oblečení… a kolik Ti zbyde na výlety, koníčky atd…?

Za to pokuď Ti ze 100 tis odejde 15 tis. tak zbyde 85 tis. z části koupíš jídlo a jinné potřebné věci a ze zbytku můžete vejletit, zvelebovat barák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
12.2.16 10:00
@andelka83 píše:
@martina.se asi má dojem že rozdíl 30 tis je skoro stejná úroveň. Chlapi občas mají zvláštní představy :nevim:

ale tady se musím @zoidberg zastat - psal skoro stejnou „životní úroveň“, nikoli „příjmy“ :nevim: zakladatelka může mít životní úroveň vyšší, díky novému partnerovi. což my tady nevíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
12.2.16 10:02
@zoidberg píše:
Nepřehlédl. To není zase takový rozdíl. V obou případech můžou mít 5× denně stravu a vlastní pokojíček s čistou postelí. Jaký jiný rozdíl si u dětí představuješ?

kroužky, dovolené, vzdělávání… spoření na budoucí potřeby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.16 10:04
@cran-berry píše:
Zakladatelko, napadá mě, zda neni „problém“ v tom, že třeba žiješ už pritele a nepodilis se na nákladech na bydlení, zatímco ex ty náklady ma. Sice to nedělá ten rozdíl, který je v platech, ale přišlo by mi to celkem logické, toto zohlednit…

Podilim se takovým zpusobem, ze jsem defakto na nem zavisla.uz jsem to psala, po zaplaceni všeho mi nezbyva temer nic pro vlastni potrebu. Kdybychom se chteli rozejit tak nemam nic.Sla jsem do vztahu a vse objetovala

• Citovat
  • Upravit
57043
12.2.16 10:06
@zoidberg píše:
Nepřehlédl. To není zase takový rozdíl. V obou případech můžou mít 5× denně stravu a vlastní pokojíček s čistou postelí. Jaký jiný rozdíl si u dětí představuješ?

dovolene, moznosti vzdelani, lepsi obuv, treba. Lepsi tabory a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
12.2.16 10:07
@sagina píše:
kroužky, dovolené, vzdělávání… spoření na budoucí potřeby…

To bych prave videla jako ony „mimoradne vydaje“ jak jsem psala a na tom se po dohode pulit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2201
12.2.16 10:10
@anivbl píše:
Ja nechci byt rypna, ale kdyz se tady v diskusich resi ze exmanzel ma partnerku, tak hned maji uzivatelky jasno, ze i jeji prijem se musi do vyse alimentu zapocitat. Takze to holt musi platit i z druhe strany, ne? Jinak podle me by bylo nejvic fer aby se bral potaz prijem bio rodicu a bylo by. Jenze zas by se nasel vychcanek, co by nemel naoko zadny prijem a partner statisice. Jo, po rozchodu vztahu ve kterym byly deti, asi neexistuje zadny stoprocentne idealni reseni ;-)

to je presne ono, otec si nema co nekoho najit a pokud jo tak oholime oba, u matky se to nepocita ta si muze najit koho chce a beda jak se zacne s tim chlapem pocitat :P

jako holt pokud s nekym ziju tak pocitam s tim ze jeho prijem se pocita… u soudu meho dnes uz manzela s jeho byvalou vzal soud v potaz to ze momentalne sdilime domacnost a bylo jim jedno ze jsme spolu ani ne rok… takzer prijem partnera vetsina soudu zohlednuje a pokud to ma Anonymni tak, ze ona z prijmu sveho pritele nevidi ani korunu tak ma holt smulu… neumim si predstavit ze bych si s nekym s kym ziju vyuctovavala vsechno na 50% I prestoze ma on vyssi prijem… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2201
12.2.16 10:11
@Anonymní píše:
Takze dle zakona kdyz muj pritel povysi, bude mit 200tis mesicne, tak budu v zaveru platit ex výživné ja???
Tak to je pak kocourkov

tak a co to obratit - on si najde frajerku co vydelava 200 mesicne - jaka bude tvoje reakce… no schvalne :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17311
12.2.16 10:12
@klarushka píše:
Tak tohle co si napsal je přece blbost… ano mít 30 tis. nebo 100 tis. je zásadní rozdíl a ano dítě bude mít jinou živ. úroveň.

Záleží na tom kolik Ti z těch peněz odchází na poplatky atd ale pokuď ti z 30 odejde 15 tis na poplatky
(hypo, elektrika, plyn…) a zbyde Ti 15 tis tak za něco nakoupíš jídlo, drogérii, oblečení… a kolik Ti zbyde na výlety, koníčky atd…?

Za to pokuď Ti ze 100 tis odejde 15 tis. tak zbyde 85 tis. z části koupíš jídlo a jinné potřebné věci a ze zbytku můžete vejletit, zvelebovat barák…

Tyto činnosti můžou vykonávat s otcem, opravdu nevím, proč by měl dotovat kupříkladu dovolenou expartnerce, když může děti vzít na dovolenou sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33047

@Knihomyš podilim, oproti ex jsem si pohoršila :lol: takže tvůj příklad fakt neznám. Teď takového chlapa má, zítra ho mít nemusí. Z toho se nedá reálně určovat výše výživného. Ne každý chlap rad dotuje v podstatě cizí dítě. On může jezdit v limuzine, ale dítě jeho partnerky MHD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
@zoidberg píše:

dítě má sdílet životní úroveň obou rodičů, tzn, pokud má někdo 2× takový plat, může si toho dovolit značně víc. Zapomínáš, že mít dítě není jen o tom ho nakrmit a někde uložit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33047
12.2.16 10:14
@kacenice píše:
tak a co to obratit - on si najde frajerku co vydelava 200 mesicne - jaka bude tvoje reakce… no schvalne :P

Myslím že frajerka by umela s tím naložit jinak než tím zvyšovat chlapovu úroveň, aby mohl platit vyšší alimenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna