Angličtina pro nejmenší:-)

1039
20.8.10 21:10

Angličtina pro nejmenší:-)

Maminky přemýšlím, že začnu se svým 2,5letým synem chodit na Angličtinu.
Myslíte si, že to k něčemu bude u takového prcka? nebo máme ještě rok počkat?
Kurz je pro děti od 3-5ti let ale myslím, že by nás vzali i když je malýmu 2,5roku.
Děkuji
 Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3999
20.8.10 21:14

Těžko říct, jestli by rozuměl něčemu na kurzu pro trošku starší děti, ale doma bych se toho rozhodně nebála takto brzy :palec: kurz pro děti jsem nezažila, tak nemůžu soudit, záleží, jak moc individuální přístup k dětem by tam byl…ale doma bych začala raz dva, taky to časem plánuji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
20.8.10 21:21

Ahoj,

cim driv, tim lip. Myslim, ze po domluve by meli vzit i o trochu mladsi dite.

Takto male deti sice pozdeji mluvi aktivne anglicky, ale lepe pochyti intonaci, nebude vydeseny, ze ne vsemu rozumi a bude umet pochytit ze souvisle mluvy slovicka, ktera zna.
Deti jsou jako houby, sama jsem casto prekvapena, jak moje deti lehce chytaji cizi jazyky. Anglictinu je ucim sama, ale pamatuji si fraze z chorvatska nebo rakouska.

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3960
20.8.10 21:29

Já si myslím, že dítě, pokud má oba rodiče Čechy, by mělo v prvé řadě zvládnout svůj rodný jazyk a teprve potom se učit jazyk cizí. Ve 2.5 letech ještě nezná polovinu slov…a abych měla radost z toho, že pes je dog a kočka cat…to asi ne. Já jsem pro opravdu intenzivní výuku od ZŠ.

Něco jiného je biligvní rodina. Tam je dítě opravdu houba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
20.8.10 21:56

Haňule, znám hodně rodičů, co učí odmalička dítě anglicky doma. Někteří doplňují kurzem. Chtělo by to se jít do kurzu podívat, vyzkoušet si a taky si namyslet, co od toho očekávám, a tomu přizpůsobit vlastní zapojení potom doma. Protože pokud se dítě fakt má něco naučit, tak samotný kurz nestačí. Jinak jsem ale pro všema deseti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
20.8.10 22:04

Naše dcera chodí na angličtinu od října 2009, v prosinci jí byly 3 roky, v únoru a v březnu byla hodně nemocná, takže tam chodila minimálně a musím říci, že jsem i tak byla mile překvapená. Dokonce i můj manžel, který byl nejdříve proti, tak byl nadšený, když byl s malou na hodině a viděl jak malá reaguje a komunikuje. Chodí tam i roční děti a myslím, že pro ty to teda ještě moc není, neumí ještě mluvit, tak nemůžou ani moc reagovat a hlavně neudrží vůbec pozornost.
Osobně si myslím, že je to hrozně individuální s tím kdy začít. Já osobně jsem pro, i když před rokem jsem tohoto názoru ještě nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
20.8.10 22:09

Berdo, děti by se v tomto věku asi neměly dělit podle pokročilosti, ale skutečně podle věku.
U těch miminek sama nevím. Je fakt, že to trvá mnohem déle, než člověk zjistí, že to má nějaký efekt, když dítě ještě neovládlo mluvení, ale zase … u rodilých mluvčích to tak taky funguje, tak proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
20.8.10 22:21

Ahoj, naše starší má za sebou lonský školní rok, jednak je ona sama nadšená a cítí se děsně velká, že má svojí první velkou povinnost. Začala chodit sice o rok později než ty, v září jí bylo 3,5, ale zvládala to bravurně, doma jsem jí začala učit ještě dřív než před 3. rokem.

• Citovat
  • Upravit
415
21.8.10 08:41

Jenže, holky, chce to jedno zamyšlení: co škola? Jasně, člověk může dál pokračovat formou kroužku, ale… u nás je angličtina dvě hodiny od první třídy, samozřejmě však pro začátečníky a postupuje se velmi velmi zvolna. Důležité ovšem je, že nejsou dvě pokročilostní skupiny, jen začátečníci. Moje dcera by se v tom nudila, to je mi jasné, máme tedy individuál - samostatně vypracovává práci podle jiných materiálů zadanou jí doma, nebo si čte nějakou knihu v angličtině, co jí dám do batohu, doma jí práci hodnotíme, ne učitelka, ta od nás dostane jen výsledek.
Vím, že je těžké přemýšlet nad školou, když mají prcci tři roky, ale on to přijde :-) a stojí za to se nad tím zamyslet: jak moc mi to bude vadit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
21.8.10 09:46

Ahoj,

ano, skola je problem. Ale doucuju zrovna jednu tretacku a uroven anglictiny na jeji skole je docela desiva. Ucitelka umi maximalne lekci dopredu, neni anglictinarka, pouze takova ta vseobecna ucitelka pro prvni stupen. Ucim i stredoskolaky a nechapu, jak po x letech anglictiny ve skole se neumeji ani zeptat na jmeno nebo kolik jim je let. Tohle je realita skolstvi, proto doporucuji anglictinu nejak bokem a konkretne moje deti nebudou mit ve skole anglictinu, ale dam je na nemcinu a anglictinu budu dale rozvijet sama nebo pomoci krouzku. Kdyby od prvni tridy mela kazda skola vycleneneho pedagoga specialne na jazyky, bylo by to super. Bohuzel v praxi se to casto nevidi.

A co da ta predskolni hrava forma detem? Hlavne vztah k jazyku. To je to nejdulezitejsi. Presne tohle nam dala ucitelka na zakladce, proto 6 lidi z deseti clenne skupinky zustalo vernych jazykum a v dospelosti ucime, prekladame, tlumocime, minimalne umime velmi dobre anglicky a mame vsichni certifikaty. Ale narazit na takoveho ucitele, co jsme meli kdysi my je velke stesti a v dnesni dobe, kdy pedagogove radeji utikaji ze skol, temer zazrak.

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
21.8.10 13:17

Shaniah, právě proto to píšu. Když jsme se byli před lety domluvit na angličtinu pro syna (ten začínal až ve 3. třídě), učitelka angličtiny se naprosto odmítla bavit anglicky, byla jak králík ve světlech přijíždějícího rychlíku :lol: Na druhé straně nám nechala naprosto volnou ruku, jenže ne každý rodič je schopen vypracovat si plán, co se dítě za rok naučí a připravit k tomu uměřený a zajímavý program. Manžel se něco proseděl nad vytvářením zajímavých otázek, abysme zjistili, co z 4. dílu Harryho Pottera pochytila, když ho četla :-D To samé milovaný Roald Dahl. Člověk taky musí dítě předem připravit (doma naučit), aby pak bylo schopné ve škole samostatně pracovat… není to prostě lehké.
Ačkoli to zní, jako bych byla proti, NEJSEM. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
25.3.19 08:17

Ahoj maminky, mám dvě děti v pěstounce. Jednomu je 5 let a druhému budou 4 roky. Oba jsou lehce hyperaktivní. ADHD nemají, vše je způsobeno alkoholem v těhotenství. Mladší je trochu opožděný, ale jde rychle dopředu. Sedět na zadečku a učit se jak ve škole nezvládnou. Hledám pro ně proto výuku angličtiny hravou formou. Neměli byste nápad, jak začít? Nemáte zkušenost s nějakou institucí, která by nám v tom mohla pomoct? Předem díky za nápady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16117
25.3.19 09:25

@Enmamma Můj názor je takový, že si to mohou dovolit jen lidé s nadstandardními příjmy, resp. že kdyby lidé bez neomezených příjmů raději ty peníze za „školkovou“ angličtinu dítěti ukládali a pak ho za to vyslali na kurz do zahraničí nebo mu zaplatili angličtinu v pozdějším věku, tak udělají líp.
Ano, děti si v tak mladém věku velmi dobře zafixují intonaci a výslovnost (mají na to výborné ucho), ale jinak v tom nevidím takový přínos, aby to stálo za tu cenu. Lámat chleba se bude ne ve školce, ale třeba při přechodu na osmiletý gympl nebo SŠ obecně (kde když někomu, kdo měl horší angličtinu, ujede vlak, tak se pak špatně chytá - třída začne o kousek výš, a je třeba to dohnat - tam bych investovala určitě).

Jinak moje kamarádky jednou podle Helen Doron - věřím, že je to dobře zpracovaný systém (hravé je to dost), ale pro mě to nejsou aktuálně efektivně využité náklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí