Amniocentéza a klidový režim

2523
12.10.12 11:00

amniocentéza a klidový režim

Ahoj holky. Byla jsem teď v úterý na amniu, dnes volali předběžné výsledky a vše v pořádku :-) (snad se na ně můžu spolehnout, celkové výsledky přijdou až za dva týdny). Chtěla jsem se ale zeptat jak dlouho dodržovat klidový režim. Ptala jsem se doktora, ale ten to nějak moc neřešil, říkal že nemám zvedat těžký věci, nemám se přepínat, ale že se sama mám rozhodnout jestli budu chodit do práce nebo ne. Nechala sem si napsat radši neschopenku, ale pak sem přišla domů a četla na netu jak moc je ten klidovej režim důležitej, udivuje mě že mi to doktor neřekl :-D Takže 4 dny jenom ležím, zvedám se max na záchod nebo pro jídlo. Do kdy to takhle praktikovat? Potřebovala bych zítra přejet 20 km autem a v neděli zase zpátky. Myslíte, že by bylo lepší to radši odložit? Nebo se nemusím bát jet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
teresa20
12.10.12 11:05

Mě bylo doporučeno týden klidového režimu, když jsem se o AMC rozhodovala.

• Citovat
  • Upravit
15752
12.10.12 11:05

@an-na
Tak me rekli klidovy rezim tyden, ale rozhodne jsem jen nelezela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
12.10.12 11:06

Na amniu jsem sice nebyla ale potratily mi dvě známé. Byly jsme stejně těhotné. Jedna kvůli infekci a druhá že nedodržela klidový režim. Aspon to říkaly. Ta s tou infekci ale potratila až po 4 týdnech. Bylo to strašné. Raději to odlož at ti kažej tady říká co chce. Vždyt je to jen pár dnů a v sázce je mnoho. Držim palce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
12.10.12 11:14

U mě jukli do karty, zjistili že mám doma tři trpasla a přátelsky doporučili, ať alespoň tři dny nic těžšího nezvedám :D. Ale u starší říkali taky ten týden, což znamenalo, že ten den domů a pak třeba do práce, ale bez větší námahy a stresu. A týden je uvedený i v informačním letáčku, co jsem dostala od genetičky. O ležení nikdo nic neříkal a ani bych to nedala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
12.10.12 11:18

Ja jsem taky radeji i pres tyden lezela a nic nedelala a nikam nechodila (nejezdila), dokonce i manzel varil :lol: takze bych cestu taky radsi odlozila ;)
Bylo nam vsem co jsme tam ten den byli, receno odpocivat, nemyt ani nadobi, nechodit do schodu, nevencit psy apod. ono, doktori jsou ruzny, nekomu to jedno neni kdyz maminka prijde o dite, nekomu je to sumak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
12.10.12 11:30

Ahoj, mě bylo řečeno - ten den ležet a dva následující dny odpočívat (polehávala jsem a nechodila ven). Pak už normálně. Já si myslím, že je to spíš o zanesení infekce při odběru a to stejně neovlivníš. Bude to ok. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cybele
12.10.12 11:38

Xxx

Příspěvek upraven 01.04.14 v 16:12

• Citovat
  • Upravit
12214
12.10.12 11:44

Na týždeň po amnio som si nechala od doktorky napísať jedinú PN a ten týždeň som nechodila do práce - cesta pražskou mhd sa s kľudovým režimom nezlučuje :lol:. Ležala som len deň po výkone, ale zbytok som mala veget, dočítala som si časopisy, knihy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5226
12.10.12 12:02

Já byla na amniocentéze třikrát v životě a v den odběru jsem jen ležela, další dny už jen polehávala a nenamáhala jsem se. Také se divím, co ti k tomu mudr řekl, je to velký zásah a určitá rizika tu jsou. Dodržela bych ten týden v klidu a pak se klidně vrátila do práce, pokud nemáš fyzicky náročné zaměstnání.
Blahopřeji k předběžným výsledkům :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5970
12.10.12 12:07

Klidový režim určitě poctivě dodrž. V nemocnici se mnou ležela pani, ktera byla po amnio, nedodržela klidový režim a začala asi ve 20. týdnu rodit. Takže teď bude doma ležet, opravdu ležet - nesměla ani sedět, ještě několik měsíců. Museli ji zašít a fakt jí nedávali žádnou naději..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.10.12 12:22

Mne geneticka vravela ze neschopenka 3 dni, ale po zakroku mi napisali dva tyzdne. Je fakt ze tri dni som nedokazala ani sediet, a cele dva tyzdne trvalo kym som sa zase mohla normalne hybat. Ale ja som este mala na krku rocne batola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2708
12.10.12 17:32

Mě na genetice i v inforovaném souhlasu uvedli 3 dny (včetně dne zákroku) pouze ležet a max si dojít na záchod, pak už běžný režim. Co vím, neschopenku dávají průměrně na týden, já byla na rizikovém. Co jsem pochopila tak je to kvůli tomu, že jde o zásah do dělohy a může to spustit stahy, infekce je až podružná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
13.1.13 10:59

Ahojky, ve středu 9.1. odpoledne jsem byla na amniocyntéze. Byla jsem před měsícem i na CVS, tak se hodně bojím o miminko, po zákroku jsem pořád doma a skoro pořád ležím. Myslíte, že zitra už budu moct oblítat i jiné doktory? Jak dlouhé procházky bych mohla absolvovat? Nechci to chození moc přehánět, aby se mi neudělalo zle, ale zároveň nechci lenivět doma :oops: předem díky moc za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
13.1.13 11:22

No já jsem byla na amnio v říjnu, nakonec po tom všem co jsem přečetla a poradila se s lékaři jsem 10 dní jenom ležela, vůbec žádný pohyb. Za celou dobu jsem nebyla venku. Nesmí se chodit ani po schodech, nezatínat břicho. Nesmíš jet autem, kvůli otřesům. Tak to radši odlož a doktory oblítej až třeba příští týden. Nestojí to za to. A výsledky ještě nemáš? Jaké si měla riziko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí