Alimenty u střídavé péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33047
21.2.16 17:02

@canaglia a chapes že ten nepoměr má původ v manželství? Resp. v tom vztahu, uspořádání které bylo? Teď je jiné, mělo by být fer, ale není, protože tu výchozí úroveň už nemají stejnou, ženě klesla kvůli péči o dítě, výpadku v práci.. Vlastně je tak žena stále bita za to, že s tím chlapem má dítě. Dost často s chlapem, který se časem vybavil a fakt rodičovství nezvládl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17311
21.2.16 17:16
@andelka83 píše:
@canaglia a chapes že ten nepoměr má původ v manželství? Resp. v tom vztahu, uspořádání které bylo? Teď je jiné, mělo by být fer, ale není, protože tu výchozí úroveň už nemají stejnou, ženě klesla kvůli péči o dítě, výpadku v práci.. Vlastně je tak žena stále bita za to, že s tím chlapem má dítě. Dost často s chlapem, který se časem vybavil a fakt rodičovství nezvládl.

Ale na to myslí zákon jako výživné na rozvedeneho manžela. To je něco jiného. Dorovnavat životní úroveň ještě vyzivnym na děti je fakt nemorální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33047
21.2.16 17:27
@zoidberg píše:
Ale na to myslí zákon jako výživné na rozvedeneho manžela. To je něco jiného. Dorovnavat životní úroveň ještě vyzivnym na děti je fakt nemorální.

Jo, byla jsem blba, té jsem ho nezadala. Jenže to by mi zas ex nepodepsal rozvod a soudili bysme se ještě dneska. A taky kolik to je? Co vím z okolí tak 1000-1500, to není kompenzace. Navíc chlapi, když mají platit na ženu, berou to jako podraz na ně, a prudi jinde a jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56992
22.2.16 06:38

To vazne zasnu, jak v tomto maji chlapi jasno. Ten nepomer ma vzdy zacatek v peci o dite a do urciteho veku pretrva, at chce ta zena nebo nechce. ja momentalne pracuju od 6 do 5, jen s prejezdy. Vic uz ani pracovat nemuzu. A stejne je cela pece o deti na me a porad si, jkro. tesim se, co na to budou rikat u soudu. Mam zdokumentovane emaily, kdy mi ex pise, ze mu nechci dat deti a za 3 minuty pise, ze si je stejne nevyzvedne, at ho neotravuju. Cela justice nahrava hlavne chlapum, to se nezlobte. Protoze nastroj na to, jak donutit chlapa pecovat, vazne neni.
Vyzivne na zenu jsem nezadala, protoze i na materske jsem vydelavala cca 30 tisic mesicne. Ale dost mi vadi, jak je vsechno na me. pripadne mi drahy ex rekne, at si reknu rodicum. No, doufam, ze soudkyne bude mit jiny nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
22.2.16 08:21
@jkra píše:
To vazne zasnu, jak v tomto maji chlapi jasno. Ten nepomer ma vzdy zacatek v peci o dite a do urciteho veku pretrva, at chce ta zena nebo nechce. ja momentalne pracuju od 6 do 5, jen s prejezdy. Vic uz ani pracovat nemuzu. A stejne je cela pece o deti na me a porad si, jkro. tesim se, co na to budou rikat u soudu. Mam zdokumentovane emaily, kdy mi ex pise, ze mu nechci dat deti a za 3 minuty pise, ze si je stejne nevyzvedne, at ho neotravuju. Cela justice nahrava hlavne chlapum, to se nezlobte. Protoze nastroj na to, jak donutit chlapa pecovat, vazne neni.
Vyzivne na zenu jsem nezadala, protoze i na materske jsem vydelavala cca 30 tisic mesicne. Ale dost mi vadi, jak je vsechno na me. pripadne mi drahy ex rekne, at si reknu rodicum. No, doufam, ze soudkyne bude mit jiny nazor.

Soudy nahrávají ne chlapům, ale těm, co porušují zákon a práva druhých, bez ohledu na pohlaví. Soudy systematicky poskytují ochranu nezákonnému jednání, ačkoliv jejich úlohou je naopak poskytovat ochranu právům.
V tvém případě jsi nevyužila všechny možnosti, jak přimět chlapa k plnění povinností. Moje nabídka, že tě v tom budu zastupovat, nadále platí :mrgreen: :kytka: :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56992
22.2.16 08:24
@canaglia píše:
Soudy nahrávají ne chlapům, ale těm, co porušují zákon a práva druhých, bez ohledu na pohlaví. Soudy systematicky poskytují ochranu nezákonnému jednání, ačkoliv jejich úlohou je naopak poskytovat ochranu právům.
V tvém případě jsi nevyužila všechny možnosti, jak přimět chlapa k plnění povinností. Moje nabídka, že tě v tom budu zastupovat, nadále platí :mrgreen: :kytka: :mavam:.

no, jenze deti stridavku nechteji. chteji casto domu od otce uz po jednom dni a on je rad priveze, ma ted heslo, ze je nebude k nicemu nutit. cely me to stve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
22.2.16 08:29
@jkra píše:
no, jenze deti stridavku nechteji. chteji casto domu od otce uz po jednom dni a on je rad priveze, ma ted heslo, ze je nebude k nicemu nutit. cely me to stve.

Tak to uděláme jako střídavku obvíkend a dva všední dny v týdnu odpoledne, abys mohla vydechnout. To by neměl být problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
29.5.16 21:05

Nemůžu souhlasit, že celá justice nahrává chlapům. Máme s expřítelkyní syna, budou mu 4. Má 2 školky a střídáme se po 14dnech, tak jsme se dohodli. Od 6měsíců šla do práce a já o něj pečoval, se vším všudy, i kdyý se vám to asi jako protějšku nezdá, Je na mě fixovaný a pokaždé, když jedeme k ex, tak se mu nechce, ale vždy se mu to vysvětlí. Když jsme se rozešli, respektive jsem musel odejít, tak jsem jí z platu 15tis čistého posílalna malého 2 tis. a nadále jsme se střídali po 2týdnech, u mě a u ní. Nic nemáme soudně. Než měl jít do školky, žádala po mně 5tis, jinak že mám smůlu a nebude už u mě, jen u ní, samozřejmě ze slovy, že mi nebrání ve styku, ale představa, že zazvoním na zvone, stojím dole pod balkonem a řeknu jen ahoj, je nepředstavitelná. Tak jsem se jí to snažil vysvětlit. Nakonec z 5tis, jsou3500. Platím mu školku, obědy, samozřejmě vše co potřebuje. Má i silné sociální zázemí spříbuzenstvem, ale na druhé straně nikoho.Ale až bude nastupovat do školky, tak je to neřešitelný problém, protože jsme z jiných měst a když se chceme na něčem domluvit tak to vždy skončí větou, že jestli se mi to nelíbí, tak ať to řeším soudně. Podotýkám, že ex má o cca 10tis více. Co si o tom myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
29.5.16 21:21

Tohle klidně soudně pro svůj klid řeš, protože pokud jsi prokázal, že o dítě řádně pečuješ (v podstatě fungující střídavka), tak ji dostaneš na 99% i soudně. Pro dítě mi to přijde celkem pakárna, ale ptáš se na svoji pozici a ta je dobrá. Navíc tě ex pak nebude mít čím vydírat. Zažila jsem to naopak vč. toho vydírání, tak si myslím, že trochu vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
29.5.16 21:41
@LucaLuca píše:
Tohle klidně soudně pro svůj klid řeš, protože pokud jsi prokázal, že o dítě řádně pečuješ (v podstatě fungující střídavka), tak ji dostaneš na 99% i soudně. Pro dítě mi to přijde celkem pakárna, ale ptáš se na svoji pozici a ta je dobrá. Navíc tě ex pak nebude mít čím vydírat. Zažila jsem to naopak vč. toho vydírání, tak si myslím, že trochu vím.

Dlouho o tom přemýšlím, protože až nastane situace, že mrňous půjde do školy, tak to asi bude celé jinak. Jsme z jiných měst a dvojitá škola by nebyla vhodná. Jenže se bude muset pak řešit, když to hloupě napíši, u koho pak bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
30.5.16 15:20
@tatino píše:
Dlouho o tom přemýšlím, protože až nastane situace, že mrňous půjde do školy, tak to asi bude celé jinak. Jsme z jiných měst a dvojitá škola by nebyla vhodná. Jenže se bude muset pak řešit, když to hloupě napíši, u koho pak bude.

A co se nastěhovat do města, kde bydlí ex?

• Citovat
  • Upravit
3
5.6.16 15:59
@Kobea píše:
A co se nastěhovat do města, kde bydlí ex?

No pravě, že i o tom jsem dost přemýšlel. Ale na druhou stranu, když to vezmu z obou stran, tak ma obrovské sociální zázemí na mé straně, ale asi těžko předpokládat, že by se stěhovala ona, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
634
20.10.16 11:42
@Anonymní píše:
@anivbl No a jak to tedy je? Můj ex je v insolvenci a před rokem se oženil. Já bych ráda měla navýšené výživné, protože se tři roky nezvedalo, náklady na dceru stoupají. Na sociálce mi zdělili, že její příjem se nezapočítává, protože nemá na naši dceru vyživovací povinnost, pouze oni jako manželé k sobě.
Naopak on si prý může zažádat o snížení :zed: :cert:

také bych se tomu být tebou bránila u soudu, myslím si, že v dnešní době už se člověk může úspěšně něčeho domáhat. Moje kamarádka právě řešila podobnou věc a nakonec dopadla docela úspěšně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.17 14:36

Ahoj, svěření do péče se vleče - já chci do výhradní péče - ex do střídavé, On má jedno dítě já dvě- on bere o 10 tis. víc než já. Jak jsem pochopila jeho PZ mu asi nakukala ať mi nedává ani korunu, což dělá…asi si myslí že to pomůže či co - předpokládám že i kdyby to nedejbože dopadlo po jeho tak mi asi něco bude muset dávat ne? Myslím si že nemá dobrou advokátku což mně také teší…Takže při SP by byli vyměřey alimenty nám oboum - chápu do dobře a jemu tedy dle příjmu vyšší tak jako tak?

• Citovat
  • Upravit
245
2.5.17 15:06

Myslím, že u střídavé péče není na alimenty nárok, ale zkusit se to dá. Jenže, pokud je on ten, kdo je v balíku, tak je asi malá pravděpodobnost, že to vyjde. Normálně jde totiž o kvalitu rozvodového právníka a tím i o jeho cenu.
Moje dlouholetá kamarádka vloni odešla od manžela, napřed předběžnou ústní dohodou přistoupila na střídavou péči a pak ji jeho drahý pan advokát před soudem rozsekal na kousky. Její právnička jen něco mekotala a výsledek byl, že děcka dostal její chlap do plné péče. Hanka se teď odvolává, ale to nemá odkladný účinek, tak už rok bulí do deky. Přítel, za kterým odešla to nedal a už bydlí u jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna