Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ReeBEY není vůbec zač. Ráda předám svoji zkušenost dál
teď mě napadá před porodem mi PA říkala, že když už to začne a jde se rodit tak nejlépe nechat hlavu doma. Myslím, že to taky dělá hodně. Hlavně ať je mimi v pohodě a zdravé.
Vám též přeji krásný nový rok ![]()
Zacala jsem na 35tt a na po 1 jsem dala 21cm a do porodu 40+2 jsem nacvicila 32cm. Jednou se me stalo ze popraskalo neco dole a drtek krve byl, tak jsem na dva dny prestala. Pak vse ok a na 32 jsem proste zustala. Cvicila.jsem obden nebo podle nalady. Nekdy jsem si rikala, ze se mi chce vic a nekdy min nervala jsem to nijak extra. Mala se narodila 4160g a 51cm bez nastrihu, jen nebyla dorotovana a tak jsem se trosku trhla, ale jen na 3 kosmeticke stehy o kterych jsem ani nevedela. Ze salu jsem odesla po svych. Porod byl drsny a rychly, ale samotne tlaceni bylo pry ukazkove a pochvala nasledovala hned
. Vsem doporucuji, at uz nacvicite cokoli tak proste vite jak na to a to je dulezite! ![]()
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat…možná můj dotaz bude hloupej…cvičím týden a mám 19 cm..a nějak nechápu zda to dělám dobře. Mám si strčit jen 7 cm do pipiny, ale jak „zatnu“ stejně mě tam celej zaleze…asi sem to cvičení moc nepochopila a tak bych vás chtěla poprosit zda byste mi někdo nepopsal fakt jak debi*ovi jak to mám dělat. Dívala jsem se aj na video, ale asi jsem natvrdlá
![]()
Do porodu mám 20 dni.
@Matildapg ahoj, zaprve bych doporučila tuhle diskuzi - „Aniball - pro snazší porod“. je tam ted hodne maminek, co cvičí a přispívají. ja závadím balonek cely, minutu dve jako v návodu cvicim tak, ze stahuju a uvolnuju svaly panevniho dna stlacovanim balonku uvnitř asi po 10s. pak se balonek snažím vytlačit nebo vytáhnout uz jen ( nemusíš tlačit vzdycky, jse o to, abys vedela jak tlačit ) a to cca 3-5× az se mi podari aspon o neco
víc jak
minule
hodne zdaru pri cviceni
Ahoj holky, jsem 38tt+4 a dnes jsem zkoušela (poprvé) poctivě cvičit půl hoďky a dostala jsem se na 26cm, ale je fakt, že v tom nejširším bodě se snažím podržet balónek, co nejdéle, ale stejně se tak cca do 30 vteřin vypudí
. Jak dlouho zvládáte nebo jste zvládly udržet balónek v nejširším obvodu Vy? Aniball mám sice koupený už dlouho, ale vůbec nebyl čas a taky klid na cvičení dřív
, jen asi před 14 dny jsem vyzkoušela a dala 21,5cm, tak doufám, že aspoň trošku něco nacvičím, protože odhad váhy je nyní 3.700gr a to mám TP za 10 dní
.
Tak snad když budu cvičit ráno a večer, tak něco doženu. Doktor říkal, že už si klidně můžu rodit, že mimi je připravené, ale kontrakce do teď žádný nebyly
.
Ahoj holky, aniball používám 4. Den a mám zatím 22cm. Ale při vypuzeni jde pomalu, ale jak je v půlce venku tak vyjede strašně rychle ven, ikdyz se ho snažím přidržet tak to bolí. Vážně nevím co s tím. Vždycky mě akorát vyjede ven rychle a to taky dost bolí. ![]()
@Simik12 zkus si dát před cvičením teplou koupel a namasírovat hráz olejem. Já střídala jeden den masáž, druhý den cvičení. Když tě to bolí tak nafukuj míň, časem to povolí. 4.den 22cm je dobrý ![]()
Za mě aniball určitě doporučuju. První porod bez nástřihu a nacvičila jsem jen 27. Čekám druhé, takže jdu do toho znovu ním : )))
Zdravím, zítra začínám 32.tt, pořídila jsem si aniball. Kámoška mi ho moooc vychválila a já už dřív než jsem byla těhu jsem si ho chtěla jednou pořídit.
Opravdu je to tak super? Nevím vůbec jak je možné nacvičit 30cm
když jsem na to koukala, zdálo se mi to velké i vyfouknuté
![]()
Budu ráda za každou zkušenost ![]()
Cvicila jsem od 33tt obcas, od 35tr pravidelne 10 min denne. Za 14 dni nacviceno 30cm. Pri posununu 31 doslo bohuzel k trhlince a docela velkemu krvaceni, tak jsem prestala. Ale i tak 1. porod ve 38tt za 3h bez jedineho stehu. Za me muzu jen doporucit. Psychicky.mi to pomohlo vic nez jakykoli kurz a fyzicky nejspise take ???? Hodne stesti u porodu
@wevik Ahoj, neboj… hlavně to nedělej velkým násilím… má to být procvičování, ne bolest jako u porodu samotného
Zkrátka to dělej pomalu a pozvolna a denně přidávej jen o malinko. Pokaždé to ze začátku jde hůř, tak sem z toho někdy byla zoufalá, že sem se vrátila zas o centimetr zpět, ale nedělej si s tím hlavu- Když vždycky jeden dva dny pak neuvidíš posun. Jak jsem psala já nacvičila jen 27cm a myslela jsem, že mi to nepomůže a nástřihu se nevyhnu a opak byl pravdou
A doktorka mi na vyšetření po šestinedělí i řekla, že to ani nevypadá, že bych před několika týdny rodila
Čekáš první? ![]()
Cvičila jsem obden. Přiznávám, že to byla moje neoblíbená část dne, je to tak trochu dobrovolný mučící nástroj. Začínala jsem jen na pár centimetrech. Dostala jsem se na 29 cm. U toho jsem skončila, porod přišel dřív. Aniball mi pomohl si představit, jaké bude tlačení a v jaké poloze mi to jde nejlíp. Mimodem vše, co mi pomohlo lépe porodit prodávám zde na bazaru pod jménem Bembi. Hodně štěstí maminy
Příspěvek upraven 13.01.19 v 11:17
Ahoj holky, je tu některá jako já které se to absolutně nedaří? Já mám za sebou 11 cvičení už jsem 37+4 tt a stále ze sebe vypudim jen 18 cm moje max bylo 20,6 ale to bylo s bolestí…před tím masiruju i hráz, aby se trochu povolila a nic. Vevnitř zvladnu nafouknuty cca 23-25 cm, ale ven to za boha nejde. Začínám se obávat že nenacvičím ani těch 20
. Máte některá zkušenost? A popř.co s tím? Přeji krásný zbytek večera a díky za rady či jakoukoli odpověd´.
@Sabuli93 ahoj. Nenervuj se. Jde to spatne. Ma to jit pres malou bolest. Obcas ze me vyslo i trosku krve ke konci. Ale fakt jen trochu. Zalezi asi taky jak moc se budes bat. Trosicku pres bolest to tedy musi jit. Ja dlouho taky byla jen kolem dvaceti. Vzdycky zkus jen o malilinko vic a treba to zkousej tedy dele. Treba i 40minutek, aby ses pozvolna dostala o malilinko vic. Netlac to ale pres velkou bolest, nic neruskuj. Ja mela nacviceno jen asi 27 jestli si dobre pamatuju a bez nastrihu
myslim ze uz je to samotny procvicovani ti hodne pomuze i kdyby ses uz dal nedostala. Jak rikam ja taky mela dlouho kolem 20ti a pak jsem chodila malilinko pres limit co jsem si myslela ze uz je maximum a dosla az do tech 27. Ale vse zalezi na tobe jak se citis. Kdyz to zkratka nepujde, cvic dal alespon na to co das. Urcite to neukoncuj.