Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@zoidberg to mas pravdu
nezbyva nez bojovat, aby byly deti ve tve vyhradni peci
@kacenice na deleni neni vuuubec nic spatnyho naopak. Reakce byla jen na to, ze kdyz by nahodou ty dvojky nebyli, tak mate spratky, ale kdyz je mate tak uz je to v poho a spratci nebudou.
@jkra píše:
a jak bys to resil?
ja neznam mamu, co ty penize prihuli a tak… To je zase paranoia.
Jednoduše, při rovnoměrné péči nulové alimenty. Pokud chce ten méně vydělávající vyšší standart, tak ať si na to vydělá.
@Šarlota4 no tak jako vem to tak ze nejjstarsi je holt dite rodicu co nejsou spolu takze jak manzelova ex tk manzel maji tendence mu to vybnahrazovat.. manzel pak zase totez jeste dela vuci starsi dceri aby si neprisla ze ma min nez nejstarsi… takzhle to proste uz nejde jsou dalsi dve deti a obe starsi se musi uskromnit…
@martina.se píše:
tuhle situaci jsem prožít nemusela, starší mají stále stejný standart, jen chlap větší výdaje, noale přijde mi ubohý ubrat na starším, takhle to fungovat nemá.
Jako že ubrat na mladším je morálnější?
Výdaje musíš mít z čeho platit. Jestli je chlap milionář a halt se vzdal každoroční dovolené na Maledivách nebo mu v bance přibývá na spořící konto o něco míň, tak ok. Ale myslím, že většina populace to má jinak ![]()
@Knihomyš píše:
Hele, najdi si nějakou diskusi, kde nextka řeší, proč se soud dotazuje na její příjmy a zohledňuje je ve vyměřování výživného, tam to budeš mít vysvětlené detailně.
Uvázla mi vysvětlení, že jako snad kua není blbá, ví, že si našla chlapa s děckem a musí počítat s tím, že dítě něco stojí. Tak totéž jistě platí i pro partnery mužského rodu.
Jo, a ještě taky upozorni svého nového partnera, že pokud byste chtěli náhodou dítě spolu, tak pouze po pečlivém zvážení, jestli to náhodou neubere peníze dětem z prvního vztahu (logicky: ubere. vždycky.)
to se neboj, nerozmnožujeme se jako králíci ale máme rozum. Společné mít nebudeme, protože by to bylo nefér vůči dětem co už máme. že takto neuvažuje každý, je jeho problém.
Správně by se k partnerům nemělo příliš přihlížet, ani k novým ženám ani mužům, protože jejich ty děcka nejsou. Ještě možná tak v případě manželství, protože to opravdu mají oba manželé právo mít stejnou životní úroveň, ale u obyčejných partnerů tohleto neplatí.
@kacenice taky mám víc dětí, ale s jedním mužem. To je něco jiného, než když jde o další dítě s dalším chlapem. O tom druhém jsme rozhodli společně s otcem prvního dítěte, mají stejné rodiče. O třetím bych rozhodla s úplně jiným člověkem, a ano, není to moc fér kolikrát, a lidi by měli mít rozum a opravdu pečlivě přemýšlet.
@andelka83 píše:
to se neboj, nerozmnožujeme se jako králíci ale máme rozum. Společné mít nebudeme, protože by to bylo nefér vůči dětem co už máme. že takto neuvažuje každý, je jeho problém.
Správně by se k partnerům nemělo příliš přihlížet, ani k novým ženám ani mužům, protože jejich ty děcka nejsou. Ještě možná tak v případě manželství, protože to opravdu mají oba manželé právo mít stejnou životní úroveň, ale u obyčejných partnerů tohleto neplatí.
V době, kdy snad 50 % párů žije na hromádce je to představa k posmání. Aneb jak lidem ještě víc rozmluvit svatbu
(na čemž jsou tedy zpravidla víc bity ženy).
Jak říkám, až chlap přijde, že je třeba doma na RD, alimenty na starší nula prd, a k příjmu jeho nové partnerky nemáš co přihlížet, přijď znova ![]()
Pokud je jediným důvodem, proč nemáte společné děti fakt, že berete ohledy na ty starší (tím chci říct, že po nich třeba toužíte, ale kvůli starším si je nepořídíte), tak jsi teda snem mnoha exek.
@Knihomyš k pousmání možná ano, ale právně je to prostě tak. Lidé kteří spolu jen žijí, nemají ani společné dítě, stejnou životní úroveň fakt mít nemusí, natož dítě z úplně jiného vztahu.
Ano, rádi bychom měli společné, ale vidíme, jak bude těžké vychovat a uživit (i s našimi expartnery) ty tři co máme. Nebylo by to fér vůči nim, oni se neptali, zda se mohou rodiče rozejít, narodili se v úplně jiné situaci, a my nemáme právo je šidit. Oni byli první.
@andelka83 klasický kecy ze kdyz uz chlap ma dite tak je nefer k tomu diteti aby si poridil dalsi…btw taky mam všechny deti s jednim chlapem kterej holt uz dite mel… nefer to k nejstaršímu podle me není naopak ma sourozence který ma moc rád a kdyby bylo na nem chtel by ještě jednoho bráchu…
@Knihomyš nevím jestli jsem snem, každopádně vycházíme spolu moc dobře, a musím říct, že i jeho ex je snem, protože má všech pět pohromadě stejně jako my. Že někdo musí mít nutně další dítě, když je pak na tom bito (v už tak blbé situaci po rozchodu rodičů) dítě/děti co už jsou, tak je to jeho problém, a zadělává si na problémy. Každý musí žít tak, jaká je situace. to, že si chlap najde mladou bezdětnou, která chce taky minimálně dvě děti a on jí to nedokáže rozmluvit a vůbec s ní je, a nemá na to, je jeho problém. totéž mladá holka co si myslí, že bezdětný chlap je totéž jako dětný. Nesmysl.
@kacenice píše:
@andelka83 klasický kecy ze kdyz uz chlap ma dite tak je nefer k tomu diteti aby si poridil dalsi…btw taky mam všechny deti s jednim chlapem kterej holt uz dite mel… nefer to k nejstaršímu podle me není naopak ma sourozence který ma moc rád a kdyby bylo na nem chtel by ještě jednoho bráchu…
Pokud na to chlap má, a rozumně uzná, že to dá, tak proč ne. Bohužel to tak nebývá a další děti jsou za každou cenu, a pak jsou ty problémy s exkama.
Nejsou to kecy, já si to opravdu myslím a vidím to i v reálu. Každý musí sám zjistit, na co má.
@andelka83 omyl, kdyby to tak právně bylo, soudy rozhodujou jinak. posuzuje se příjem domácnosti. edit: životní úroveň rodiče. a ta se vyvozuje z příjmu domácnsoti
když to sečtu dohromady, to jako vy ve čtyřech lidech takřka nezvládnete uživit tři děti, jo? hm, tak tam byla možná chyba si pořizovat ty děti jaksi dříve. nota bene s nedostatečně trvanlivými partnery.
@Knihomyš právně to tak je, že to soudy posuzují jinak je jiná věc. A očividně to posuzuje jak který.
No, představ si že jo. Nejsme milionáři, ex má jeden příjem, já budu mít podprůměrný, přítel taky nedosahuje průměru. Děti jsou, a byly pořizovány v jiné situaci než teď je.Do budoucna chci být opatrnější a proto další nebude.4 děti jsou už moc.
@zoidberg píše:
Ano souhlasím, ale jen do té míry, co ty děti potřebují. Může spořit, platit kroužky a vzdělání, školku, družinu, dražší oblečení, ale ne dávat k tomu všemu ještě čisté peníze ex, pokud mají střídavku 1:1.
Krouzky hradime pololetne. Jedno on a jedno ja a kdyz se mi sejdou tri krouzky, tak jsem v zadeli financne a pritel musi pomahat