Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše:pokud u stejnyho soudu zohlednuji prijem tveho partnera a ne prijem partnerky ex pak je to problem tveho pravnika, ze to neresi… jenze pokud se kouknu zpatky tak bych uplne nerekla ze to co ted pises je stejny cos psala driv,.....
@kacenice Není to dvojí metr. Určitě mi nevadí, že se můj partner podílí na nákladech za dceru. Proč taky? On šel do vztahu s ženou, co má dítě. Ona šla do vztahu s mužem, co má dítě.
Mně prostě vadí, že v insolvenci bude ještě další čtyři roky, takže pokud se mu nezvedne po tu dobu příjem, mám smolíka a nikoho nezajímá, že je tam i jeho žena s dalším příjmem.
Toť vše. Ty to patrně vidíš z pohledu nextky a já zas exky, takže nemá smysl pokračovat s tebou v téhle diskusi.
@Anonymní píše:
"@
Stridavka vs zákony. ..kocourkov2 male deti, stridavka tyden a tyden.Ja prijmy cca 23tis, otec 55tis
Chci byt anonymni z jistych duvodu
A pinkame si vzajemne 4tis.
Proc? Protoze jsem si dovolila zit s muzem ktery slusne vydelava.Soud nezajima ze mame oddelene prijmy, ze ja vlastne ani nevedela kolik bere, ze platum sporeni, pojistky a dluhy kvůli EX.
Proste otec nema vyzivovaci povinnost ale ma ji muj pritel.
Nejsem zakladatelka. Přispívala jsem také jako anonym z důvodu citlivých údajů mého ex.
Vzniklo tak nedorozumění. Moje chyba měla jsem se nějak označit ![]()
@Anonymní píše:
2 male deti, stridavka tyden a tyden.Ja prijmy cca 23tis, otec 55tis
A pinkame si vzajemne 4tis.
Proc? Protoze jsem si dovolila zit s muzem ktery slusne vydelava.Soud nezajima ze mame oddelene prijmy, ze ja vlastne ani nevedela kolik bere, ze platum sporeni, pojistky a dluhy kvůli EX.
Proste otec nema vyzivovaci povinnost ale ma ji muj pritel.Chci byt anonymni z jistych duvodu
Je to správně, pokud je rovnoměrná střídavá péče, má dítě shodnou životní úroveň s rodičem, se kterým právě žije. Bez jakýchkoliv alimentů. Bohužel většinou je to jinak, člověk s vyšším příjmem zvyšuje životní úroveň dítěti u druhého rodiče spolu s tím rodičem. Ale jsou i případy, kdy v rovnoměrné střídavce platí rodič s nižším příjmem na hlavu a nižší životní úrovní 2,5 x vyšší výživné druhému.
A nikomu to nepřijde divné, kromě toho platícího.
@Anonymní píše:
Nejsem zakladatelka. Přispívala jsem také jako anonym z důvodu citlivých údajů mého ex.
Vzniklo tak nedorozumění. Moje chyba měla jsem se nějak označit
tak v tom pripade jsem nevedela ze je vas tu anonymu vic ![]()
@Knihomyš píše:
@andelka83 ale jo, já chápu, že konkrétně vy máte málo peněz a taktak vyjdete. proto píšu, že v tom případě je rozumné další dítě nepořizovat.
Ale jsou na tom lidi finančně líp - přesto se dozvídají, že nemají co mít další děti, aby ty první neošidili.
Pokud jsou na tom lidi tak dobře, že můžou všem dětem dát dobrý standard a nemusí se s nikým dohadovat že teď nemám, nedam, mám další dítě a nextku na rodicaku a tím pak vznikají třenice a potíže, tak klidně ať má chlap pět dětí s kým chce.
@kacenice píše:
@martina.se proboha a jak to ma fungovat kdyz ma nekdo vic deti??? jakoze prvni je princatko co ma nadale naprosto vsechno a ty dalsi at se s tim nejak vyrovnaj?? chtela bych byt tvoje mladsi dite
ja mam zcela necekane tri vlastni a jedno nevlastni, dvojcata jsme neplanovali ale stalo se a holt se obe starsi deti musely trosku uskromnit a nevidim na tom nic spatnyho, naucej se delit a nebudou z nich rozmazleny spratci co maj odjakziva vsechno…
to si musíš umět zařídit a nesmíš si dítě pořídit s chlapem, co je líný máknout
my prcka taky neplánovali, ale když už, tak chlap přidal, protože neubere standart tomu staršímu jen proto, že má dalšího sviště… to jako starší bude sedět doma na zadku, protože se narodilo mimino? Jsem ráda, že u nás to takhle není, protože i ty starší chtějí mít určitý standart a rozhodně mi nepřijde v pořádku říct - hele, ne, protože malému se musí koupit plíny..
@martina.se víš, uvědom si, že potřeby jsou shora neomezené a nároky se mění.
když bude chtít dítě do hokejové přípravky nebo hudební nástroj za x tisíc, protože je nadané, tak zamená říct „hele, ne“ snížit standard nebo neznamená?
jen tak například.
Můžeš si stokrát myslet, že víš, jaké budou příjmy a výdaje, v horizontu 10 a víc let se to odhadnout moc nedá. Podle téhle logiky by fakt každá žena musela mít jen jedno dítě s jedním partnerem, protože jinak je pravděpodobnost, že někomu bude „ubírat standard“ poměrně vysoká. Buď staršímu nebo mladšímu. Případně oběma ![]()
Je fakt, že mi to žíly nerve - když si dvě ženy za sebou pořídí dítě s chlapem, co „je líný máknout“, tak si to halt vyžerou obě, respektive děti jich obou ![]()
@Knihomyš píše:
@martina.se víš, uvědom si, že potřeby jsou shora neomezené a nároky se mění.
když bude chtít dítě do hokejové přípravky nebo hudební nástroj za x tisíc, protože je nadané, tak zamená říct „hele, ne“ snížit standard nebo neznamená?jen tak například.
Můžeš si stokrát myslet, že víš, jaké budou příjmy a výdaje, v horizontu 10 a víc let se to odhadnout moc nedá. Podle téhle logiky by fakt každá žena musela mít jen jedno dítě s jedním partnerem, protože jinak je pravděpodobnost, že někomu bude „ubírat standard“ poměrně vysoká. Buď staršímu nebo mladšímu. Případně oběmaJe fakt, že mi to žíly nerve - když si dvě ženy za sebou pořídí dítě s chlapem, co „je líný máknout“, tak si to halt vyžerou obě, respektive děti jich obou
jasný, takhle ne, ale napíšu Ti to, jak je to u nás - kluk fotbal, holka zpěv a tance a myslíš, že jsme jim řekli - hele, narodilo se dítě, máte smolíka? Né, ten rok je kluk na lyžák, pak školu v přírodě, oboje víc jak 10 tis, holka škola v přírodě a tábor, dokupy 15 tis a neobrali jsme o to ani jednoho, i když jsme jim mohli říct - máme mimino, máte smůlu.. můj letos jen tábor, holka zachvílu škola v přírodě plus tábor, oba to dostanou.. prostě jsou takhle zvyklí a nebudem jim to odpírat
kdyby přišli s tim, že chtějí kroužek, co stojí litr měsíčně, tak jim najdem něco podobného za rozumější cenu. Ale prostě vždy to má řešení. Né že starším řekneš - máš smůlu, máme mimino ![]()
@soney píše:
Ale on plati ty ctyri tis., ona jemu taky… on muze platit pulku krouzku a ona ne… tak ocividne neni v moznostech rodicu uplatit tri krouzky naraz
Tady ma nekdo inteligenci bublajiciho bahna…
Kdyz ma jeden prijem o 30tic vic nez druhy tak mu asi nedela problem hradit 3 krozky…boha tady je to jak u blbych na dvorku
@martina.se ale jo, jasně, že to musíš balancovat
ono navíc zdravé mimino až takový náklad není, roste to až časem.
U nás jsme tedy brutálně „snížili standard“ starší, protože tatínek nepřispěl dostatečně vysokou částku 1) na koupi motorky k šestnáctinám a 2) ani na umělé prodloužení vlasů.
Ovšem standard tohoto typu dřív neměla, to se naučila vydupávat si na své mamince…
Tož mám na taková ta generická prohlášení trochu jiný pohled.
Ok…doslechla jsem se tu, ze je vlastne v naprostem poradku pokud vyzivovaci povinost prevezme novy partner a v pripade ze ja jakožto matka nebudu moci dětem platit ruzne vydaje tak se musi postarat partner ac tedy soud si pouze zjistil prijmy nikoliv vydaje a dalsi decko ve sve peci.
Rozumim ze otec s dvojnasobnymi prijmy, ktery detem nespori a plati polovinu krouzku a polovinu velkych vydaju jako skolky a školy v prirode je vlastne v pravu.
Out theme…vybaveni do skoly jsem porizovala ja po prohlaseni ze se da do prvni tridy sehnat batoh za 500.Treba da, ale… Sporim take ja. Pojistky jdou take za mnou. O stravovani se bavit nebudu, na to je spousta lidi alergickych, kazdopadne jsem hodně zainteresovana do principu spravneho a zdraveho stravovani coz stoji vic nez rohlik s pastikou kuprikladu.
Ne omyl, spousty veci nechapu.
Jsem rada ze mam pritele jakeho mam, protoze ruku na srdce, kolik chlapu by zivilo 2cizi deti…láska je laska, ale…
@Knihomyš píše:
@martina.se ale jo, jasně, že to musíš balancovatono navíc zdravé mimino až takový náklad není, roste to až časem.
U nás jsme tedy brutálně „snížili standard“ starší, protože tatínek nepřispěl dostatečně vysokou částku 1) na koupi motorky k šestnáctinám a 2) ani na umělé prodloužení vlasů.
Ovšem standard tohoto typu dřív neměla, to se naučila vydupávat si na své mamince…
Tož mám na taková ta generická prohlášení trochu jiný pohled.
@martina.se s každým dalším dítětem se většina rodin musí uskromnit, to je prostě jednoduchá matematika. Samozřejmě se nejdříve začne u rodičů a až pak u dětí, ale musí se prioritizovat a některé „méně bolestivé“ věci prostě oželet. A taky to starší děti nemusejí vůbec pocítit, ale v budoucnu jim rodiče nedopreji to, co by mohli, nebýt dalších dětí… (tj. např. neodhlasis dítě z aktuálního kroužku, ale v budoucnu mu prostě nedoprejes nějaký nový, drahý)
@martina.se píše:tak to si piš, že tohle by tatínek taky nezacvakal
ono to chce rozumně.. jako nový mobil koupí, na kroužky a dovolenou taky dá vše, ale kraviny ne
No u rozvedených párů je asi celkem problém se shodnout, co je „kravina“ a co ne ![]()
Ono bohužel nelze určit nějaký „obecný“ standard…
@kacenice Není to dvojí metr. Určitě mi nevadí, že se můj partner podílí na nákladech za dceru. Proč taky? On šel do vztahu s ženou, co má dítě. Ona šla do vztahu s mužem, co má dítě.
.
Mně prostě vadí, že v insolvenci bude ještě další čtyři roky, takže pokud se mu nezvedne po tu dobu příjem, mám smolíka a nikoho nezajímá, že je tam i jeho žena s dalším příjmem.
Toť vše. Ty to patrně vidíš z pohledu nextky a já zas exky, takže nemá smysl pokračovat s tebou v téhle diskusi