Alimenty u střídavé péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
12.2.16 10:15
@zoidberg píše:
Tyto činnosti můžou vykonávat s otcem, opravdu nevím, proč by měl dotovat kupříkladu dovolenou expartnerce, když může děti vzít na dovolenou sám.

to je dost ubohá přestava.. takže proto, že zakladatelka má menší příjem, tak nemůže děti nikam vzít? A výlety, kroužky, vše jen u otce? jsi fakt mimo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
12.2.16 10:16
@soney píše:
To bych prave videla jako ony „mimoradne vydaje“ jak jsem psala a na tom se po dohode pulit :)

promiň, nečetla jsem celou diskuzi, zareagovala jsem na zoidberga. nicméně podílet se na „mimořádných výdajech“ není rodič povinen, když platí alimenty :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17311
12.2.16 10:18
@martina.se píše:
dítě má sdílet životní úroveň obou rodičů, tzn, pokud má někdo 2× takový plat, může si toho dovolit značně víc. Zapomínáš, že mít dítě není jen o tom ho nakrmit a někde uložit.

To že má někdo 55 tisíc, neznamená, že jezdí v Bentley a dovolenou tráví na jachtě. Může žít naprosto stejně skromným životem jako ten, co má 23 tisíc. Takže to, že si to může dovolit neznamená, že má jinou životní úroveň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
12.2.16 10:18
@andelka83 píše:
@Knihomyš podilim, oproti ex jsem si pohoršila :lol: takže tvůj příklad fakt neznám. Teď takového chlapa má, zítra ho mít nemusí. Z toho se nedá reálně určovat výše výživného. Ne každý chlap rad dotuje v podstatě cizí dítě. On může jezdit v limuzine, ale dítě jeho partnerky MHD.

Pokud to soud uvedl jako důvod, tak bych řekla, že v případě, že se s přítelem rozjedou, je to argument pro soud výživné přehodnotit l…
To, že by přítel jezdil v limuzine a děti partnerky MHD, to by bylo trochu zvláštní, ne? Takové partnerství bych fakt chtěla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2201
12.2.16 10:19

@andelka83 je se neptala co by s tim delala ta co si ty penize vydela, ja se ptala anonymni jaka by byla jeji reakce mit jeji ex zenskou co najednou vydelava 200 mesicne… protoze ano pro soud by ona tim zvysovala jeho zivotni uroven…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17311
12.2.16 10:19
@martina.se píše:
to je dost ubohá přestava.. takže proto, že zakladatelka má menší příjem, tak nemůže děti nikam vzít? A výlety, kroužky, vše jen u otce? jsi fakt mimo..

Může, ale proč by to měl dotovat otec? To nejsou nezbytné životní potřeby! Její nízký příjem není otcova chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.2.16 10:21
@zoidberg píše:
To že má někdo 55 tisíc, neznamená, že jezdí v Bentley a dovolenou tráví na jachtě. Může žít naprosto stejně skromným životem jako ten, co má 23 tisíc. Takže to, že si to může dovolit neznamená, že má jinou životní úroveň.

Ty jsi fakt mimo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.16 10:21
@kacenice píše:
tak a co to obratit - on si najde frajerku co vydelava 200 mesicne - jaka bude tvoje reakce… no schvalne :P

Tak se budou mit dobre i me deti…alespon v to bych doufala
Ale proc by proboha mela v zaveru dotovat jeho pritelkyne me??? Asejc by mne hanba fackovala.

Sakra deti jsme udelali mi dva, tak proc se do toho ma motat novi partneri? To uz se muze brat v potaz i sirsi rodiny kruh.Ha, ma teticku za velkou louzi, ona si zije jak prase v zite, tak na tom budeme profitovat…

Muj partner neni lhostejnej. Proto se dal kvuli par tisic nesoudim.Jde jen o princip. peníze nalezi detem, platim jim za ne sporeni, respektive platila kdyz mi jeste otec posilal 2tis. Prijdr mi úsměvne, ze muj partner musi jit a koupit jeho detem boty, protoze mne na to nezbyva.Bude muset zaplatit tabor, vydaje ve skolach…h

• Citovat
  • Upravit
17311
12.2.16 10:25
@martina.se píše:
Ty jsi fakt mimo :nevim:

A v čem? Když mám příjem 23 tisíc a dítě mi chodí do kroužku, kupříkladu flétna a sportovky. Najednou mě povýší a budu brát 55 tisíc, tak jak to dítě pozná? Zabavím mu flétnu a vnutím hoboj? Jen proto, že na to mám? Co když ho chci vychovávat ke skromnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57043
12.2.16 10:27
@zoidberg píše:
Může, ale proč by to měl dotovat otec? To nejsou nezbytné životní potřeby! Její nízký příjem není otcova chyba.

no tak co to je. vetsina zen proste pri peci o male dite nevydela statisice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
@zoidberg píše:
Může, ale proč by to měl dotovat otec? To nejsou nezbytné životní potřeby! Její nízký příjem není otcova chyba.

protože je otec, proč asi.. když alíky sotva stačí na základní pokrytí potřeb, on má 2× víc, tak má přitlačit. Né nadarmo by měly být alimenty 10-15% z platu, že… takže pak stačí jednoduché počty, kolik by tedy měl platit člověk, co vydělává 23 tis a člověk, co vydělává 55 tis.. tyhlety kecy ala proč by to měl platit otec jsou směšné.. jestli to nebude proto, že si ty děti taky pořídil, že :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57043
@zoidberg píše:
A v čem? Když mám příjem 23 tisíc a dítě mi chodí do kroužku, kupříkladu flétna a sportovky. Najednou mě povýší a budu brát 55 tisíc, tak jak to dítě pozná? Zabavím mu flétnu a vnutím hoboj? Jen proto, že na to mám? Co když ho chci vychovávat ke skromnosti?

tak ho vezmes treba na lyze do Alp, k mori kazde leto, bude lip jist. at tak dale. Chlape, Tys vybornej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57043
12.2.16 10:28
@Anonymní píše:
Tak se budou mit dobre i me deti…alespon v to bych doufala
Ale proc by proboha mela v zaveru dotovat jeho pritelkyne me??? Asejc by mne hanba fackovala.

Sakra deti jsme udelali mi dva, tak proc se do toho ma motat novi partneri? To uz se muze brat v potaz i sirsi rodiny kruh.Ha, ma teticku za velkou louzi, ona si zije jak prase v zite, tak na tom budeme profitovat…

Muj partner neni lhostejnej. Proto se dal kvuli par tisic nesoudim.Jde jen o princip. peníze nalezi detem, platim jim za ne sporeni, respektive platila kdyz mi jeste otec posilal 2tis. Prijdr mi úsměvne, ze muj partner musi jit a koupit jeho detem boty, protoze mne na to nezbyva.Bude muset zaplatit tabor, vydaje ve skolach…h

dala bych to znovu k soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
12.2.16 10:32

@zoidberg tebe bych chtela mit doma. Zapominas ze ty penize nejsou pro ex manzelku, ale pro deti. Ve tvem pripade to znamena, ze anglictinu, plavani, sport budou navstevovat jen v dobe kdy jsou u otce :zed: tebe musela fakt nejaka oskubat jak kure

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.16 10:33

@kacenice Tak třeba můj ex si nadělal dluhy se svojí novou ženou. Byla bych moc ráda za to, aby se zohledňovali i její příjmy. Aby se nehledělo při výživném jenom na to, co jemu zbude.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna