Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Moje malá měla třeba angínu s horečkou a antibiotika neměla vůbec ![]()
Ja mela anginu a nemela horecky, vysoke crp a dostala jsem atb.
@milwinka píše:
@pikola A měla streptokoka?
To nevím, to jí asi nezkoumali, jen se podívali do krku..
@pikola Aha, diky moc, tak asi nikam nepujdu, budu cely vikend kloktat, snad se toho zbavim takto.
@Veru1987 píše:
Ja mela anginu a nemela horecky, vysoke crp a dostala jsem atb.
Jak vysoké crp jsi měla?
Já měla streptokoka asi 4× a pokaždé bez horeček, ale strašně vysoké crp. Neriskuj a mazej k doktorovi streptokok je nebezpečný může se dostst k srdci či kloubům.. Rozhodně to není na léčení doma je potřeba brát atb 10 dní a poté vyměnit kartáček na zuby a i tak se může vrátit. Já doufám brala atb a druhý den opět bolesti vysoké crp a okamžite další atn. Nezahrávej si zdraví je jen jedno.
Streptokokobou anginu mam bezne bez teplot… ne kazdy reaguje teplotami…
@llida A chodís s tím k dr.? Na jednu stranu nechci nic zanedbat, ale zas nechci vypadat jak hypochondr. A CRP naše dr. nedělá.
Dcerka má hodně často bolest v krku bez ničeho. Vždy počkám (dr nedává ATB hned a později po velkém zvažování). Zrovna nedávno si přerušovaně stěžovala na bolest v krku, poté měla 1 den horečku a nálezem v krku na angínu (stav poznám) a druhý den zase bylo vše skoro v normě. Nakonec jsme u lékaře skončili, udělal stěr a byl tam nález na ATB. Po vybrání léků je klid.
Zkušenost - pokud jsem došla k lékaři, že mě bolí v krku a děti mají nález a léčbu ATB, tak mi podobná ATB také nasadil a ještě předtím udělal stěr, který mu pak už jen potvrdil nález - u mne je zvyklý, že chodím když už je zle a na „lidové“ rady to už není.
@milwinka ano, vetsinou primo na ORL…obvodak je u anginy zbytecny, ten umi napsat max antb nebo nenapsat antb a rekne, ze je virova… ORL ma vice moznosti