Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím o tipy na osvědčené hotely přímo na sjezdovce buď v rakouských nebo italských alpách. Chceme jet s dětmi, tak by to tam nemusela být samá černá sjezdovka
. Bez dětí jsme jezdili do Francie, ale tam se mi s nima nechce kodrcat.
Díky. Teda oboje vypadá trošku moc luxusně. Nám by určitě stačilo něco obyčejnějšího, na hotel většinou chodíme akorát spát
.
@mona77 no, v rakousku na sjezdovkách toho moc není. Bud luxusní hotely. Nebo spíše turistické chaty, kam to s dětma malýma moc není. Kolik je dětem?
@Lama Lama píše:
@mona77 no, v rakousku na sjezdovkách toho moc není. Bud luxusní hotely. Nebo spíše turistické chaty, kam to s dětma malýma moc není. Kolik je dětem?
Já právě vím, že s Rakouskem je problém. Kvůli dětem ale nechceme dojíždět nikde skibusem. Proto jsem si říkala, že bude schůdná i ta Itálie - není to zas o tolik dál.
Klukům je 7, jsou vcelku přizpůsobiví - tím teda neříkám, že chceme jet do nějaký místní blešárny ![]()
My jsme ještě byli třeba tady: http://www.eiskarhuette.at/
ale řikam, byla to spíše turistická ubytovna, žádný hogofogo, společná sociálka. Ale zas jsme měli štěstí, že jsme tam zrovna byli sami. Ale zas ten luxus, že z postele rovnou do lyží bez drbání se kamsi skibusem nebo autem…
Pak ještě vzpomínám todle- http://www.dresdnerhuette.at/
Jen upozornuji - oboje funguje tak, že auto necháš dole na parkovišti, nahoru na chatu bez auta Lanovkou. Ta Eiskarhuette uplně komplet, musíš k ní sjet na lyžích s batohem na zádech. Ta dresnerka jde z kapbinky pěšky, takže toho lze vzít víc. Nám vždycky stačil batoh s pyžamem, náhradníma ponožkama, trikem, ručníkem a kartáčkem. Dala jsem to i sama s dvěma dětma.
Ale zkrátka to Rakousko prakticky nikde není nějaké velkokapacitní levné ubytování přímo na sjezdovkách jako je všude ve Francii.
S detma na sjezdovce vybírej radeji Italii. Třeba oblast Tonale, Val di Sole, Madesimo apod.
V Itálii je jich spoustu, stačí zvolit středisko a určitě něco vygooglíš
Třeba ve Val si Fiemme hotel Sportig. Ale počítej, že na sjezdovce jsou ty hotely většinou trochu dražší
Ten hotel Sportig je tak zhruba něco, co jsem si představovala. Žádnej velkej luxus a je na sjezdovce. Díky