Alimenty u střídavé péče

6
4.5.15 13:05

Alimenty u střídavé péče

Ahoj, mohli byste mi prosím napsat, zda vám exmanžel platí nějaké alimenty v případě, že se o děti každý týden střídáte? Předem mnohokrát děkuji za odpovědi. Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4009
4.5.15 13:13

Mame v rodine stridavku a plati si alimenty vzajemne, otec jinou castku nez matka v zavislosti na prijmu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1118
4.5.15 13:42

Známá má střídavou péči a otec dítěte má soudem určené akorát posílat polovinu částky za obědy ve školní jídelně a půlku částek co platí za kroužky, jinak nic. A holka má všechno 2× - když se jí rozbijí boty co má u mámy, musí je koupit máma, když se jí rozbijí u otce, kupuje zase on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
4.5.15 14:02
@novaandy píše:
Ahoj
Ex mi plati alimenty ale stridavku zatim nemame mam ho u sebe ja… dobre si rozumime takze neni duvod delat stridavou… a navic kdyz je stridava tak dite chodi do 2 skol a tomu se my chceme vyhnout velkym obloukem… jinak mi plati 2000 na prcka jsou mu 3 roky

Dítě nechodí vždy do dvou škol. To je velmi výjimečné. Jak jsi na to přišla?

• Citovat
  • Upravit
6
4.5.15 14:28

Já si také myslím, že většinou děti chodí do jedné školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
4.5.15 18:48

Kamarádka to má stejně, jak píše evill.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1118
4.5.15 21:04

@novaandy možná že známá to tak má, pokud bydlí otec dítěte v jiném městě a nešlo by dojíždět… ale standard to není, běžně dítě chodí do jedné školy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
6.5.15 21:29

Naše děti chodí do jedné školy. Opačný případ si vůbec nedovedu představit. Každopádně jsem doufala, že se o informaci ohledně výše alimentů podělí více z vás, ale ono to asi bude tím, že tu střídavou péči u nás má málokdo, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
7.5.15 09:04

@MARŤA L Asi ano. Co slýchám kolem, zatím se pořád střídavka schvaluje v případě, že s tím oba rodiče souhlasí. Zkus spíš hledat fóra zaměřená přímo na střídavou péči, například http://www.jedendomov.cz/forum/index.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
7.5.15 09:21
@MARŤA L píše:
Ahoj, mohli byste mi prosím napsat, zda vám exmanžel platí nějaké alimenty v případě, že se o děti každý týden střídáte? Předem mnohokrát děkuji za odpovědi. Martina

Platba výživného závisí mimo jiné na majetkových poměrech jednotlivých rodičů a poměru jejich péče o dítě. Mají-li oba rodiče srovnatelné příjmy výživné nemusí být stanoveno. Má-li jeden z rodičů vyšší příjem pravděpodobně mu bude výživné stanoveno.
Pro výpočet výživného nejsou stanovená žádná pravidla, existuje pouze nezávazná doporučující tabulka. Nicméně vláda připravuje zákon jehož součástí by měly být pevná pravidla pro výpočet výživného, obdobně jako to mají ve všech vyspělých státech.
Pěkně je problematika výživného popsána zde
Střídavá péče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
7.5.15 11:18
@kajj píše:
Nicméně vláda připravuje zákon jehož součástí by měly být pevná pravidla pro výpočet výživného, obdobně jako to mají ve všech vyspělých státech.

Víš o tom něco víc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
7.5.15 11:56

Psalo se o tom tak týden zpátky ve většině novin.Jen že se připravuje návrh zákona s tímto záměrem.

Příspěvek upraven 10.05.15 v 18:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
7.5.15 12:00
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
7.5.15 16:00
@kajj píše:

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
7.5.15 17:30

Zajímalo by mě, jak vysoké výživné vyměří matematický model otci, který má dobrovolně příjem 0,–Kč :think:.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna