Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Pokud zenska nekoji taksi myslim ze v pohode alety co jsou tehotne nebokoji tak ty bych ![]()
Holky já to ted před Vánoci a o svátky dělala taky. Každý večer co jsem uspala dítě jsem si nalila dvě sklenky vína k telce a relaxovala. Už na to ale prdim chlap mi včera řekl že už jsem jak alkoholik ![]()
No v Rusku a na Moravě by se z toho neopilo ani malý dítě. Pokud plně funguješ jako manželka, matka a není problém v zaměstnání, tak proč ne ![]()
No tak ja kojim a obcas si sklenku kvalitního vina dam…
No a? Videla bych problém v nadměrném pití a kdyz nemůžeš bez toho byt…
@Bábi Zlopočasná píše:
Alkohol v tehotenstve a pri kojeni nerobi problemy okamzite, ak ma nasledky, tak je to vraj zhorsena schopnost ucit sa, co sa pozna az dietko nastupi skolu… co sa uz ale nedava do suvisu s alkoholom v tehotenstve a pri kojeni.
Mas pravdu samozrejme. Asi si to spatne pochopila. Ja v tehotenstvi ani pri kojeni nepila - myslela jsem tim, ze jsem nemela problem s pitim uplne prestat.
@iizabela píše:
No tak ja kojim a obcas si sklenku kvalitního vina dam…No a? Videla bych problém v nadměrném pití a kdyz nemůžeš bez toho byt…
až zase si něco dáš a půjdeš kojit, vzpomeň si že alkohol působí na dítě jako bič na koně. je to nervový jed, může být plačtivé neklidné
@Anonymní píše:
Poslední dobou jsem se přistihla, že každý den večer, co jde malý spat si sednu a dam si dvojku vina (sem tam i dve) nebo pivo (dve). Je to opravdu každý den. Neopijim se ale proste si vždycky něco naleju. Je to pro me forma relaxace. Uvolnim se u toho a lrpe se mi spi. Je to problém?
jedno pivko bych si taky klidně otevřela každý večer…teď ve velkém konzumuju nealko…hold mám ráda pivo ![]()
http://www.mamila.sk/…ol-fajcenie/
Zkuste trochu nastudovat holky, ja kojim dlouhodobe, prvni půlrok jsem si nedala nikdy nic, ted si obcas deci vina vecer dam, nepovažuju to za nervový jed ani nic podobného
![]()
Ja si dala na valentina vecer pohar sampusu, ked som kojila. Moja slecna na druhy den tak kraaaasne spinkala, bola hore asi tak polovicku toho, co normalne.
@Bábi Zlopočasná píše:
Ja si dala na valentina vecer pohar sampusu, ked som kojila. Moja slecna na druhy den tak kraaaasne spinkala, bola hore asi tak polovicku toho, co normalne.
no prostě byla ožralá, chudák dítě.
@iizabela píše:
http://www.mamila.sk/…ol-fajcenie/Zkuste trochu nastudovat holky, ja kojim dlouhodobe, prvni půlrok jsem si nedala nikdy nic, ted si obcas deci vina vecer dam, nepovažuju to za nervový jed ani nic podobného![]()
opravdu si myslíš že alkohol není n. jed? prozměnu nastuduj něco ty.na mě se dívala blbě doktorka blbě, když jsem řekla, že si občas dám po obědě 3 loky(doslova)aalkohol se mi hnusí, jen na vytrávení pivo. Kojila jsem dohromady 6 let(´3 děti)a bez chlastu jsem se obešla, nikdy jsem neměla potřebu, takže když se chce vydržet, jde to.
@mirecekblbecek píše:
no prostě byla ožralá, chudák dítě.
A to si ju mala vidiet aka bola ozrata v 4 ci 5 mesiacoch po kvapkach od kaslu ![]()
Kojila som jednu 15, druhu 17 mesiacov, a za celu tu dobu som mala ten jeden pohar sampusu na valentina… Po vecernom kojeni, ked uz v noci tolko nepila… a stejne to na tom decku bolo poznat. Preto ja neverim na take to - nie je to nervovy jed ci nieco podobneho.
Ne, pokud si dam skleničku kvalitního vina, rozhodne si nemyslím, ze jsem do sebe Narvala nervový jed ![]()
Nektere české doktorky tvrdí, ze kojeni po pul roce života uz neni zdrave, ze nemůžeš kojit po rentgenu, lokální anestezii a pomalu ani po brufenu, proto lékaře rozhodne neberu jako odborníky pres kojeni…
LP z Mamily jsou podle me jedny z nejlepších v cele CR a SR, vycházejí ze světových studii, ohledne veškeré problematiky se radi s předními zahraničními lekari, kteří se dlouhodobe kojením zabývají, článek viz výše pojednává prave o tom, ze do MM se dostává ze krve takové množství alkoholu, o kterém nemá smysl vubec uvažovat… Ženy co opravdu hodne pijí, kouři a nevim co jeste, podle me ani nemají snahu kojit…ale myslim, ze pro kojici maminky je užitečné vědet, ze pro to, aby si na oslavě nebo vecer s manželem mohly dat s manželem deci nebo si dat nezdrave jidlo, tak nemusi dite odstavovat, kojeni je normální stav ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
A to si ju mala vidiet aka bola ozrata v 4 ci 5 mesiacoch po kvapkach od kasluKojila som jednu 15, druhu 17 mesiacov, a za celu tu dobu som mala ten jeden pohar sampusu na valentina… Po vecernom kojeni, ked uz v noci tolko nepila… a stejne to na tom decku bolo poznat. Preto ja neverim na take to - nie je to nervovy jed ci nieco podobneho.
kdyby to nebyl nervový jed, proč tedy pijani mají "vychlastaný " mozek? Proč s každým lokem alkoh. zabíjíme bunky v mozku? nebo neznáš takové pijany? rozhlídni se kolem, jen u nás v domě se uchlastal jeden a druhý kráčí plnou parou v před v jeho stopách, mojemu tatovi to tež haraší z chlastu,
@mirecekblbecek píše:
kdyby to nebyl nervový jed, proč tedy pijani mají "vychlastaný " mozek? Proč s každým lokem alkoh. zabíjíme bunky v mozku? nebo neznáš takové pijany? rozhlídni se kolem, jen u nás v domě se uchlastal jeden a druhý kráčí plnou parou v před v jeho stopách, mojemu tatovi to tež haraší z chlastu,
Ale vsak ja s Tebou suhlasim… dala som si jeden pohar na valentina… nevyzera, ze by prcek mal vychlastany mozog… ale proste pisem, ze na tom decku to bolo poznat… ako reakciu na to, ze to nevadi, popijat ku kojeniu.